Phu så kallt det är. I dag kommer äntligen sotarn och besiktar vår kamin. Härligt, i kväll kan vi tända en brasa. Jag testar nu att blogga från min telefon. Ha det bra


Nu är vi hemma igen

Vilken kanonresa............

Trots att inte vädret var det allra bästa. Det var otroligt roligt att ha Ellen med på resan. Det var länge sedan jag skrattade så mycket som jag har gjort under dessa tre veckor. Nästa gång är det Jacob som följer med, jag längtar redan.


Hon sa många gånger där nere att hon längtade en tunnbrödmacka med julskina och senap. Jag köpte lite julmat i lördags som vi bjöd Micke och hans familj på. I dag åkte jag ner till Ellen med skinkan och brödet som vart över, hon blev verkligen glad.


Tidomställningen har gått riktigt bra för mig den här gången. När vi kom hem på fredagskvällen gick jag och lade mig omgående. Jag sov från 20.00 till 8.00 så nu är jag utvilad. Kent ligger på soffan här bredvid och snarkar, jag undrar om jag får liv i honom så att han kan flytta sig till sängen.


I går på förmiddagen åkte vi iväg och köpte en nya toastol så nu har vi flyttat hem. Jag fick sådan längtan till Forsa när vi var borta, det kändes inte alls rätt att fortsätta att bo i stugan. När jag sa det till Petra så sa hon att hon kunde städa bort allt borrdamm som låg som en matta i hela huset efter bildningen i badrummet. Helt otroligt vad den ungen är underbar, det var många timmar som hon var här och städade. Det syndes inte när vi kom hem att det hade varit någon bildning här. Hon hade också fyllt kylskåpet med det hon trodde att vi längtade, där fanns bl.a. korv och det var efterlängtat. Tusen tack gumman för allt jobb du lagt ner hos oss.


I dag har vi varit ner till stugan och hämtat hem kläder mm. Jag passade också på att köra några maskiner tvätt för här har vi ingen tvättmaskin ännu. Kent ska sätta fart så nu blir nog badrummet klart inom kort.


Jag har fixat till min tatto nere i Thailand. När vi var där i januari så ville jag tattuera in ett minne av mamma. Jag skrev mamma på thailändska på handledens insida. På en gång var jag nöjd och tyckte om den men med tiden så tyckte jag att den såg lite manlig ut. Jag ville ha något runt den och nu visste jag hur jag ville att det skulle vara. Jag förklarade för tattokillen som vi varit hos förut och han ritade upp ett förslag som jag tyckte mycket om.




Nu är det röda hjärtan och gröna blad runt texten. Den ser inte så fint ut på bilden (som är tagen med min iPhone och den har inte bra kamera) men är jättefin i verkligheten. Jag känner att jag jag trivs mycket bättre med den nu.


Även Kent har gjort en ny tatto, jag lägger ut en bild på den senare. Den är inte riktigt läkt så den har inte den rätta skärpan ännu.


Som jag skrev tidigare så tog jag med mig min dyselexi till Thailand, var inte noga alls hur jag skrev. Ofta skulle det gå fort också, jag beklagar verkligen hur det blev. Nu är det skärpning igen, men jag lovar inte att det blir helt felfritt.


Nej nu ska jag försöka väcka Kent det är ju arbetsdag i morgon och klockan har passerat 00.00.


Godnatt, vi hörs


Sista semesterdagen


I morgon aker vi hem, bussen hamtar redan kl 06.00 sa det far bli en tidig kvall.

I gar hade vi en toppendag, vi var pa stranden fram till klockan 14.00. Vattnet var underbart, nastan inga vagor och solen var framme nastan hela tiden.

Pa eftermiddagen tog vi moppen upp till Big Budda. Det ar en enormt stor buddastaty som dom har byggt pa berget ovanfor Charlong. Den ar inte riktigt fardig annu, dom har hallt pa med den bra manga ar.



Utsikten dar uppefran ar verkligen storslagen. Man ser at alla vaderstreck.



Den har bilden ar tagen mot Charlog Bay,  dar bor de flesta bofasta svenskarna har.



Har ar en vy over Phuket stad.



Har ser man ut mot oarna utanfor




Har ser man halva Karonstranden. Bilden gor fram till Karlssons dar dom haller pa att bygga nya hotell. Det ar hotellbyggen overallt.



Det ar inte bara Big Budda dar uppe pa berget, det ar massor av statyer, alla forestallande Budda och hans ormdrakar, Naga heter dom och dom kan forvandla sin skepnad enligt den buddistiska tro. Dessutom kan Nagas skänka olika typer av välstånd, försäkrar fertilitet hos manniskor, djur och vaxter. Den ar ocksa mycket man om var mijo. Att dyrka Naga ar en naturlig metod att öka välståndet, och bistå Nagas gor att man bevarar de positiva egenskaperna vi har har. Ja varfor skriver jag en hel del om det, jag det blir ni snart varse.



I mitten pa den har staty ser du hur Naga tittar fram.

Vi blev ocksa valsignade alla tre av en munk. Han gav oss lyckoband och laste en ramsa over oss samt stankte vigvatten pa oss. Tyvarr hittade jag ingen som kunde fotografera oss.



Sa har satt aven vi, det ar samma munkt och plats.



Har ar Thailands nuvarande kung Rama IX. Han foddes 1927 och har regerat senan 50 talet. I dag ar han gammal och sjuk och ligger ofta inlagd pa sjukhus. Jag undrar vad som hander med Thailand nar han dor, hans son som borde ta efter ar inte popular bland folket. Hoppas bara att det inte blir inbordeskrig och elende. Kungen ed lyder
"Vi kommer att regera med rättfärdighet till nytta och lycka siamesen människor." Jag tror att de flesta thailandare tycker att han har fullgjort sitt lofte for han finns pa bild overallt.



Det ar sa mycket fina blommor har, det vager ur den torraste jorden.



Dessa kort tog jag nar vi stannade och rastade efter vagen.

I gar kvall var vi skulle in och hamta tvatten var himlen sa fin.



Den har bilden ar tagen vid Karonstranden alldeles nedanfor rondellen.

Som jag skrivit har det regnat en hel del under var semester. Maste bara lagga ut den har bilden som ar fran vart hotell. Har kan man prata om att himlen ar oppen. Tiita pa vattnet som forsar ner fran taket.



Nej nu ska Ellen och jag ga och fixa naglarna sa att vi ar fina i morgon nar vi kommer hem.

Ha det bra. I morgon kl 15.30 landar vi pa Arlanda

Inlagt en dag för sent. Då det vart något fel. Nu är vi hemma och allt har gott bra.


Lakarbesok igen

I dag har jag varit till Dr Sonitas mottagning. Jag gor allt jag kan for att ata ratt anda gar inte sockret ner. Nu har jag fatt en riktigt ful blodning pa ogonvita, det bara fanns dar nar jag vaknade. Det ar tydligen inget farligt men det ser inte sa roligt ut. I dag pa dagen har jag bara slappat, Kent och Ellen har badat i poolen har pa hotellet.

I gar var vi till Patong och kollade om vi kunde gora harforlangning pa Ellen. Har nere syr dom inte fast haret utan branner fast det, det innebar att hon kan tappa allt sitt har. Dom var sa justa pa salongen, sa att dom inte rekomenderade att vi gjorde sa pa ett barnhar. Det blir allts ingen harforlangning och Ellen ar inte ledsen for det.



Har sitter vi och vantar pa maten pa en restaurang pa Jung Sailon i Patong. Jag tog en bild pa Ellen som hade lagt sig i en soffa och vilat, det sag sa mysigt ut men tyvarr fick jag inte over den bilden fran datorn.

Nar vi akte hem bestamde vi att besoka en lokal marknad som thailandarna hadlar pa. Nar vi var nastan framme fastnade vi vid ett vagarbete. Det var helt otroligt vilket kaos, alla forsokte kora samtidigt vilket innebar att alla stod stilla. Jag passade pa att ta lite bilder. 

 

Har ser vi hantlangarna och en gammal gravmaskin.



Har stpr det en och bilar bort gammal asfast med en gammal Makitta. Har ar det inga oronproppar eller skyddsskor. Snacka om att dom kampar, jag fattar inte varfor dom har sa gamla grejer Thailand ar ju anda inte ett sa fattigt land.



Har er man hur alla kor som dom vill, en del vander och det blir helstopp. Oss gjorde det inget, vi har ju semester och hur mycket tid som helst.

Nu har vi kommit fram till marknaden. Kent stannade utanfor han hade ingen lust att ga med in pa omradet.  Ellen och jag hadlade lite prylar men det ar mest mat pa den har marknaden.



Har tittar Ellen pa fiskarna som i 30 graders varme vanta pa att blir salda. Luktar ganska mycket (illa) pa en sadan matmarknad.



Har ar kott och fagel i stora lass



Har star Ellen och tiita pa akvariefiskar



Vill man kopa ar det bara att ta en flaska och betala.

Vi hittade i alla fall lite som vi kopte.



Har ar vi inne i ett stand med klader. Jag holl pa att kliva pa dessa. Titta noga i mitten pa bilden sa ser du en hona och en kyckling.



Har ar vi pa vag tillbaka till var moppe bland 100 tals andra. Tur att vi kommer ihag hur var moppe ser ut.



Kent som satt och vantade pa oss utanfor fick en kompis. Det var en hund (utan halsband) som uppskattade Kent sallskap. Nar vi skulle ga foljde den efter oss, nar vi akte med moppen stod den bara och tittade efter oss. 

Pa kvallen var vi till Fredrik, vi hade inte traffat honom tidigare for han var ledig nar vi var dar med leveransen. Han har borjat salja svenskt godis sa Ellen fick tva pasar av honom. Nasta gang vi kommer ner sa har han lovat att fixa ett hus med egen pool at oss om vi vill. Det later intressant, det var inte alls sa dyrt heller. Vi far se vad det blir nasta gang.

I dag har det regnat som himlen var oppen igen. Vi hade tur som inte fick det over oss nar vi var pa vag hem fran doktorn.



Ellen badade i poolen trots regnet men nar det borjade aska och blixtra som bara den fick hon inte vara i langre.

Nu ska vi ta det lugn en stund, sedan blir det nog Pepe's Bodega och carbonara i kvall. Fredrik berattade i gar att det ar massor av socker i thaimaten sa jag far val ata pasta om an det inte ar det basta.

Massor av kramar, Annica, Ellen och Kent.

Klarbla himmel

I Nai Harn

I gar tog vi var moppe och akte ner till Nai Harn. Vadret var underbart, klarbla himmel.Nai Harn ar den finaste stranden har, den ligger langst ner pa udden av Phuket.



Har ar en del av stranden.



Ellen myser i det skummande vattnet.

Pa kvallen tog vi en taxi in till stan och gick pa helgmarknaden. Det ar en stor marknad dar det mest bara ar thailandare. Vi gjorde lite fynd.

Vi gick och at pa en restaurang alldeles intill. Det markets tydligt att vi var i stan, det var bara thaimat pa menyn och priserna var jattelaga.

Nar vi skulle ga pa restaurangen toa sa hittade vi en barberarsalong med jattegammal utrustning.



Har sitter Ellen i en av stolarna. Snacka om gamla, det maste vara antikvarde pa dom.

Utanfor stod den en gammal taxicykel, sadana som man fortfarande ser i bl.a. HuaHin.



Skulle kannas pinsamt att blir skjutsad i en sadan cykel, jag skulle hellre ge cyklisten en slant och ta ett motordrivet fordon i stallet.

Har sitter Kent och antar edan Ellen och jag snokar runt lite. 



Vid niotiden ringde vi var chaffis och akte hem till hotellet.

Nej nu maste jag sluta, det ar en irriterad ryss som ar pa mig hela tiden och ska ha datorn. Dom beter sig inte som vi gar, ar inge roliga tyvarr. Dom har till och med fa satta upp en lapp i matsalen att man inte far ta med mat darifran, gar man det far man betala 300 Thb.

Ha det bra alla dar hemma, puss och kram.




I dag ar himlen klarbla

Underbart....

I gar hade vi en harlig dag pa stranden om an solen bara tittade fram lite da och da. I dag ar himlen klarbla sa det blir stranden i dag ocksa. Vi har inte bestamt vart vi ska aka, ev blir det Nai Harn.

Ellen mar mycket battre sa nu kanner vi igen henne igen. Full fart med andra ord. Det blir sakert marknad i stan i kvall om jag kanner henne ratt.



Har sitter vi pa hotellet i AuNang och vantar pa var taxi.

I gar kvall var vi till Pepe's Bodega och at middag. Dom har jattbra mat dar men enormt stora potioner.



Det blir ganska enahanda biler ser jag nu nar jag bloggar, det ar mest strand och restauranger. Jag ska skarpa till mig och ta lite naturbiler ocksa.

Ha det bra alla dar hemma, massor av kramar

Ellen mar inte riktigt bra

Lakarbesok igen

I gar hade jag tid hos doktorn for att kolla mitt blodsocker igen. Trots tabletterna han gav mig forra veckan sa var det hogre an forra gangen. Nu tar jag okat dosen sa det blir nog bra nu.

Ellen ar ocksa dalig, hon har ont i magen och kraktes sa aven hon fick traffa doktorn i gar. Hon fick tabletter for magen och vatskeersattning. Vi tog det bara lungt hela dagen i gar och i dag mar hon battre. Vi far se om det blir en stranddag, det hanger pa Ellen.

I gar nar vi skulle ata lunch akte vi till Gastgivargarden. Dom hade makaroner och korv sa jag bestallde in det. Det var sa daligt sa det gick nastan inte att ata. Det stod att det var falukorv men det var det verkligen inte.



Vi passade ocksa pa att lamna in tvatt i gar pa ett tvatteri tvas over gatan vid var hotell. Det var sa mycket som var fuktigt efter resan till Krabi sa vi lmnaden in nastan allt som vi haft i resvaskan. I dag nar vi sitter pa frukost sa ser vi att var tvatt hanger ute pa en stallning alldeles vid vagen. Jag undrar hur dom ska hinna fa det torrt till kl 16.00, vi far inget att torka for luftfuktigheten ar sa hog.



I mitten av all tvatt hanger Ellens klanning, den ar vit, rod och svart. Pa den har bilden ser man ocksa alla ledningar som hanger, har skulle inte jag vilja ha ansvar for el eller telefoni.

I gar kvall hade vi ingen lust att ga ut sa Kent tog moppen och for och kopte pizza. Vi satt i sangen alla tre och at, - Tank att vi ater i sangen sa Ellen, har far man gar allt man inte far gora hemma. hihi

Efter maten gjorde Ellen manikyr pa mig. Hon har kopt ganska manga olika nagelack som hon stallt pa en bricka sa att jag kunde valja farg. Hon var jattenoga sa det tog sakert 45 minuter, det blev jattebra.



Nej nu ska jag ga upp till Kent och Ellen och hora vad som vantar i dag.

Massor av kramar

Tillbaka i Phuket

I gar kom vi tillbaka till Phuket. Vi skulle aka med baten som gar 15,30 men vi andrade oss. Det borjade regna sa otroligt, himlen var helt svart sa vi tog en taxi i stallet. Nar man aker fran AuNang pa eftermiddagen sa maste man aka sma batar ut till farjan, det kandes inte kul i det vadret. Vi hade sakert varit genomblota innan vi kommit pa baten. Taxiresan gick snabbt och bra.



Har ligger Kent och Ellen och sover.

I dag ska jag pa aterbesok hos doktorn och kolla sockret. Det ar inte latt att fa det bra har nere.

Hej Jacob. Tva decimeter sno, det later harligt. Det ska vara sno nar det ar vinter. Nasta ar ar det din tur att folja med till Thailand, visst hanger du med da. :))

Nu ska vi ata frukost, jag kommer igen.

Massor av kramar




Phu vilket tempo

Det galler att ha ork nar man reser med barnbarn. Det blev ingen battripp till Nah Prang i dag det blev moppeutflykt i stallet. Vi hyrde en moppe och akte in till Krabi stad. Vi tittade oss runt, var bl.a ner till piren dar.



Har ar vi vid piren, den ar inte lika stor som dom brukar men det beror pa att den ligger vid en flod.
Sedan akte vi till Mr Peng som var granne Anders har bott hos och som vi larde kanna sist vi var har for tva ar sedan.


Peng har en liten resort med bundalow. Kanner du igen skylten Ander, Chaofa valley bungalow. Jag tycker att du ska akt dit igen och det sa jag ocksa till Peng och han holl med mig.



Mr Peng



Har ser man nagra av Pengs bungalou som han hyr ut.



Vi at lunch hos honom, jattegott och kanonbilligt.



Anders, han hade hangt upp svenska flaggan som du skickade med oss till honom for tva ar sedan.



Ellen matt och belaten, nu aker vi vidare.

Pa vag tillbaka till AuNang stannade vid en stor liggande Budda och ett tempel.



Den har bilden blev inte sa bra men jag tar med den i alla fall for att visa vad otroligt stor han var.



Vad less jag blir, kan inte rotera bilden. Tar med den i alla fall sa att ni far en kansla av Buddas storlek.



Det fanns ocksa ett tempel dar, det som var konstigt var att det satt en skorsten pa. Det har vi aldrig sett tidigar. Nar vi kom narmare tror jag att jag forstar varfor.



Nu blev det lika tokigt igen. Det sitter som en stor ungslucka inne i templet inga vanliga tempelgavor. Jag tror att det ar ett tempel dar man branner det doda. Vad skulle det annars vara.



Vi akte vidare mot AuNang, har har vi stannat for en rokpaus. Kent och jag som annars aldrig roker ar tva riktiga storrokare har nere. Fraga mig inte varfor, det bara blir sa och nar vi kommer till Arlanda kan jag inte fatta att jag har rokt i flera veckor.

Vi forsokte hitta omradet dar Caroline och Peter bodde men det lyckades vi tyvarr inte med. Det hade varit sa roligt att se hur det ser ut nu, om utemobeln som Maria och Kennet kopte fanns kvar. Tyvarr vi hittade inte. Daremot hittade vi Kennets hotell. Maste beratta den historian. Marie (Kents syster) och Kennet (hennes man) var har nere for nagra ar sedan. Dom akte bat fran Phuket till AuNang pir. Dom hade kopt en resa med transfer till hotellet. Nar dom kom i land stod det en moppetuktuk dar, han hade en skylt dar det stod Kennet, sakert ocksa resort. Hur som helt sa Marie, ser du Kennet dom kommer och hamtar oss, det star ditt namn pa skylten. Dom slapade med sig sina resvaskor och hoppade glatt upp i moppen. Nar dom kom fram till hotellet upptackte dom att det inte alls lag dar dom skulle vara. Daremot hette hotellet mycket riktigt Kennets hotell. Ni kan gissa att vi skrattade nar dom ringde oss och berattade vad som hant. Hur dom till slut kom till sitt hotell det kommer jag inte ihag.



Har har vi stannat for en liten rast vid nasta strand, inte langt fran Kennets hotell. Ellen ar trott som bara den, ligger har och vilar. Till och med hon kan blir trott, det trodde jag inte.



Vi akte tillbaka med moppen  och gick ner pa stranden. Da kommer det ett tak och gar, vi blev nyfikna och gick for att titta. Dar hamnade vi mitt i en filminspelning. Har kommer lite blider fran den.



Har ar huset som taket horde till. Dar inne lag en tjej och en kille, plotsligt kom det poliser frampringande och skrek - Nu ar arresterade.





Har slapar dom ivag med killen till en vantande bat.



Polisbaten. Ja harde att det var en tysk film som spelades in, vi far se om det ar nagot som kommer. Nar vi var har nere 1999 sa var vi ut till en strand som heter Maia beach, det var inte en manniska dar mer an vi och vart salskap. Sedan sag vi filminspelning inne i Kata. I dag gar det inte att aka till Maia beach for det var ju dar storfilmen med Leonardo de Capri (eller vad han nu heter) spelades in. Vi har varit dit en gang efter filmen och da var det sa mycket batar och folk dar sa det gick nastan inte att ga i land.

Vi hade traffat en massorska som heter Jin, hade sagt att vi kanske skulle komma till henne. Det finns massor av massorer pa stranden i AuNang. Jin hade nummer 12. Vi gick till henne och dar blev vi kvar lange och dyrt blev det. Kent och jag tog massage bade pa kroppen och ansiktet. Ellen och jag fixade dessutom naglarna.



Har ligger Kent och jag och far ansiktsmassage.



Har star Ellen och Jin framfor hennes skylt. Hon ville att vi skulle komma ihag henne och komma tillbaka ett annat ar. Tacka for det, hon gjorde sig en hacka pa oss i dag men det var hon vard.





Den har killen kopte vi lite smycken av. Jag fragade vad som hander om polisen dyker upp, jag springer jag han. Ett ar sag vi nar dom plockade med sig en forsaljare fran den har stranden, jag tror att dom far sitta inne ett dygn och sedan bota 1000 Thb. Det ar vad jag har hort vet inte om det ar sant.

Nej nu ar klockan snart 20.00 och vi har inte atit middag sa nu kurrar magen.

I morgon aker vi tillbaka till Phuket, pa eftermiddagen. Vi far se om jag bloggar nagot da, det kan blir sent innan vi ar framme pa vart hotell. 

Kram, kram. Langtar efter er. 

Annica 

Tuktuk moppe till Lotus

Som jag skrev oppnade sig himlen i gar eftermiddag, regnet bara oste ner. Vi satt pa en restaurang och pratade om vad vi skulle gora, har galler det att ha lite fantasi sa att inte vadret tar over humoret. Vi bestamde oss for att aka moppetuktuk till Lotus som ar ett stort kopcentra.

Efter att ha diskuterat priset en stund kom vi overens om 700 Thb fram och tillbaka. Vi trodde att det var ganska nara AuNang men det var det inte, det tog nastan en timma med moppen.



Har har Kent och Ellen tagit plats i moppen som ska ta oss till Lotus.



Har haller chaffisen pa att stanga for sa att inte regnet sprutar pa oss.

Resan gick riktigt bra om an vi blev bade lite blota och fick lite ont i rumpan, det var inte sa mjuka dynor. I uppforsbackarna gick det inte fort, kanske 20 km i timmen och moppen skrek som bara den. Kanske problem med nagon drivrem eller vad det kunde vara. Chaffisen sag lugn ut sa vi blev inte oroliga.

Vi gjorde lite fynd pa Lotus. Kent kopte bl.a. sina alsklingsskor for 40 kr och Ellen kopte lite presenter hem. Forut kunde jag aldrig kopa klader till mig har nere, allt var for litet. I dag har dom betydligt storre storlekar sa jag kopte mig en fin klanning for 80 kr. Det ar val sa att manga har nere tar efter den vasterlandska matkulturen och darmed blir lite tjockare.

Nar vi akte hem hade det hant en bilolycka pa stora vagen utanfor Lotus. Det var en liten flakbil som kort upp pa muren som gick utefter vagen och voltat efter att aven ha kort pa en grov lyktstolpe som lag tvars over vagen. Det sag riktigt otackt ut, vi haller tummarna att det gick bra for dom som satt i bilen.

Efter en stund i var tuktuk somnade Ellen mot mig. Tank att man kan sova vart som helts bara man ar trygg med dom man ar med. Det var kolsvart vissa strackor och chaffisen hade bara ett litet hal i plasten att se i. Jag tankte pa Carro som blev jagad av en som skulle ta hennes vaska nar hon var pa vag hem i fjol nar dom bodde har. Jag kan tanka mig hur fruktansvart radd hon  maste ha varit, och vad hon gjorde sig illa nar hon korde omkull. Det ar lite otakt nar det ar morkt och inga gatlysen, da ar det kolsvart.

Nar vi kom hem var vi hungriga, Ellen ville inte ata pa en enkel restaurang efter vagen. Jag tog det har kortet for jag tror att det ar Carros grannar som dom ofta kopte mat av har i fjol. Dom hade sa mycket kunder pa gang sa det blev inte att vi pratade med dom.



Vi gick i stallet pa Mc Donalds som lag alldeles intill och at oss matta.



Har tackar Ellen Mc Donalds gubben for maten pa thailandskt vis.



Vi sa godnatt till vara husdjur och sedan blev det sangen. Det var 12 stycken utanfor var altan men ingen inne i rummet. I Phuket har vi en liten Alvar (som Ellen dopt den till) som bor med oss i rummet men har ar liten, ca 4cm.

I dag ska vi aka bat till Pra Nang, en jattefin strand har utanfor. Jag tror att den ar ett den ar omnamd som ett varldsarv om jag inte har fel.

Sedan var det bara att ga tillbaka till hotellet, den har kvallen hade gamlingarna hallit ut.

Vi hors och ses. Massor av kramar.

Annica, Kent och Ellen


Nu ar himlen oppen igen

Men det gor inget for vi har haft en kanondag i dag.

Ellen var lite sugen pa att prata med dom dar hemma. Pa kvallen har vi oftast lagt oss nar dom kommit hem fran jobbet sa vi tankte passa pa och ringa innan dom gick till jobbet i dag. Ellen undrade om hon kunde ringa klockan 09.00 lokal tid har, jag det gar bra jag mamma ar nog vaken for klockan ar 06.00 hemma. En nyvaken Cicci svarade telefonen dar hemma - Mamma kan du ringa upp mig sa Ellen, - men gumman sa Cicci klockan ar ju 03.00 det ar ju mitt i natten. Hur skunde vi rakna sa fel, vi vet ju att det ar 6 timmar fore har i Thailand. Vi fick ett gott skratt i alla fall nar vi tankte pa vad tokigt det blev.

Efter frukost akte vi ut till Raliy beach men bat. Det var riktigt bra vader, dock inte helt soligt men det gjorde inget for det var varmt som attan.



Har vantar vi pa att fa ga pa en av batarna som syns pa bild.



Ellen och jag pa baten.

Jag ar sa glad att vi akte till Krabi, det ar sa otroligt vackert har. Det vackraste stranderna och den vackraste naturen. Fattar inte att vi alltid ska till Phuket. Det far blir andring pa det, ska borja bearbeta Kent redan nu. Han ar den storsta Phuketfantasten.



Bilder tagna fran baten, vattnet ar verkligen sa dar turkost som det ser ut.



Jag tog massage pa stranden, den ar inte alls lika bra som pa salong men helt ok anda.



Har ligger jag och myser, hon holl pa med mig nastan en timma.



Kebnt och Ellen spelar bollspel pa stranden. Kent ar en jattebra lekkompis.



Har sitter vi och ska bestalla in lunch. Det borjade ragna redan nar vi skulle ata sa vi fick flytta in langre in i restaurangen dar vi kunde sitta under tak.



Har sitter vi och vantar pa maten, vi ater nastan bara thaimat i ar. Det ar bade godare, nyttigare och billigare an vasterlansk mat. Ellen har hittat manga favoriter, nu senast biff med ostronsas.

Nar vi skulle aka hem fick vi dela bat med fyra munkar. Dom hade varldens bestyr att inte nudda Ellen och mig vilket inte ar sa latt pa en ranglig bat. Dom far varknen nudda vid en kvinna eller flicka, dom far heller inte titta oss i ogonen och inte vi i deras ogon heller. Jag harde att orsaken till det var att munkarna inte skulle frestas av oss kvinnor.



Har sitter Ellen och jag med munkarna bakom oss. Dom pratade for fullt och skrattade som bara den. En av dom foll nar han skulle kliva i baten och blev alldeles genomblod.



En munk satt i foren, Kent fragade om han kunde ta ett kort pa honom. Ha ser inte thailandsk ut. Det ar manga som ar med munkarna pa sin vistelse i Thailand, kanske var det en sadan som bara ville prova pa munklivet ett tag.

Jag har alltid undrat vad munken har under sitt skynke, det fick jag svar pa i dag. Dom har ett underplagg som ser ut som stora kalsonger, aven detta plagg ar orange. Det var munken som blivit blot som tog av sitt skynkt och knot det pa nytt, det var da jag sag det han hade under. Nu behover jag inte fundera pa den saken mer :))

Nej nu ar klockan snart 16.00. Ellen  och jag ska ga till restaurangen och kopa mellanmol sa vi kan ga ut och ata lite senare. Det ska blir friterade jattrakor och varrullar med lite frukt och gronsaker.

Puss puss dar hemma. Vi kommer igen.

Au Nagng

I gar kom vi till Karbi, resan med bat gick mycket snabbt och bra. Den akte direkt hit fran Phuket, ibland nar vi har akt sa har baten gatt vi PhiPhi och da tar det betydligt langre tid.



Har ar vi pa vag att aka fran piren i Phuket



Ellen och jag sitter pa batdack



Har ar vi framme i Krabi. Nar vi var pa oppet vatten gick Ellen och jag in och sov en timma. Det var inga dyningar sa det var som att aka buss.



Ellen pa vag till bussen som kommit for att hamta oss och skjutsa till hotellet. Det ar sa enket att forflytta sig i Thailand, man koper en resa sa satter dom pa en en klisterlapp med var man ska och sedan ar det bara att ga dit man blir tillsagd.



Det lag otroligt mycket batar vid piren. I Au Nang ar inte stranden sa fin sa de flesta aker bat ut till stranderna och oarna utanfor. I dag tar vi troligast en sadan bat och aker till Railay beach. Det ar en fin strnd inte alls langt harifran.



Har sitter Kent och Ellen pa var altan. Hotellet ar mycket fint. Har stannar vi resten av tiden sa Ellen. Pollen ar stor och det finns manga svenska barn har, inte bara ryssar som det ar i Phuket. Hotellet ligger och direkt vid standen. Igar nar vi kom at vi lunch sedan var det bad i poolen och pa straden.



Har ser man poolen fran var altan.

Ellen ar sa rolig sa det ar inte sant. Sa mycket som vi har skrattat dom har dagarna har vi nog inte gjort pa ett helt ar. I gar kvall var Kent och jag trott. Vi gick och at tidigt och var tillbaka pa hotellet redan vi 19.00 tiden. Vi satt ute en stund sedan sager Kent - Nej nu tror jag att vi tar och nattar for i dag. Klockan var da 19.40. Ellen och jag sitter kvar ute sa sager hon till mig - Vad ar det for gammalt folk jag har akt pa semester med, vi kan val inte ga och lagga oss for 20.00. Nej det gjorde vi inte heller, men vi sov sakert alla redan klockan 20.30.

Nej nu ska jag ga och se om Ellen och Kent har vaknat, klockan ar drygt 8.00 nu sa dom har sovit narmare 12 timmar.

Ha det bra alla dar hemma. Massor av pussar och kramar.


Marie special

Har kommer lite bilder fran vart hotell. I entre och reception har dom sakert gjort nytt sendan ni var har for tva ar sedan.



Receptionen





Fran frukostmatsalen









Rummen och poolomrade ser ut som det gjorde tidigare.

I dag ar det klarblahimmel och vindstilla

I dag blir det stranden och solskydd som galler, det ar kanonvader.

I gar var vi i Kata och badade. Jag tordes inte ga langt ut for det var jattevagor. Vi skulle bada har i Karon men det gick inte, - det dar ar val inga vagor sa Ellen och blev lite sur nar vi akte till Kata. I gar kvall nar vi skulle sova sa hon - du mormor, dom dar vagorna har nere har vi nog inte kunnat bada i.



Nu ar vi i Kata, har sitter Kent och Ellen pa var moppe

Har ser man vagorna, men det var varre i verkligheten. Ellen ar totalt oradd sa vi maste halla koll pa henne hela tiden. I dom har vagorna far hon inte bada sjalv.



Dom ser inte alls sa stora ut pa bilden, men det ska mycket till innan jag inte badar. Vagorna vande ganska langt ut sa skummet bara yrde runt ansiktet.



Har syns vagorna lite tydligare.

Efter stranden akte vi hem och badade i poolen, det passade mig battre i gar.



Har ser ni vara narmaste grannar. Det ar helt otroligt hur folk kan bo. Tydligen har dom TV for det sitter ett antenn pa nocken. Jag tror att det ar ganska manga har nere som fortfarande har det riktgt daligt.



Har ar vi pa vag till middag. Vi tog en tuktuk bort till Dansken. Vi stannade till en stund hos Elvis ocksa, det var ett riktigt drag dar i gar kvall. Tom Kent o jag var upp och dansade.



Kent och Ellen utanfor vart hotell, hon gillar verkligen att akta moppe.

Nej nu ska vi ga och ata frukost och sabba pa till stranden. I kvall far det blir en lugn kvall far i morgon hamtar taxin oss redan kl 07.00, baten till Krabi gar 08.30.

Ha det bra, nasta inlagg gor jag fran Krabi.

Puss o Kram

En vecka i Thailand

Tiden gar sa fort, nu har vi redan varit har en vecka.

Jag far inte sockret att ga ner har, det ligger hela tiden mellan 10 - 12 pa morgonen och upp mot  20 pa dagarna vilket ar alldesel for hagt. I morse vaknade jag med blasis vilket tydligen ar en biverkan nar man ligger konstant for hagt. Jag trodde att det skulle vara enkelt att ma bra har nere utan medicin, men det funkar inte. Det ar sakert massor av socker i allt man ater och dricker, basen har ar ju ris och nudlar och bada delarna bor jag undvika.

Hur som helst det blev ett besok hos doktor Sonita, det ar inte forsta gangen jag ar dar under min semester har nere. Dom undersokte mig ordentligt sa fick jag bade antibiotika for kisseriet och tabletter for sockret. Nu mar jag riktigt skapligt igen, jag tror att dom har battre sjukvard har an hemma i Sverige.

Nar vi kom tillbaka till hotellet lade jag mig och vilade nagra timmar, Kent och Ellen akte och tittade pa beachwolly (eller vad det heter). Det ar en jattestor tavling som pagar har, det ar TV bussar och ett himla padrag.

Nu pa eftermiddagen har vi varit pa en moppeutflykt. Det blev ingen strand i dag for det ar mulet, dock inget regn. Vi akte till en utsiktsplats dar man ser tre strander. Det var inte riktigt klart sa bilderna blev sa dar.



Det man ser ar Kata Noi, Kata och Karon.



Har sitter Ellen och jag och pustar ut.



Sadana fina trad skulle inte vara fel hemma i tradgarden i Forsa. Jag tror inte att vi har ratt klimatzon sa jag ska inte testa.

Vi akte vidare till Charlong, dar var vi pa en lokalbutik och kopte farska frukter. Sedan akte vi till Piren, det ar en otroligt lang pir (den langsta jag har sett i alla fall) med massor av batar. Det ar darifran man utgar om man ska ut med speedbot till oarna utanfor.




Har star Kent och Ellen med batarna i bakgrunden. Dom har bade tre och fyra stora motorer. Vi ska inte ut pa nagon resa med dom, det har vi gjort for nagra ar sedan och da var det sa vagigt sa resan blev en inte en sa rolig upplevelse.



Har ser man hur lang piren ar.



Ska man aka med nagon av batarna som ligger lite langre ut blir man skjutsad i dessa bussar.

I gar kvall var vi till Kata och at middag. Pa hemvagen stannde vi pa Deli i Kata och tog en irich coffe, det ar ocksa ett maste har nere. Den ar inte bara god, det ar den godaste.



Har ser vi nar dom blandar till, bara det ar ett skadespel.



Har fyller han pa Kaloa som han hallt lite wisky i och tant pa, synd pa procenten eller...............

Vi gick hem, en ganska lang med skon tripp.

Ha det bra alla dar hemma.

Vi hars, pussar och kramar.


Inlagg fran morfar

Hej Morfar

Dina kommentarer gar fram men jag kan inte svara pa dom via mormors blogg. Du kan skicka mail till mig i stallet sa kan jag svara dar.  Skicka till mormor mailadress [email protected] sa svarar jag.

Ellen

Ellens egen dag

I dag ar det Ellens dag....

Hon bestammer allt fran morgon till kvall. Orsaken till det ar att i gar nar vi atit var middag och klockan var runt 20.30 gick vi till en massagesalong. Ellen hade ingen lust att gora nagot, hon var trott ville helst ga och sova. Hon var snall och vantade pa oss en hel timma nar vi tog aloveramassage, hon satt snallt pa sangkanten och vantade. Darfor ar det Ellens dag i dag.

Vi har varit pa Kata och badat. Solen skiner men det har blast ganska mycket i dag, darfor akte vi till Kata det ar lite lugnare dar.



Har yr skummet for full runt Ellen, hon ar inte en badkruka maste jag saga.



Har kastar Kent och Ellen boll till varandra.

Nar vi badat fardigt akte vi med moppen till Via Poorn och at spagetti och glass.



Har spelar Kent och Ellen 4 pa rad medans vi vantar pa maten.



Har sitter hon och njuter med en jatteglass.

Nar vi kom tillbaka till hotellet sa satte jag mig vid datorn. Nu har vi bokat en tripp till Krabi, aker den 8 nov och kommer tillbaka hit den 11 nov. Ska blir skont med lite  miljoombyte. Har bokat ett jattfint hotell som ligger mycket bra vid stranden dar alla batar utgar ifran. Det heter Phra Nang Inn. Ga garna in pa den har lanken och titta http://www.agoda.se/asia/thailand/krabi/phra_nang_inn_hotel.html?cid=1415700&urltogo=/asia/thailand/krabi/phra_nang_inn_hotel.html

I kvall ska vi ata pa Bellmans ingen, det har Ellen bestamt. Dom har Phukets godaste pizza, darav valet.

Nej nu ska jag ga till var lilla badanka som ligger i poolen har pa hotellet. Kent ar med henne, han har fasnat i en ny bok som han fick av grannen.



Har ar var egen lilla badanka.

Ha det bra alla dar hemma.

Jag aterkommer toligast aven i morgon.

Massor av pussar och kramar fran oss alla.

Thailand nu kannner vi igen oss

Nu i dag har solen antligen kommit pa riktigt. I gar eftermiddag tittade den ocksa fram, vi blev sa glada men nar vi satt och at var middag vid 8 tiden var det som himlen bara oppnade sig. Det vrakte ner sa trots att vi tog en taxi hem och bara behovde springa ca 20 meter blev vi genomblota.

Innan vi akte hem satt vi i restaurangen pa Orchid och hoppades att regnet skulle upphora. Dar vi vi Karons godaste Caffe Latte. Den ar verkligen vard sitt pris p[ 100 THB lagsasongspris, i janurai kostar den 130 THB.



Visst ser den harlig ut.



Ellen ute i regnet, hon tyckte att vi skulle ga hem. Nar hon markte hur blot hon vart pa bara 20 meter sa tror jag att hon var glad att vi tog taxi i alla fall.

I dag har vi varit pa stranden, vi kom hem for ett tag sedan. Nu ar Kent och Ellen i poolen och jag sitter har framfor datorn, men nagon maste ju gora det ocksa och jag ar betydligt snabbare an Kent vid tangentbordet.



Ellen pa standen, det gick rigtigt harliga vagor i dag.

Vi gick till Daeng langt bort pa Karonstranden och at var lunch. God och billig som vanligt.





Har har Ellen och jag fatt in var mat, det ar tur att hon gillar thaimat om inte skulle det blir bokigt.



Har ar dock det Ellen helst bestaller in. Tank att var mat kostade 60 THB per person och den har talliken kostade 120, det samma som tva maltider. Ganska konstig prissattning har nere.

Maste beratta vad som hande i gar nar det kom 5 munkar till hotellet. Det ar sa att dom har gjort en nybyggnad och byggt om receptionen mm. Det var dags for den stora valsignelsen. Dom bad en bon, typ en lang ramsa och personalen och agaren satt pa mattor framfor och var med i vissa delar av bonen eller vad det nu var. Jag fragade om jag fick fota och det var helt ok.



Har ser vi munkarna pa rad. Hinkarna framfor dom ar gavor. Dom far inte aga nagot utan lever pa det som ges som gavor till dom. Men jag sag att en munkt stangde av sin mobiltelefon innan bonestunden sa visst ar dom med i utvecklingen.



Har gar agarens fru fram och oser rik i tre skalar, sedan gor alla andre det ocksa. Jag gillar den Buddistiska tron med det gor jag ett inlagg om vid ett senare tillfalle.

Nu ska jag ga till poolen jag ocksa och ta ett svalkande dopp. Nu ar det varmt har nere.

Puss o kram till er alla dar hemma.

Vi hors och ses

Inget regn

Jippi i dag regnar det inte.

Blir troligst stranden i dag. Nu kan jag inte skriva mer. Nu kommer det 5 munkar hit till hotellet. Dom ska sakert valsigna nybygget som dom har gjort har.

Vi aterkommer

Nu har jag hittat ett internetcafe som trivs med min kamera

Det regnar......

Bade i gar och i dag, det ar vi inte vana vid. Det spelar ingen roll, vi roar oss och har det bra anda.

I forrgar nar vi var och badade i Kata tog Ellen och jag massage pa stranden, det var hur skont som helst.



Har ligger Ellen och myser

I gar var vi till Patong pa dagen, vi shoppade lite pa ett stor shoppingcentra, heter Jung Sailon (struna i min daliga stavning :). Vi tog moppen dit och hade tur for vi fick ingen regnskur over oss.

Pa kvallen var det dags att besoka Phuket Fantasi, det ar som ett enormt tivoli (utan karuseller) hur fint som helst. Vi at middag dar, det var en typisk thaibuffe. Det passade inte Ellen riktigt som annars gillar Thaimat, hon hittade en nudelsoppa som var bra och sa at hon massor av frukt. Hon njuter har av alla goda frukter.



Har star hon och frossar vid fruktfaten.

Klart att aker man till Thailand sa maste man ju bara rida elefant. Vi tycker inte om att aka pa elefantsafari, jag ar sa radd att det ska handa nagot. Men att rida pa Phuket Fantasi ar helt ok.



Ellen och Kent pa elefantryggen.

Klockan 21.00 startade den stora forestallningen, det ar en enorm show med massor av manniskor och djur, framt elefanter men aven bufflar, hons, getter och faglar. Mycket haftig att se.

Klockan 22.30 kom var taxi och hamtade oss. Aven denna kvall somnade vi ovaggade.



Har kommer tva bilder fran forrgar. Nar vi hade varit till Karlsson och atit gick vi till ett stalle som har fiskar som ater pa fotterna. Ellen hade sett det pa bild fran i fjol nar vi var har och ville testa nu. Hon var lite tveksam men modig som hon ar stoppade hon ner fotterna till fiskarna.



Har ser man hur fiskarna ater pa Ellens fotter.



Nu ska vi packa moppen med badklader och aka i vag. Just nu ar det rengrock pa men kan handa skiner solen upp och da blir det sakert ett dopp i dag ocksa.

Puss o Kram till er alla dar hemma.

Annica, Kent och Ellen


RSS 2.0