Snart ska vi ut och resa igen.

I år är det med blandade känslor som vi åker bort drygt 4 veckor.

Petra och Peter ska få sin lilla pojke när vi är borta. Tiden för nedkomst är beräknad tid till den 8 februari och vi kommer inte hem förrän den 20:de. Phu, då skulle jag verkligen ha velat vara hemma.

Jag ringde och kollade upp reseförsäkringen men den gällde inte om man skulle bli mormor och morfar. Om det skulle brinna hemma eller om vi skulle skilja oss, då gällde den. Ja naturligtvis även för sjukdom. Jag frågade Kent vad han tyckte var minst drastiskt att göra men fick inget bra svar.

Jag skulle så gärna vilja ha min familj med på resan men dom prioriterar andra saker än dyra resor och det får jag respekter. Jag önskar att jag hade mycket pengar så att jag kunde bjuda med dom alla men så är det inte.

Ellen pratar ofta om att hon vill följa med oss, kanske hon kan göra det nästa år om vi åker bara på en två veckors resa. Det går ju inte för henne att vara borta från skolan en hel månad mitt i terminen. Vi får se hur det blir.





Vi ska bo i lägenhet uppe på Bellman´s restaurang. Det är ett bra ställe där vi åt många gånger i fjol då vi var där. Lägenheterna är utrustade med kök, allrum och sovrum i två plan. Det finns också en liten terass där vi kan gå ut och röka, för röker gör vi båda två när vi är på semester i Thailand.





Lägenheten ligger mycket central och nära stranden, det är ca 400 meter till havet. Bara tväs äver gatan brukar vi hyra moppe, dom hyr ut till oss utan pass vilket annars är det varligaste. Vi vill inte lämna ifrån oss passen i deposition, det känns inte bra.

Vi har inte varit in och tittat på lägenheterna för dom var alla uthyrda när vi var där i fjol. Enligt bilderna ser det helt ok ut.



Sista veckan kommer vi att bo borta i Kata. Det hade strulat till sig med bokningarna och Niclas som har stället i Karon ville ha in ett stort sällskap och behövde då vår lägenhet sista veckan. Det är helt ok för oss att bo i Kata en veckan, det kan vara skönt att byta miljö.

Vi funderar på att åka några dagar upp till Chiang Mai i norra Thailand. Där har vi inte varit någon gång och vi brukar alltid besöka en ny plats. Har kollat upp inrikesflyg och det kostar inte alls mycket att åka dit upp med Air Acia, 750 kr per person för ToR. Det är inte mycket att säga om det priset.

Ja vi får se vad det blir, vi vill i alla fall inte boka ännu. Vi köper resan på plats i stället

I början när vi åkte till Thailand så bokade vi alltid rummen direkt på hotellen. Vi trodde att vi skulle få det billigast priset då genom att pruta lite. Thailand är ju ett land där det prutas på det mesta. Så är det inte när det gäller hotellrum. Det billigaste alternativen bokar man alltid på nätet. Ibland har det hänt att vi har gått till ett internet café och bokat och då kommit undan med ett bättre pris.

Jag kan rekomendera två sidor, det är Agoda och Sawadee. Där hittar man alltid rum till bättre pris än att fråga på plats.




När det gäller att ta sig till Thailand så åker vi för det mesta med Thai Air. Dom har fina rymliga plan och mycket trevlig personal. Det är också gott om benutrymme även i ekonomiklass. I fjol när vi åket med Fritidsresor var det så trångt så jag kunde nästan inte fälla ner bordet trots att min mage är betydligt mindre än många andras.




Nej nu ska jag sluta att drömma mig bort, verkligheten med massor av snö väntar.


Hela familjen samlad

På Juldagen träffades vi allihopa Hemma hos oss.

Det var sista dagen den här helgen som vi hade för avsikt att smaka på julmaten. Man blir fort trött på alla godsakerna. Det var Micke som ville att vi skulle äta julmaten, fortfarande smakar "mammas julmat" bäst, det får jag vara glad över.





Här sitter nästan hela gänget samtlat, vad jag kan se är det bara Elsa som saknas. När Kent skulle duka bordet frågade jag hur många han dukat för. 12 svarade han, jag vet snart inte längre hur många vi är. Han skulle ha dukat för 13, lilla Alfons sitter inte med vid bortet ännu.





Här sitter Kent och pratar med Alfons, han kan snart Säga mamma och pappa säger Kent. Visst är vissa barn tidiga men inte tror jag att han börjar prata medvetet vid 5 månaders ålder. Inte ens fast han är vårt  lilla barnbarn ;-).


   

Familjen samlade runt matbordet.

Jacob och Hannes tycker inte om att vara med på bild. I dag hade dom lovat farmor att jag skulle få ta ett fota dom i alla fall. Jag sa att maten kostar ett kort. Ja visst fick jag ett kort på dom var, men inte var dom glada på mig.


 


Hannes och Jacob

Vi hade en jättefin juldag tillsammans. Tack för att ni finns allihopa, Älskar er.

På Annandagen åkte Kent och jag ner till stugan, bara för att ta det lugnt och koppla av. Det var så mysigt att komma dit ner, vår granne Anders hade skottat så det var bara att köra i bilen på gården och gå in. Vi eldade i kaminerna och fick varmt och mysigt. Ingen julmat blev det, med det blev i stallet en god köttbit med ungspotatis mm.


I morse när vi vaknade hade det Kommit 4 decimeter nysnö. Kent och Anders var ut och skottade i flera timmar. Jag tyckte att vi skulle stanna där ner tills i morgon men Kent ville hem och ta redan på snön även här. Tur var väl det för hör var det massor, det hade även yrt in snö mellan husen. 





Hoppsan tänk om vårt fina tak över ytterdörren rasar ner, det som jag är så glad över.




Kent är förfarande ute och skottar, jag undrar när han kommer  in till stugvärmen. Det är ganska skön med viss rollfördelning i hemmet :-). Han skottar och jag bloggar.


På hemväg stannade vi till på Nordljus. Jag har tittat på en kökshylla där så länge men tyckt att den var lite väl dyr. I dag hade dom 20% på allt i butiken så då slog jag till. Nu ska roa mig med att hänga upp och den stoppa i några fina prylar.


Vintagehylla

Visst är den fin.

Har du inte varit in på Nordljus rekomenderar jag ett besök, har du långt dit kan du gå in på bifogade länk. Jag tror att dom har en av Sveriges största nätbutiker för inredning.
http://www.nordljus.net/



God fortsättning.


Julaftonen

Firade vi med Cicci och hennes familj.

Som vanligt börjar julaftonen kl 15:00 med Kalle Anka glögg, godis och pepparkakor hos oss. Cicci hade en otroligt fin tulpanbukett med sig. Jag tycker att det är så härligt med tulpaner, förr i tiden kom dom inte förrän fram vårvintern.




I väntan på tomten åt vi återigen julmat, den smakade lika bra som kvällen innan. Jag hade gjort två sallader som jag fick tips om i Ernst julprogram. Det var rucculasallad, äpplen, nötter och västerbottenost och en riktigt god vinägrätt. Den andra hade jag bara rucculasallad, tomater, lök och nötter i, hade även köpt kivi men glömde att ha i den. Jag får ta den i dagen sallad. Dom blev riktigt goda.




Följ länken till receptet om du tycker att den verkar god, det var nog vinägrätten sen gjorde så bra.
http://www.recept.nu/1.304265/ernst_kirchsteiger/smaratter_tillbehor/gronsaker_
potatis_andra_rotfrukter/frasch_julsalat



Lilla Alfons var julfin i ny tomtedress. Han är snart 5 månader, tänk vad tiden går fort. Han är ortoligt nöjd med tillvaron, det är inte ofta han gråter.




Här står maten uppdukad och väntar på våra gäster. Det blev till belåtenhet, alla var hungriga och matglada.



 
Så kom äntligen tomten, det var en tomte som aldrig har varit hos oss tidigare. Undra om det var den riktiga tomten i år. Han var ordentligt varmt klädd så han hade nog varit ute i många timmar. Några renar såg vi inte till, dom hade han nog lämnat ifrån sig någonstans i granskapet.



Ellen och Elsa spända av förväntan.

 


Här får flickorna några paket var, resten hade han skickat budbil redan dagen innan.




Det var en otroligt stor hög med klappar som hade kommit.



Här är det paketöppning för fullt. Nu har även Alfons vaknat efter en liten sovstund.


I dag har vi varit ner till Mamma

Det är så skönt att åka ner och prata med henne en stund, jag känner mig så lugn när jag åter därifrån. Det var någon som hade sopat av hennes sten, jag undrar vem det kan vara. Kul att hon får besök av andra än familjen.
Ja känner att hon har det bra där hon är, hon är tillsammans med släkt och vänner som har lämnat oss tidigare.
Tillsammans med många som har haft stor betydelse för henne.




Här skottar Kent och tänder lyktor, det blev så fint.

Hej då Mamma, vi ses på söndag.

Önskar er alla en fortsatt God Jul.




GOD JUL!!

God Jul i alla stugor!

Ja nu är äntligen julhelgen här. Jag gillar verkligen julen, man får vara tillsammans med sina Nära och Kära. I år är inte mamma med oss, det känns otroligt tomt. Jag var på graven i går och gjorde julfint och pratade med henne en stund. Hon känns både så nära men ändå så långt borta. Älskar dig mamma.


I går hade vi uppesittarkväll

Petra med familj var här samt Erika, Stefan, Rasmus och Alma. Vi hade en jättemysig kväll då vi smakade på all julmaten. Det får man göra kvällen Innan julaftonen i vår familj. Det smakar som allra godast då, det är säkert för att det inte känns riktigt tillåtet för det var det inte i min familj När jag var barn.


Här står maten framdukad.



Här sitter dom flesta samlade vid bortet.




Kent är långhårig och skäggig, det får man också var kvällen för julaftonen hos oss. Jag får klippa honom i morgon förmiddag. Jag undrar vad Alma har så roligt åt.





Här ligger Rasmus och tittar på film, jag tror att Tova som ligger bredvid har somnat redan.





Nu är klockan mycket, Alma är trött och pappig. Nu vill hon gå hem, ja undra på det när klockan har passerat 23.00.

Tack alla för en riktigt mysig kväll.

Petra, Peter och Tova dom sov kvar hos oss travar Att bara dom har ca 300 meter hem till sitt hus. Det var så mysigt att vakna nu på julaftonens morgon och dom var med oss här.





Här sitter Petra och bloggar vår uppestittarkväll på sin sida.

Nej nu har jag inte tid att längre sitta här. Det är mycket som ska förberedas innan Cicci, Tomas, Ellen, Elsa och Alfons kommer klockan 15:00 för att fira julaftonen tillsammans med oss. Micke och Line med barn väljer att fira juli själva hemma i år. Kan nästa förstå att dom gör så, det blir många barn och mycket ståhej när vi är tillsammans hela familjen.

Jag frågade Micke i går om det Fortfarande kändes rätt att vara själva. - Ja det gör det sa han, vi får väl utvärdera det efter juli och se om vi gjorde rätt eller fel. Så typiskt Micke.


Jag Önskar er alla en Riktigt God Jul


RSS 2.0