Kata

Hej igen. Roligt med sa manga kommentarer. Ja nog kan jag forsta att ni langtar tillbaka till Australien med tanke pa vadret. Jag trodde att vi fick var sno ranson i julas men det verkar som det finns obegransat i ar.

I gar hade vi en skon dag i Kata. Nu har vi fatt lite farg pa oss sa att vi inte behover vara sa forsiktiga for solen.



Har sitter Kent i solen och njuter.

Kata har manga fina resauranger nere pa strande. Det ar en fordel mot Karon dar man far ga valdigt langt om man vill ata pa en strandrestaurang.



Maten smakade jattebra, nu borjar vi langta pasta och ketsup. Jag vet inte varfor vi alltid langtar det har nere, det ar val kanske nagot som fattas i kroppen.



Vy over stranden i Kata



Vy fron var terass.

Vi hade bokat bord pa 2 Viking till deras lordagsbufe. Det ar verkligen vard sitt pris pa 249 THB. Det satt ett par vid bordet intill vart. Dom at som bara riktiga snalisar kan gora, hur mycket som helst och sa delade dom pa en flaska vatten. Hur kan man bara gora sa. Fy hoppas att dom inte var svenskar, Kent sa att han horde att dom pratade finlandssvenska.



Visst ser det gott ut.



Som alltid traffade vi Ragnvall dar. Det ar en norsk foredetta sjoman som har bott i Thailand i manga ar. Han har levt ett mycket hart liv.  Forsta aren nar vi traffade honom var han alltid onykter men otroligt snall och trevlig. For drygt ett ar sedan gjorde han som han sa - Ett livsavgorande val. Numera ar han en aktiv nykterist som gar och cyklar lang strackor varje dag. Men som tidigare ar han alltid med pa festerna men skalar numera bara i sodavatten. Han ar beundransvard.



Matt och belaten utanfor 2 Viking.

Vi gick vidare ner mot centrum och gick in pa Orchid. Dar har dom Karons godaste latte. Vi satt dar ett tag och blev lite nostalgiska och pratade om Petra med familj som var med oss har nere i fjol. Dom bodde da pa Orchid.
Petra, Peter och Tova, langtar ni tillbaka.



Kvallen slutade ganska tidigt sa vi var uppe tidigt i morse.

I dag blir det bad har nere pa stranden och pa eftermiddagen packning infor var resa till Chiang Mai i morgon.

Troligast blir det middag i var lagenhet med Kjell och Lisbeth  i kvall. Menyn kommer att besta av silltallrik till forratt och Sibylla varmkort till varmratt. Later det inte som en kanonmiddag, det tycker vi i alla fall.

Ha det sa bra allihopa, vi langtar efter er.


Baddag i Surin

Surin

I gar tog vi mopparna upp till Surin. Kent hade lyckats byta bort bar fina moppe till en med starkare motor. Det var val ok for det ar ju viktigare att vi kommer upp for backarna an att den ar fin att titta pa. Vi har aldrig badat i Surin tidigare, det var mycket fint dar. Det var sa mysigt med alla sma matstand och restauranger.




Har har vi tagit en rast i utkanten av patong. Jag skulle tro att det ar drygt 3 mil fran Karon till Surin.



Nu har vi kommit fram. Det ar massor av solstolar och parasoll. Det blir nastan som ett tak over alla solstolar.



Nar det var dags for lunch kopte vi jattegoda kycklingspett och mango till lunch. Har star jag och vantar pa att dom ska blir fardig.



Jattegoda, 20 THB det kan dom vara varda. Snacka om billig mat.



Efter en harlig dag ar det dags att aka hem. Har haller Kent pa med packningen och Kjelle kommer upp i trappan. Jag tror att vara gubbar har kommit en bit upp i aren. Jag det ar inte bara gubbarna vi ar ju lika gamla allihopa. Det blir bara sa tydligt pa bild, men var tid har sin tjusningen eller hur.

Pa kvallen tog vi det lungt. Vi var och kopte blommor och lamnade in tvatten.


Nu ar varemen bara behaglig

Det tar nagra dagar att bli vad varmen har nere, men nu kanns det bara skont.

Tank vilka bra tjanster vi pa Telia har att erbjuda. Barnen har bestallt utlandsprisplan och da ringer dom till oss pa var thaitelefon for bara 0,59 ore, det ar prisvart. Pratade med flickorna bade i gar och i forrgar, det kanns sa skont att ha nara kontakt trots att vi ar sa langt borta. Horde att det var i det narmaste snokaos och mer skulle det komma. Burr.

Har ar allt bara bra. I gar tog vi moppen ner till Nai Harn, en av dom finaste stranderna har pa Phuket. Den ligger langst ner pa udden. Det ar valdigt backig vag dit ner och Kent var inte nojd med den fina moppen vi hyrt. Den ar alldeles for svag sa den ska vi bara ha tills pa sondag. Han for gora som han vill, jag sitter ju anda bara bakpa och foljer med.



Kent dricker Cola, ingen Singa nar det ar moppeakning.



Stranden i Nai Harn



Det ligger massor av fina batar fortojda dar nere.

Pa kvllen var vi in till Dansken och at, dar blev vi varmt valkomnade av tjerna som serverar. Det ar sa roligt nar dom blir glada och kanner igen oss.

Efter maten gick vi till Elvis, en kille som har underhallit massor av ar pa en och samma bar. Nar vi kom sa han till publiken att vi var bekanta och att Karon var vart andra hem. Ja klart att vi blivit lite bekanta det ar ju 10:e gangen som vi ar har nu.

Det blev nagra Irich. Har gor dom den po Jameson och Caloa.  Den blir riktgt sot och god, passar mig perfekt.

Pa manga barer och restauranger far inte forsajare komma in, men har ar det fritt fram. Alla ska kunna forsorja sig tycker syskonen som driver stallet. Dom ar typiska buddister, omtanksamma och mana om alla.

Det kom in en liten kille som ville salja blommor, det ar tragiskt att sma barn ska tvinags ut pa kvallarna och dra in pengar till familjen forsorjning. Vi kopte inget men jag har svart att inte ge en slant.  Jag vet att det ar en droppe i havet men det kanns i alla fall bra i min mage.  Han var jattegulligt och stallde garna upp pa bild bara han fick titta pa dom sjalv i kameran. Svarare var det att fa honom att le, det var ett busigt charmtroll.

Jag brukar inte handla sa mycket, och absolut inte en massa skramel. Blir det affar sa beror det pa hur forsaljaren ar. Den har tjejen var bade charmig och rolig sa det blev skrammel for hela 1000 THB.  Jag for val dela med mig nar jag kommer hem, det finns nog smatjejer i familjen som uppskattar det mer an jag gor.



Innan jag gick ner och bloggade nu at vi frukost i lagenheten. Den ar verkligen perfekt trots sin enkelhet. Det ar sa skont att slippa kla sig och ga och ata. Har sitter jag till bords endast ikadd en sarong, det ar verkligen toppen.



Nej nu ar det dags att ga hem igen. Kent vantar sakert, vi ska aka upp till Surin och bada i dag. Dar har vi inte badat forut utan bara akt igenom.

Ha det bra alla vanner.


Nu ar jag pa gang med bloggningen

Hej alla dar hemma

Hej alla sma barnbarn, mormor - farmor ska skarpa sig och lagga ut mycket bilder. Typiskt att ni alla skulle titta och sa fanns det inget nytt dar. Men nu kommer det. Tank att vi har bara varit har nagra dagar och vi langtar redan efter er, hur ska det ga.

Bra Anders att du haller stallningarna hemma. Det later inte sa harligt med -18 och mycket sno igen.

I dag har vi haft en skon stranddag bara har nedanfor i Karon. Vi maste vara forsiktiga och ligga under parasoll stora delar av dagen for att inte branna oss. Vi ar fortfarande ganska ljusa och kansliga i hyn.



Stranden i Karon

Vi har traffat manga bekanta hemifran. I gar var det Marianne, Hakan och Bladet. I dag traffade vi pa ett par som har husvagnen i Hassela, hon heter Katrine och ar barnmorska. Hon lovade att ta hand om dig Petra, hon kommer hem till Sundsvall den 7 febr ;-). I kvall ska vi forsoka hitta Monica och Ero, vi far se hur det gar.



Jag njuter i det klara varma vattnet.

Har kopslar jag med en klanningsforsaljare pa stranden. Jag koper klanningar varje ar och nar jag kommer hem vill jag inte ha dom. Nasta ar gor jag likadant, aker hit utan Thaiklanningar och koper nya. Inte sa smart.

Vi brukar inte ata sa mycket thaimat, vi sager att det ar varmen och badet som lockar. Inge maten. I ar ar det helt annorlunda, bade Kent och jag vill bara ata Thaimat. Det ar bra for den ar nog betydligt nyttigare an all vasterlansk mat som tillagas har.



Lunchen blev en Massarman till Kent. Det ar biff och potatis i en soppa av cocosmjolk kryddat med curry. Lite val starkt for mig. Jag at stekta nudlar och gronsaker.

Nej nu ska jag ga upp till var lagenhet och ta en valbehovlig dusch efter en varm stranddag.

Puss och Kram till Er alla dar hemma.

Annica

 




Pa plats i Thailand

Vi kom ner hit p[ fredag formiddag. Rsan gick bra, inga forseningar eller annat trubbel. Det som inte var sa bra var att vi hamnade vid koket och det gjorde att var var mycket spring vid var plats. Varken Kent eller jag sov nagot sa vi var riktigt trotta nar vi val var framme.

Lagenheten vi hyr ar helt ok, riktigt prisvard. Det ar ett enkelt kok och toa och dusch i forsta planet, en trappa upp har vi allrum, sovrum och treass. Vi betalar bara 1300 THB sa det ar riktigt bra. Restaurangen som lagenheten tillhor ar ocksa kanonbra.



Kokesbordet har jag pyntat, vi har till en lokal marknad och kopte blommorna i gor.



Det ar inte sa mycket utrustning men allt finns.



Allrum med TV en trappa upp. Den har vi inte rort annu.



Moppe har vi hyrt. I ar var det jag som valde modell. En heltuff tjejmoppe (som bara Kent kor).

I dag har vi varit och badat i Kata Noi pa formiddagen. Vi far ta det lite lugnt med solen, vi ar ganska roda bada tva i dag trots att vi var pa Aloe Vera massade i gar.

Pa eftermiddagen har vi varit upp till Patong och handlat lite mat bl.a. Det ar sa underbart att kunna fixa lite latt mat sjalva. Jag blir sa trott pa att man alltid maste ivag till en restaurang om man ar sugen pa nagot. Galler det bara nagra dagar sa ar det skont att ata ute. Alla maldiger i 4 veckor det blir ganska trist.

Ha det bra alla dar hemma. Jag kommer lopande att uppdatera min Blogga.

Som ni vet ar jag lite dysilektiker, brukar kolla min stavning lite extra nar jag bloggar. Den har semestern struntar jag i det, ni far ta det som det blir.

Varma (phu) halsningar Annica


Vilken vargavinter

Över 20 grader kallt, varför?


Ja nu har vintern kommit på allvar, det har snöat otroliga mängder. Jag minns inte att jag har varit med om att det har kommit så mycket snö under så kort period tidigare. Vissa dagar har Kent varit ute och skottat flera gånger samma dag. Grannens tak över ingången till huset rasade ner. Dom hade tur att den inte tog med sig fönstret bredvid.

Ni åkte verkligen till Australien i rätt tid Leif och Biggan. Grannarna visste inte vad som gav sig in på när dom positivt lovade att se till att ert hus ser bebott ut under tiden ni är i värmen och njuter.




Den fina julgranen som vi satte upp framför köksfönstren syns nu bara toppen av.


Vi bor ju i ett litet kedjehus med minimal tomt på framsidan, det finns ingenstans att lägga snön. Det är ett jätteproblem nu när det kommer så stora mängder på kort tid. Kylan har också gjort att det inte har sjunkit ihop nämnvärt. Jag som normalt brukar tycka om vinter och snö börjar nu verkligen längta till varma snöfria breddgrader. I år är det lite väl mycket av det goda.

______________________________


I lördags var till Peter på kalas, hand fyllde 31 år. Där var hela släkten och det vill inte säga några få, Vårlins är en stor släkt med mycket gemenskap. Vi är ju inte så få i våran familj heller.




Peter glad och nöjd med uppvaktningen.



Petra hade backat många goda kakor och tårta. Jag trodde inte att hon hade sådana talanger, jag är inte bra på att baka så det är inget hon har ärvt från sin mor. Förut när vi hade mormor kvar hos oss så stod hon för det mesta av baket till hela familjen. Det var bara att prata med henne inför ett kalas så fixade hon det mesta av bakverken. Skönt Petra att vi har någon i familjen som har axlat mormors kunskaper, nu vet vi vart vi vänder oss i frotsättningen när det nalkas kalas ;-)

Tack för en trevlig dag Peter.

____________________________________


I går var vi på en liten festrunda
med Lena, Tommy, Lisbritt och Lennart.


Lena hade bokat bord på en liten mysig restaurang som heter Mezoyo.




Dom hade verkligen god mat och miljön var mycket trevlig, maten var riktigt fräch. Rekomenderas!



Vårt kasino i Sundsvall är verkligen en fin byggnad, se så vacket utsmyckad den är nu i jultid.

Vi var också en sväg ner på Kasinot, det var inte så mycket folk där utan alldeles lagomt. Vi är inte så intresserade av spelet, däremot träffar man alltid många bekanta där. Vi fick också svänga våra lurviga i dansen, det var inte i går som vi var på dans.

Skönt att det finns barn som ställer upp som chaufförer nu när vi bor så långt från stan. 

Tack för skjutsen Peter.


Nyårsaftonen

Nyråsaftonen firade vi hemma hos Lena och Tommy.





När Lena ringde och bjöd in oss så berättade hon att vi skulle börja kvällen med ett dopp i deras vedeldade tunna. Phu tänkte jag, jag som alltid vill visa mig från den bästa sidan och det är tyvärr inte den lättklädda numera. Det skulle blir så trevlig att träffa dom, även Lisbritt och Lennart som också skulle komma. Vi tackade naturligtvis JA trors badet. Det får väl gå.

När jag berättade för Micke om badet och att jag gruvade fick jag till svar. - Men du mamma, dom är väl inte några ungdommar dom andra heller. Du är så fin så klart att du ska bada.

Ja bad blev det. Oh vad härligt det var. Det var runt 10 grader kallt ute och där satt vi i det varma vattnet alla iklädda mössor. Dom hade också en flytande bar mitt i tunnan med dryck och lite tilltugg.





Tommy såg fantastiskt härlig ut i sin skottekepa med rött löshår. Alla glada och nöjda.
Vi blev kvar i tunnan i hela två timmar.

Därefter blev det god mat och dryck. 





Lena hade köpt ett jätteroligt relationsspel, det gick ut på att man parvis skulle känna varandra så väl att man kunde säga vad den andra hade svarat. Kent och jag klarade matchen bäst, men tacka för det när man varit tillsammans i hela 30 år.




Lena går igenom spelreglerna.




Lisbritt försöker se vad det är för bild på ett av korten med hjälp av förstoringsglas. Vi har nog inte så jättebra ögon nu för tiden någon av oss. Eller så har vi för korta armar.




Tusen tack Lena och Tommy för en mycket trelvig kväll.

Vi ser fram mot Trettondagsaftonen.




Kvällen före nyårsaftonen

Kent jobbade länge pga inventering på jobbet.

Jag hade ställt in mig på en egen kväll med TV och en ny bok som jag håller på att läsa. Jag är inte den som trivs ensam men är det något bra på TV eller en bra bok till hands så är det ok.

Jag måste nämna lite om boken jag läser just nu. Den heter Svärdet och spiran, är skriven av Ken Follett som normalt skriver lite mer åt deckahållet. Den här boken utspelar sig på 1100 talet och huvudpersonerna är en Munk och en murare som har en dröm att bygga en katedral. När jag såg boken verkade den inte så lockande, drygt 1000 sidor jätteliten text om ett katedralbygge, lockade inte. När jag stod i affären och höll den i min hand sa kunden före mig i kassan att det var en av de bästa böcker han läst. Ok tänkte jag, jag testar den. Har ju många timmar i helgerna som jag kan ägna åt läsning. Nu har jag kommit drygt 200 sidor in i boken och är helt sjukt bra, vill inte att den ska ta slut.


Svärdet och spiran : stormarnas tid & maktens skördar


Hur som helst, det blev ingen läsning den kvällen. Micke, Line, Jacob och Hannes kom hit i middagstid. Jag hade inte så mycket mat hemma eftersom jag planerat kvällen bara för mig. Dom hade varit och handlat och hade matpåsen i bilen. Den tog dom in och fixade en jättegod middag till oss alla.

Vi satt hela kvällen vi köksbordet och pratade om förr i tiden. Det började med att vi pratade om mamma och snart hade vi kommit in på hela vårt stäktträd. Jag har funderat mycket på att jag nu tillhör den älsta generationen i vår famij, känner ett ansvar att dela med mig av vår familjs historia. Inte för att den innehåller något speciellt utan bara för att den är våran. Det var en mycket trevlig kväll som även intresserade barnen, främst Jacob. Vi ptatade om att åka upp till Ramsele i sommar och titta på alla platser där våra äldre släktingar har verkat och bott. Det skulle jag verkligen uppskatta.

Vi pratade också om att jag ev. ska börja skriva ner mina minnen och det jag har hört från dom äldre släktingarna. Vi får se hur det blir, jag tycker ju om att skriva så det är inte omöjligt. Historien kommer inte här på bloggen, det är ett som är säkert.

Tusen tack Micke med familj för god mat och en mycket trevlig kväll.


Dagarna före det nya nyået

Theo har varit till doktorn.

Han har börjat kissa på sig, det har hänt någon morgon att han kissat vid dörren. Vi har blivit irriterade på oss själva och tänke att han inte fick gå ut nog sent. Har har ju också som alla andra i familjen ätit en hel del julmat. Den är väl lite väl salt för honom och då har han säkert druckit mer vatten än vanligt tänkte vi. Men så var det inte. Det skulle blir värre.


Trots sina 12 är är han fortfarande som en liten baby, valpig. När vi ska gå och sova kommer han med sin nalle och vill ligga mellan oss i sägen. Vem kan säg nej det det. Ofta går han till soffan och sover när vi somnat.

En morgon när vi kom upp märkte vi att han kissat i soffan. Då började jag fundera vad som var felet, det är inte normalt. Ingen hund kissar väl där han ligger. Vi fick tvätta och vädra dynan så var det inte mer med det. Kent som är allra mest fäst vi Theo sa till mig, - Det här talar du inte om för någon. Det kommer aldrig att hända igen. Nej det trodde väl inte jag heller.

Nästa natt vaknade Kent blöt som bara den i sängen. Vi som köpte en ny bäddmadrass när vi flyttade in i huset. Nu är det slut med Theo tänkte vi så här kan man inte ha det, en hund som kissar på sig i sömnen.

Petra beställde tid för honom hos vetrinären, vi fick en tid dagen efter men då skulle vi ha med ett urinprov. Hur fixar man det på en hund tänkte jag. Det gick betydligt bättre än jag hoppats på. Jag tog en liten kastrull som jag inte använder och varje gång Theo lyfte på benet för att kissa var jag där med den. Grannarna måste ha trott att jag var alldeles galen.

Hur som helst, det är inget fel på vår lilla vovve. Troligast börjar han blir lite senil pga åldern. Vi fick tipset att ändra hans rutiner och ta bort vattenskålen tidigt på kvällen. Skulle det inte hjälpa fick jag med några tabletter som jag kan ge honom.

Vi hoppas att det blir bra nu. Jag brukar säga att jag inte är så fäst vi honom, det är Kents hund. Så är det inte det märkte jag tydligt nu när tankarna kom på att vi kanske måste ta bort honom.

Vi håller tummarna, det blir säkert bra.


RSS 2.0