Sista semesterdagen


I morgon aker vi hem, bussen hamtar redan kl 06.00 sa det far bli en tidig kvall.

I gar hade vi en toppendag, vi var pa stranden fram till klockan 14.00. Vattnet var underbart, nastan inga vagor och solen var framme nastan hela tiden.

Pa eftermiddagen tog vi moppen upp till Big Budda. Det ar en enormt stor buddastaty som dom har byggt pa berget ovanfor Charlong. Den ar inte riktigt fardig annu, dom har hallt pa med den bra manga ar.



Utsikten dar uppefran ar verkligen storslagen. Man ser at alla vaderstreck.



Den har bilden ar tagen mot Charlog Bay,  dar bor de flesta bofasta svenskarna har.



Har ar en vy over Phuket stad.



Har ser man ut mot oarna utanfor




Har ser man halva Karonstranden. Bilden gor fram till Karlssons dar dom haller pa att bygga nya hotell. Det ar hotellbyggen overallt.



Det ar inte bara Big Budda dar uppe pa berget, det ar massor av statyer, alla forestallande Budda och hans ormdrakar, Naga heter dom och dom kan forvandla sin skepnad enligt den buddistiska tro. Dessutom kan Nagas skänka olika typer av välstånd, försäkrar fertilitet hos manniskor, djur och vaxter. Den ar ocksa mycket man om var mijo. Att dyrka Naga ar en naturlig metod att öka välståndet, och bistå Nagas gor att man bevarar de positiva egenskaperna vi har har. Ja varfor skriver jag en hel del om det, jag det blir ni snart varse.



I mitten pa den har staty ser du hur Naga tittar fram.

Vi blev ocksa valsignade alla tre av en munk. Han gav oss lyckoband och laste en ramsa over oss samt stankte vigvatten pa oss. Tyvarr hittade jag ingen som kunde fotografera oss.



Sa har satt aven vi, det ar samma munkt och plats.



Har ar Thailands nuvarande kung Rama IX. Han foddes 1927 och har regerat senan 50 talet. I dag ar han gammal och sjuk och ligger ofta inlagd pa sjukhus. Jag undrar vad som hander med Thailand nar han dor, hans son som borde ta efter ar inte popular bland folket. Hoppas bara att det inte blir inbordeskrig och elende. Kungen ed lyder
"Vi kommer att regera med rättfärdighet till nytta och lycka siamesen människor." Jag tror att de flesta thailandare tycker att han har fullgjort sitt lofte for han finns pa bild overallt.



Det ar sa mycket fina blommor har, det vager ur den torraste jorden.



Dessa kort tog jag nar vi stannade och rastade efter vagen.

I gar kvall var vi skulle in och hamta tvatten var himlen sa fin.



Den har bilden ar tagen vid Karonstranden alldeles nedanfor rondellen.

Som jag skrivit har det regnat en hel del under var semester. Maste bara lagga ut den har bilden som ar fran vart hotell. Har kan man prata om att himlen ar oppen. Tiita pa vattnet som forsar ner fran taket.



Nej nu ska Ellen och jag ga och fixa naglarna sa att vi ar fina i morgon nar vi kommer hem.

Ha det bra. I morgon kl 15.30 landar vi pa Arlanda

Inlagt en dag för sent. Då det vart något fel. Nu är vi hemma och allt har gott bra.


Kommentarer
Postat av: Michaela

Hej!



Vi ska åka till thailand, phuket den 1 dec. HAr läst din blogg att det regnat mycket när ni varit där, jag undrar bara om det regnat hela dagarna så man inte kunnat göra saker eller sola och bada eller det är regn på "thailändskt" vid, alltså 20 min sen fint igen?



Uppskattar ditt svar! =) och om du har tid, några tips på saker att göra i phuket, krabi osv? :)



/Michaela

2010-11-21 @ 17:43:43
URL: http://michaelajohnsson.blogg.se/
Postat av: Ewa G

Men vilka härliga bilder, både på natur, byggnader och på er alla tre. Nu har ni nåt att tänka tillbaka på när vintereländet kommer ;) Hoppas du fått ordning på sockret nu.

Kram till er alla

Ewa

2010-11-21 @ 21:15:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0