Borta bra men hemma bäst

Borta bra men hemma bäst, men Gud så mycket snö.

Vi kom hem i går kl 12 ungefär. Resan gick mycket bra trots att den tog 24 timmar dörr till dörr. Vi råkade inte ut för några förseningar men åkte via Bangkok, därför den långa restiden.

Petrer och Tova hämtade oss på tågstationen. Han hade varit sa omtänksam och parkerat bilen påslagen inne på stationsområdet för att vi inte skulle frysa så mycket. Lite olydig får man vara sa dom när mormor och morfar äntligen kommer hem. Han vet ju själv hur det känns när man kommer hem från värmen och möter 12 minusgrader. Vi stannade till på ICA och köpte en massa godsaker från delidisken. Det är mycket man längtar när man varit borta så länge.

Sedan åkte vi raka vägen hem till Petra och lilla Dante. Han är verkligen söt, eftersom han var så stor när han föddes så ser han inte ut som en pyttebebis trots att han bara är en vecka gammal.



Här sitter en stolt storasyster med lillebror i famnen


Vi var inte hos dom så länge, jag höll inte ens i honom.  Jag har min hosta och förkylning med mig fran Thailand och vill kolla upp med doktorn så att jag inte tar med mig någon smitta hem till dom små. Jag vill naturligtvis också blir frisk själv, ska ringa till vårdcentralen och försöka få tid i morgon.

När vi kom hem åt vi lite godsaker sedan somnade vi båda två. Cicci med familj kom hit vid 17 tiden. Dom ringde på men vi vaknade inte, som tur var kände dom på dörren som var olåst. Vi vaknade med att hela familjen stod runt vår säng och sa välkommen hem. Det blev massor av kramar (trors min förkylning) och sedan blev det lilla julafton med presentutdelning. Allt vi hade köpt passade bra och var till belåtenhet.

Bilder tagna fran Petras blogg.




Elsa och Dante



Ellen och Dante


När klockan var 20.00 så sade jag godnatt till Kent och vaknade inte förran klockan 08.00 i morse. Nu känner jag mig utvilad och tillbaka på svensk tid.

Kent har börjat att plocka med packningen, själv prioriterade jag datorn.

Vi måste åka ner till stugan i dag och titta till så att inte taket har rasat in. Jag tror inte det för ungarna har skotta jättebra både här hemma och i stugan. Jag minns inte att jag sett sa mycket snö på massor av år, det här måste vara ett riktigt snörekord.

Skönt att vara hemma och träffa nära och kära igen.


Sista inlagget fran Thailand och den har resan

I kvall aker vi hem.

Det ska bli harligt att komma hem och traffa alla nara och kara. Vi kanner oss helt nojda med resan. Borta bra men hemma bast, ar ett ordsprak som sant.

I gar var vi till Tattoo killen och gjorde vara tatueringar. Jag jag har faktiskt gjort en jag ocksa. Jag har aldrig tidigar funderat pa att gora nagot, men i ar kandes det helt sjalvklart.



Kent verkar inte tycka att det gor sarskilt ont, det tyckte daremot jag.



Om nagon ar nyfiken pa vad Kent har pa armen sa galler det att man har en thailandsk kompis som kan lasa vad det star.



Samma galler far min tatuering, jag kan ge ledtraden att den ar till minne av min alskade mamma. Angrar min inte en sekund, kanns helt ratt.

Pa kvallen var vi och at pa en svenskrestaurang. Nu ar det hemlangtan aven i menyn.

Darefter gick vi till ett kanonstalle dar dom verkligen serverar god mat, men inte sa prisvarld. Vi brukar i stallet ga dit och ta en irich.



Stallet heter Euro Deli och ligger i Kata.



Dom har den storsta vinlylen som jag har sett nagon gang, har ser man en liten del av den.  Men har kostar vinerna mer an det dubbla mot priset hemma.



Vi tog varsin Irich Coffie, den ar verkligen prisvard trots att den kostar en hel de. Tusen tack for den Megan och Per.



Har har bartendern rullat fram Irich vagnen, vara tillvarkningen ar ett skadespel. Om ni inte visste det sa ska en Irich blandas med Jameson och Kaloa kaffe och lite rasocker. Det ska vara lime och rasocker som ska smaltas fast i galskanten. Den ska toppas med hart vispad gradde och riven muskotnat. Vi tycker i alla fall att den smakar kanonbra.



Vi har nyss atit en lattare lunch tvas over galan fran vart hotell. Det ar en daskt man som har det, riktigt bra.



Har ar hotellet som vi har bott pa sista veckan. Riktigt bra och prisvart. Var ballkong ar den langst ner till hoger pa bilden.

Nu aterstar bara packning och lite som ska inkopas innan vi aker kl 18.00 lokal tid.



Tack Thailand far den har gangen. Vi ses igen, troligen i november. Hoppas du gillar Fantan Budda som jag har lamnat i gava till Dig.

Mamma nu aker vi hem! Eller ..............

Kram till er alla dar hemma, vi ses pa lordag.

Nu ar det sista dagarna

Jag har hemlangtan.

Det ar ju inte sa konstigt nar vi har fatt en ny familjemedlem dar hemma. Har ar varldens sotaste har vi hort. Pa fredag far vi antligen traffa honom och alla andra dar hemma.



Har ligger sotnosen och sover. Jag undrar om han har lite gulsot han ser ju nastan ut som han har varit har i Thailand med oss.

Vi har naturligtvis inte stannat upp helt och hallet pga hemlangtan.

I forrgar var vi upp till Bang Tao, vi har varit dar tidigare men korde jattefel. Vi var inte framme pa stranden farran klockan var nastan 14,00.

Det ar valdigt fint dar uppe men lite for lungt for var smak. Det ar mest bara hotell, inte sa mycker barer och restauranger. Badet var underbart.





Bilder fran standen i Bang Tao.

Kent ar den typiska turisten ibland. Ska leka och testa det mesta som finns. Tidigare har vi sett honom med elefanter, tigrar och ormar. Nu var det en varan som stod pa tur. Allt kan dom tjana pengar pa, detta foton kostade 100 THB.



Som det ser ut pa Kent var det vart varenda peng.

I dag har vi shoppat presenter till dom dar hemma. Vi akte en tur med mobben till Patong. Det ar helt suverant att ha moppe hela tiden, man aker bara dit man vill och nar man vill. Nar vi handlat fardigt var vi till Orchid hotell och tog en latte, dom har Karons basta.



En riktigt god latte.

Vi kommer troligast att bo pa Orchid nar vi aker ner med Ellen i november. Det ar ett kanonhotell med stora poolomraden, perfekt for barn.





Hall med om att det ser fina ut och barnvanligt.

Nej nu star Kent och hanger over axeln pa mig. Han ar hungrig och vill ga och ata.

Ha det bra dar hemma.

Massor av kramar.

Valkommen Lillebror

Antligen har Petra,  Peter och Tovas lillebror kommit.

Vi ar sa lyckliga allihopa. Petra skickade ett SMS i lordagsmorse att dom hade akt in pa BB. Dom var dar klockan 3,30  och kl 05.46 littade han ut. Allt hade gatt jattebra.

Det har varit oroligt att ga har nere och vanta och inte inte kunna stotta pa plats hemma. Det ar val vi mer som kanner sa, dom har sa manga i familjen dar hemma som staller upp till 100%.

Har kommer nagra bilder som jag hamtat fran Petras blogg.








Kram till Lillebror och alla dar hemma. Vi langtar efter er

Antligen frisk

I natt ar det forsta gangen pa lange som jag har fatt sova hela natten utan att hostan har vackt mig massor av ganger. Det kanns jatteskont.

Vi var ocksa pa en utflykt i gar ner till Nai Harn med Kjell och Lisbeth. Vi har tagit det lugnt nagra dagar, jag fick en ny antibiotikakur och da orkade jag inte sa mycket. Men som sagt, nu kanns det battre.



Det har ar en bild fran slutet av stranden i Nai Harn. Det ar en jattemysig lagun som gar in dar. Just nu ar det ganska lagt vatten men anda jattefint.



Har kommer glassbilden. Det ar en mobbe och han tutar underfar som vara glassbilar hemma. 

Nar vi skulle aka tillbaka tog vi vagen via Rawai. Jag tycker att den lilla byn ar sa mysig. Dar ar inte sa mycket turister.



Jar kommer nagra unda munkar som just blivit avslappta fran en bat lagt ut pa piren. Det ar sa lagt vatten pa eftermiddagarna sa batarna kan inte kora in.



Vi fortsatte till Chalong och var pa Home Pro. Det ar bla. en mataffar dar som har det mesta som turisterna onskar. Kjell och Lisbet ville kopa lite frukostmat. Vi handlade bl.a hardost och sushi dar haromdagen.

Pa kvallen var vi ut med Kjell och Lisbeth. Vi var till Peppes bodega som ligger inte langt fran templet i Karon. Dom hade jattegod mat och jag hade ater matlust.



Sancka om mycket mat, det gick inte ens att ata upp halften.



Har sitter Kent och jag och positivt kampar med vara enorma portioner.

Vi gick sedan vidare ner till centrum i Karon.



Kunde inte lata blir att fota den har lilla bensin stationen. Undra om det skulle funka hemma att salja bensin i gamla spritfalskor.

Vi var ocksa och traffade Tanja. Henne har vi kant i manga ar. Hon har jobbat som resesaljare men hade nu utokat sin verksamhet med Tatto och en fiskdamm med fiska som ater pa fotter och ben. Hon ville bjuda oss pa den upplevelsen men jag tackade nej. Kent han nappar pa det mesta.



Kent och Tanja



Har ser man tydligt hur fiskarna nafsar pa Kent fotter och ben. Jattelaskigt tycker jag.

Det blev tills sist en Irich hos Elvis och sedan var det bara tuktuk hem som aterstod. Vi hade en riktigt trevlig kvall och jag uppat av  att antligen kanna mig frisk.

Varma friska halsningar till er alla

Flyttdag

I gar flyttade vi over till Bellmans i Kata. Vi fick ett fint rum med ballkong, helt enligt vara onskemal.

Jag var ocksa tillbaka till dr, min hosta vill inte ge med sig. Jag fick nya piller och ordinerades att vara inomhus 3 dagar, varav 2 i sangen. Det klarar jag inte, jag gor det jag orkar.

Pa kvallen tog vi det lugnt, stannade hemma och at sushi pa ballkongen. Sedan agnade jag nagra timmar till min bok. Det har ar verkligen semester, snacka om att vi kommer att vara utvilade nar vi kommer hem.

Vi far se vad det blir i dag, stranden en stund kanske.

Bettan. Om du laser min blogg vill jag att du ska veta att jag ar sa tacksam att just du ar Petras svarmor. Det kanns sa tryggt att ha dig dar hemma. Kramar Annica

Varma halsningar

Restaurang besok med skolbussen

I gar formiddag var vi runt och tittade pa hotellalternativ till var nasta resa i november. Vi hitta nagra bra med fina poolomraden. Vi far se vad det blir.

Vi lag ocksa pa stranden i Kata nagra timmar. Den stranden ar mer langgrund an den har i Karon.

Pa kvallen skulle vi aka till en restaurang och ata BBQ buffe. Stallet heter Kata Grill 3. Vi var ett gang pa 15 st och nya agaren pa Nice Residence hade pratat med en kille som bor tvars over gatan om han kunde skjutsa oss med skolbussen som han vanligtvis skjutsar skolbarn i. Det var inga problem, vi belv upphamtade kl 19.00 och skjutsade tillbaka kl 22.00. Det ar service det.






Det ar inte sa mycket till sakerhet for barnen i de Thailandska skolbussarna. Titta pa plaststolarna langt fram som vara ar fasta genom en forsankning for stolsbenen i en brada. I ovrigt var det langbankar i bussen.



Maten var mycket god och billig. Har fanns allt som man kan langta efter. Vad sags som korv pch potatismos med riktigt god hemlagad senap. Det var hojdpunkten i middagen sor dom flesta. Mang av dom som var med ar har nere hela vinterna.



Har sitter Kent nojd och belaten.

I dag ska vi flytta bort till Kata. Niclas som ager restaurangen dar vi bor har ocksa ett stalle borta i Kata. Han vill att vi ska flytta sa att han kan ta in ett stort sallskap med nagra i bl.a var lagenhet. Det ar helt ok, kan vara trevligt att byta miljo.

Jag ska ocksa akta tillbaka till dr i dag. Min hosta vill inte ge med sig, det ar hopplost pa natterna. Jag hostar sa jag for huvudvark. Men i ovrigt ar allt bra.

Kram till er alla dar hemma.


Hemlangtan

I gar hade jag hemlangtan.

Jag far alltd det vid nagot tillfalle nar jag ar borta sa har lange. Jag tanker pa Petra som gar hemma och vantar pa lillebror. Det ar riktigt jobbigt for hanne nu nar hon dessutom har blivit forkyld. Hon har lovat att skicka ett SMS nar hon aker in till BB sa jag kollar telefonen manga ganger per dag.

Jag hade ingen lust att gora nagonting i gar, inte ens stranden lockade. Vi tog i stallet moppen och akte upp till Patong och at lunch dar. Sedan strosade vi runt och tittade pa folk och i affarer. Nar vi akte tillbaka pa eftermiddagen kandes det lite battre.

Jag gick och fixade fotterna och nar jag satt dar i salongen ringde Cicci. Vi pratade jattelange och nar jag lade pa sa kandes det mycket battre.

Jag ar inte riktigt ok an i min forkylning,  har en riktigt tjatig hosta som inte vill slappa. Det ar kanske det ocksa som paverkar mitt humor.

I dag nar jag vaknade kandes som vanligt igen. Vi planerar att aka ner igen i november och da ta med vart alsta barnbarn Ellen, hon ar 10 ar nu. Nu pa morgonen ska vi aka runt och titta pa lampliga hotell att boka till den resan. Jag vill da att vi bor pa ett hotell med pool dar det finns andra barn som Ellen kan vara med.

Ha det bra alla dar hemma.

Kramar

Nu ar jag pa benen igen

Som jag skrev pa mitt forra inlagg sa madde jag inte bra, skulle besoka dr Sonita. Jag fick antibiotika och hostdampande av henne. Hon fragade om jag ville ha den starkare antibiotikan som var uta biverkningar eller om jag ville ha den svagare som man fick problem med magen av. Det var inte sa svart att svara pa. Jag undrar ibland vad man stoppar i sig har nere, frisk blir man i alla fall.

Tusen tack till er dar hemma som tar bort all sno, jag hittade den har bilden av vart hus pa Petras blogg. Det var mycket lange sedan jag sag sa mycket sno.



Petra har inte fatt barn annu. Lillebror later vanta pa sig. Jag hamtade aven den har bliden pa hennes blogg.



Sa har hade hon skrivit  - Nu VILL jag verkligen att du ska komma ut lillebror.
Jag är stor som ett hus och smidig som världens största flodhäst!!
Tiden gar ut i dag, vi vantar med spanning pa ett meddelan.

I gar var vi pa moppeutflykt. Vi besokte en strand som hade utsetts som nummer 1 i Aftonbladets resbilaga for en tid sedan. Det var verkligen en fin strand, den lag pa utsidan av Charlong Bay och heter Cape Panwa. Vi var dar hela dagen. Vi traffade ett annat svenskt par som hade termometer med sig, dom hade uppmatt vattnet till 31 grader. Underbart skont och vackert.

Har kommer nagra bilder darifran









Den strande kan jag verkligen rekomendera dig som inte vill vara pa dom stora stranderna med massor av manniskor.

Det var ocksa underbara vyer pa vag ut till udden. Bade Lisbeth och jag sa - Nu har vi kommit till paradiset.

Bedom sjalv.



Har ser man in mot piren i Chalong och Big Budda pa berget.







Det har ar sma husbatar som dom fiskar ifran. Det fanns massor av desss.

Nar vi kom hem tog vi det bara lugnt. Jag gick pa massage men Kent hade inte lusta att folja med. Nar jag kom tillbaka lag han i hog feber, jag belv orolig och gick genast till apoteket och kopte febernedsattande. I dag ar han lite battre, han behover inte ga till doktorn sager han i alla fall. Vi far halla tummarna att det inte ar samma som jag haft for da behover han ga till doktorn forr eller senare.

I dag nar jag kom till mitt Internet Cafe sa fick jag se agarens hundvalpar. Dom har ca 2 veckor gamla, hur sota som helst.



Jag fragade om hon skulle salja dom men det skulle hon inte, hon skulle ge bort dom till slakt och vanner.

Nej nu maste jag ge mig for idag, det ar dags att ata frukost.

Petra hall ut, den som vantar pa nogot gott vantar aldrig for lange.
Lantar efter er alla dar hemma.

Massor av Kramar

 

 




Tillbaka i Phuket

I gar eftermiddag kom vi tillbaka till var enkla boning i Phuket. Det var skont att fa lite lyx uppe i Chiang Mai.



Har ar en bild fran hotellet. Det var verkligen fint.


Phuket Airport Limousine & Business Co-Operative - Tours in Phuket, Thailand

Nar vi landade pa Phukets flygplats sa tog vi en taxi darifran. Vi aker alltid med Airport Limousine Service, dom har nya fina bilar och oftast bra chaufforer. Sa var det tyvarr inte i gar, bilen var fin men killen som korde var antingen drogad eller vraltrott. Han jazzade fram och tillbaka mellan filerna. Satt och rock, det sag nastan ut som han hade nagot tix. Nar vi akt nagra kilomenter sa Kent - Stanna. Vi klev ur, Kent lyfter ur vaskorna och jag pratade med killen. Jag kande mig som min kompis Megan nar jag sa med barsk rost - Ta av dig glasogonen sa jag for se dina ogon, du verkar inte ok. Har du tagit nagra piller. Nej jag ar bara trott, jag kan ga och skolja ogonen sa blir det battre. Du far lov att lota min man kora annars fixar vi en annan taxi.

Hur som helts det slutade med att Kent satte sig i framsatet och holl koll pa killen. Glasogonen fick han inte ha pa sig, Kent ville se hans ogon hela tiden. Ja vi kom fram med jag tror att vi var halvt  chockade bada tva. Jag tror att killen var drogad, Kent tror att han bara var trott. Sanningen far vi val aldrig veta.



Jag har skrivit sa manga ganger att allt ar sa billigt har, det ar inte hela sanningen. Den har vinflaskan fick jag betala ca 120 Skr for, den ar i kvalitet som vara viner for ca 60 kr. Da galler det att ta tillvara pa dropparna och se till att fa med dom pa flyget.



Har ar Kent kepa som han lat mala pa paraplyfakbriken. Jag tyckt va inte att det var det snyggast motivet, men det ar ju inte jag som ska ha den.



Vi skulle shoppa en hel del i Chiang Mai. Sa blev det inte men vi kopte bl.a den har resvaskan. Bra farg, syns omgoende pa bagagebandet. Latt som bara den var den ocksa, ca 3 kilo en forsaljaren. Ja den kandes riktigt latt, snacka om att det ar latt att blir lurad. I gar nar jag lade den tom pa bandet vid incheckning pa flyget vagde den hala 5,5 kilo. Ja sa kan det ga nar man tror sig handla bra och billigt.

Nu ska vi aka till Dr Sonita Clinic. Jag har jatteont i halsen och hostar som bara den. Kanner mig lite medtagen ocksa, ingen riktig ork. Det gar sakert over snabbt for Sonita kan fixa det mesta.

Kommer du ihag Petra nar du fick ga dit nar du var 16 ar. Vi hade brant oss och Petra hade jatteont pa sina axlar. Jag tankte att vi maste linda det pa nagot vis och kom ihag att Tigerbalsam ar bra for det mesta. Petra skrek och det hon sa till mig vid det tillfallet ar inte lampat for att aterge har.

- Du sa jag, sag inte till Sonita vad jag har smorkt pa dig........ snalla.  Ja det var da det.

Vi hars och ses. Manga kramar.



Forts. Chiang Mai dag 3

Nar vi hade varit i bergsbyn akte vi till nagra hantverkare.

Det forsta stoppet gjorde vi pa en fabrik dar dom tillverkade paraplyn. Var chaffis berattade att far manga ar sedan hade Lady Diana fran England kommit pa besok. Den har fabriken hade tillverkat ett speciellt paraply till henne, det gjorde att den har fabriken fick sa mycket positv publicitet att den blev den storsta i Thailand.



Har sitter kvinnorna pa langa rader och tillverkat paraplyn.



Den lat en malare som normalt dekorerar paralyn mala den drake pa hans nya kepa. Den blev mycket fin och tog max 5 minuter att mala.

Nasta stopp var pa en silkesfabrik. Vi fick veta hur silket tillverkades fran larverna. Fran en enda larv far man ca 500 meter sikestrad. Larverna kokas far att traden ska slappa, det sa ganska laskigt ut.



En vaverska vaver ca 4 meter per dag, det ar mycket med tanke pa vad otroligt tunn traden ar. Vi handlade lite och akte sedan vidare.

Vi akte till ett tempel som ligger hagt uppe i bergen, det var ca 1,5 mil rakt upp pa en mycket kurvig vag. Tyvarr kommer jag inte ihag vad det hette nu.

Det var drygt 300 trappsteg for att komma upp men som tur var fanns det aven en linbana som vi tog tur och retur. 



Vi lat oss bada valsignas. Kent av en munk, jag som kvinna fick noja mig med en annan man eftersom munkarna inte vidror kvinnor.





Har haller dom pa med renovering, som ni ser byggnadsstallningen i guldfarg. Det ar annat an dom stallningar som man annars ser vid byggena som mest bestar av krokigt travirke.

Det har var sista stoppet far dagen. Pa vagen nedfar berget stannade var chaffis pa en plats med en underbar vy over staden.



Vy over Chiang Mai.



Tack Mr Nasrin for en fantastisk dag som var hundra ganger battre an att trangas i en liten buss men en massa kineser. Jag har inget emot kineser men det vimlar av dom har i stan.

Nu i dag aker vi tillbaka till Phuket.

Tack for kommentarerna, dom gar oss glada. Ni kanns sa nara da.

Manga kramar till er alla.


Chiang Mai dag 3

I gar hade vi en mycket intressant dag. Vi hyrde en egen taxi som hamtade oss pa hotellet klockan 08.30 vi var ute hela dagen och kom tillbaka kl 17.00. Var chaffis var mycket bra, guidade oss runt till manga sevardheter, for det fick vi betala 1 200 THB, det ar helt otroligt. For den summan kommer kan man inte aka taxi hem efter en utekvall hemma och har fick vi en heldag.

Vi borjade med att aka till en efefant camp ca 10 mil norr om Chiang Mai. Dar var det show, elefanttracking, forsranning pa flotte mm. Vi tittade pa showen och at lunch dar.







Har har elefanten malat en tavla



Har ser vi vad alla hade malat, det ar helt fantastiskt. Nar vi varit pa elefantchow tidigare har det mer varit fina utsmyckningar pa elefanten som visats. Har var det helt annorlunda, utover malningen sa sparkade dom fotboll, dom visade upp sig i arbete och mycket annat.



Kent har alltid sitt barasinne i behall, har sitter han stolt pa en av elefanterna. For mig racker det att titta pa dom pa hall.

Nasta stopp gjorde vi i en bergsby som befolkas av invandra fran Burma.



Det var mycket intressant att se hur enkelt dom levde, alla byggnader var mycket enkla byggda. Taken var belaggda med torkade blad, nar vi tittade narmare sag vi att det var plat under bladen. Det ar naturligtvis mycket bara for att fa dit turister, men det koper vi.



Har ser man en del av byggnaderna i byn.



Langst upp i byn fanns bade kyrka och skola. Jag sag ett stort kort dar Jesus var korsfast, med andra ord var dom kristna vilket bara en liten minoritet i Thailand ar. Var chaffis sa att dom levde hur dom ville och gick till kyrkan varje sondag och renade sig fran sina synder.





Det fanns manga kvinnor med langa halsar. Enda orsaken till det ar att dom ska vara vackra och naturligtvis en gamma tradition. Dom satter pa de forsta ringarna redan nar flickorna var 4-5 ar och bytte sedan ut dom 4 ganger under deras uppvaxt. Skulle ringarna tas bort bryter dom nacken. Varfar, stackars kvinnor.


Chaing Mai dag 2

I dag har vi haft en lugn formiddag. Det var sa varmt sa vi var vid poolen till ca 14.00.  Darefter akt vi till ett sort kopcenter som heter Central Plaza. Vi tog en tuktud utanfor hotellet.



"Taxistationen" utanfor vart hotell.

Det blev inte sa mycket shopping, jag kopte ett USB minne sa att jag kunde tomma kameran. Hade missat det hemma sa det var bilder sedan i hostas. Det stallde till det en hel del nar jag ska blogga. Nu ar kameran tomd.

Sedan akte vi in till centrum och strosade. Chiang Mai ar en riktigt fin stad, den ar valdigt gron med mycket trad och blommor. Jag hade last att der var blomstermarknad har forsta veckan i februari, nu borjar den tyvarr forst pa fredag och vi aker harifran pa torsdag. 

Vi tog en tuktuk tillbaka, Kent tar en Singha och jag bloggar. 



Har ar Kent och chaffisen som skjutsade oss hem for 80 THB.

I kvall blir det lugnt, vi ska upp tidigt i morgon. Vi har hyrt en chaffis som ska guida oss runt till alla sevardheter.

Tack Ellen for din fina kommentar. Vi blev varm i hjartat bade morfar och jag. Vi Alskar Dig   


Chiang Mai

I dag har vi kommit upp till Chiang Mai. Resan gick bra, vi akte direktflyg fran Phuket. Resan tog under tva timmar. Vi bor pa Holiday Inn, ett mycket bra hotell. Tack for tipset Megan. Vi bokade rummet via Agoda pa internet, vi fick det for halva priset mot om vi bokat pa en annan site som heter Sawadee.



Stora fina rum.

Nar vi hade packat upp var packning gick vi ner till poolen. Vi hade inte atit nagon frukost sa det blev lite gott fran barmenyn.



Har sitter jag och roker och vantar pa maten. Ja jag roker, och massor ocksa.




Vi slappade med varsin bok vid poolkanten, varvade med dopp for att svalka oss.

Pa kvallen akte vi tuktuk in till Nattmarknaden. Lite chopping blev den.

Nu har vi tagit en latte pa hotellet, snart vantar sangen.

Horde att det var sa himla kallt hemma skickar darfor

Riktigt varma halsningar fran oss.


Middag hemma hos oss

I gar bjod vi Kjell och Lisbeth pa middag i var lagenhet. Det blev som vi planerat, silltallrik och Sibylla varmkorv. Jag hade aven gjort nagra varma mackor. Det ar jattemysigt med egen lagenhet.



Har sitter Kent med vara gaster. Jag tror att det uppskattades for nastan allt gick at precis som det ska.

Nar dom hade gatt hem till sig sa var det bara for oss att packa infor var Chiang Mai resa. Det blev en tidig kvall.

RSS 2.0