Välkommen Alfons

Nu har Alfons kommit till vår familj.

I dag klockan 08:24 fick Cicci, Tomas, Ellen och Elsa en lillebror. Det var ett planerat kejsarsnitt och allt gick bara bra. Han vägde drygt 3 200 gram och är 49 centimeter lång. Han är verkligen en fin krabat, såg riktigt pigg och vaken ut, tyvärr var inte kameran på plats då.

Ellen och Elsa bor här hos oss nu när CIcci och Tomas är på BB. Som mormor och barnvakt får man förtur till BB, vi var där redan kl 12:00 i dag. Även moster Petra följde med, hon kunde bara inte hålla sig hemma. Håll med om att det är "Världens vackraste".



Är det pappa upp i dagen, jag vi tyckte det allihopa.

Det är helt underbart att man kan älska hur många som helst, det finns inga begränsningar. Jag är så otroligt lycklig över min familj som nu har blivit hela 14 stycken, alla lika älskade.



Här ser vi en stolt Pappa Tomas och två stolta storasystrar Ellen och Elsa.

Elsa kunde inte hålla sig, - Kan jag få hålla i homom var nästan det första hon sa.  Klart att hon fick det, det är ju hennes lillebror.



Elsa med lilla Alfons i famnen.

Ja äntligen är han här, nu behöver vi inte gå och räkna dagarna mer. Ellen och Elsa ska vara hos oss tills på lördag. Jag undrar hur det kommer att gå, dom längtar så tills mamma, pappa och Alfons ska komma hem. Vi får väl hitta på en massa skoj så att tiden bara rinner iväg.

Nu ska vi gå och lägga oss för kvällen är sen.

God natt och tack för en underbar dag.

Middag i Galtström

Hoppsa vad mycker inlägg det blir....

Nu är det nyhetens behag när jag har ny kamera och fungerande dator.

I kväll har vi varit på restaurangen i Galtström med Cicci och henns familj. Vi har massor att göra hemma så vi hade egentligen inte tid. Gästrummet ska fixas, det ska vara klart på onsdag för då kommer Ellen och Elsa och ska bo hos oss några dagar när Cicci och Tomas är på BB och hämtar hem lilla Emil (eller vad han nu kommer att heta) det är inte helt klart.

Det kändes bra att åka iväg och få en trevlig stund i stället för att bara gå här hemma och fundera på allt som är runt omkring.

Vi tycker att restaurangen i Galtström är den bästa efter Kustvägen. Det är så mysigt med den gamla bruksmiljön alldeles intill restaurangen. Det finns mycket spännande för barnen att titta på. Dom har mycket god mat och riktigt bra priser.



Den här masugnen ligger alldeles nedanför restaruangen.



Bild på hammarfallet



Den gamla brukskyrkan ligger mycket fint vid vattnet. I den kyrkan vigdes Micke och Line på midsommaraftonen 2004.

Här var det tänkt att jag skulle lägga in lite fina bilder på oss. Tänk att det ska vara så omständigt nu för tiden. Tacka vet jag gamla tider med Kodak Instamatik. Då blev det aldrig för stora bilder vilket mina som jag tagit i kväll tydligen har blivit. Massor med MB blev det, tydligen för stora för att kunna lägga in i bloggen. Nu ger jag mig för i kväll och lägger mig och läser kameramanualen Phu vad tungt......................

Du kan skatta dig lycklig Megan som är gift med konsulten, har du någonsin läst mer än innehållsförteckningen i någon manual.

Trevligt hade vi i alla fall.

Micke är dålig

Micke ligger på sjukhuset

För några veckor sedan gjorde han illa benet när han skulle kicka igång sin motorcykel. Han fick ett sår på benet, inte alls så stort och det läkte riktigt bra. Förra fredagen när dom var i Stockholm fick han ont i benet, det varade lite. På lördagskvällen fick han feber men tänkte inte så mycket på det. Han tog Ipren och fick ner febern. På söndag var han och tävlade trail eller vad det nu heter när man kör i skogen med mc. Dom kom hit till oss på em och då var benet alldeles uppsvällt. Han hade åter feber så jag tyckte att han skulle åka in till läkare och visa upp benet. Jacob och Hannes stannade här hos oss och Line följde med honom. Han blev inlaggd och har fortfarande mellan 39 - 40 graders feber och får antibiotika i droppform. 

Petra och jag var upp till honom i dag och hälsade på, nu för en stund sedan ringde jag för att höra hur det var och då sa han. - Det är inte min grej det här mamma, jag blir stressad av att bara ligga.  Han kände sig inte så pigg. Jag hoppas verkligen att han tar det här på allvar för jag tror inte att det är att leka med. Tänk att det spelar ingen roll hur gamla barnen är så blir man orolig när någon blir sjuk.  Hoppas nu att han piggar på sig snart så att han får komma hem till Line och pojkarna

Puss och kram Micke, jag tänker på dig hela tiden.

Några härliga dagar i stugan

Vi har varit hemma nästan hela semestern. Några dagar var vi i Leksand och höll på att regna bort. Det har jag berättat om tidigare men jag kommer att göra ett inlägg med egna bilder även därifrån.

Ja  nu var vi i alla fall hemma i stugan, det är inte fel men semester på hemmaplan. Jag läste i tidningen att drygt 30% av Västernorrlänningarna stannar hemma på semestern, det är bara Gottlänningarna som är värre. Jag vill minnas att det var ca 40% av dom som stannade hemma vilket inte är så underligt när man bor i Svenskarnas semesterparadis.

Som jag sagt tidigare har vi jobbat en hel del. Det har varit byggen och målning mm. Vi har även hunnit med en hel det trevligt också. Här är det Micke med familj som tillbringar några dagar tillsammans med oss. Dom har en egen liten stuga på tomten. Ja sa för ett tag sedan att vi kanske skulle sälja stugan. Vi har haft den sedan -86 och ibland känns det lockande att göra något nytt. Jag fick ett snabbt svar med klara besked av Micke. Han sa ungefär så här - Du mamma det är nog inget att diskutera, stugan ska vi ha kvar. Sen var det punkt, jag än blir den kvar några år i alla fall.

Den här gången har dom tagit med sina cyklar och motorcyklar. Gräsmattan har gjorts om till en krossbana. Det är tur att vi inte är så noga med att ha det perfekt runt omkring oss, det skulle inte funka så det är bara att skippa.

Här är det Jacob som är i full gång med balansträning.







Hannes kämpar på med sin cykel. Det gäller att ligga i för nästa på blir det en motorcykel till honom också.





Det är ingen riskt att det blir lugnt och långtråkigt i alla fall.  Det kan jag försäkra.

Sitter vi i stugan själva Kent och jag händer det ofta att jag säger.
- Vad ska vi sitta här på tu man hand för, vi kan väl se till att det händer något i stället.
Så här sa Kent till mig en gång i sommar.
 - Vad är det med dig, är inte barna här så klagar du för att det är så tyst och trist. När dom kommer hit verkar det ibland som du nästan vill att dom ska åka hem.
- Ja Kent så är det faktiskt ibland ;-).

Äntligen en kamera som funkar

Kamera och dataproblemen verkar vara lösta för den här gången.

Jag har saknat så att inte kunna blogga med egna bilder. Det blir som ett beroende att summera och dokumentera dagar och veckor. Det är också ett jättebra och enkelt sätt att skapa en dagbok men många minnen. Det händer ju faktiskt att jag lite då och då säger - Ja visst ja, det hade jag glömt. Det kan inte vara åldern i alla fall, jag läste vid ett tillfälle att man ska blir så gammal som ca 80 år innan man kan börja skylla dåligt minne på åldern.

Här kommer några bilder från mina barnbarns skolavslutning. Dom går alla på Heliås, en friskola här i Njurunda. Det är en liten trevlig skola som har som tradition att avsluta skolåret i kyrkan. Det är så bra att alla klasser gör det tillsammans så slitter jag det omöjliga valet vem jag ska vara med.

Här har vi kvällens huvudpersoner. Elsa, Jacob och Ellen som ser fram emot ett härligt sommarlov.



Jag undrar vad Tova beskådar i bakgrunden, hon har ingen tanke på skolgång ännu i alla fall.


Småklasserna underhåller med sång.





Micke rörd av stunden, han jobbar som lärare på skolan avtackas här av sina avgångselever.










Här har vi Hannes som kanske längtar mer till hösen då även han ska börja på skolan, än det stundande sommarlovet.



Ellen och Elsa fina i sina nya examenskläder.



Tomas, Cicci, Kent och Peter.

Kvällen avslutade vi med en härlig hembakad tårta hos Cicci och Tomas.


Sista semesterdagen

I morgon börjar allvaret igen.

Måste säga att jag ångrar att jag bara tog 3 veckor semester nu i sommar. Men så är det när man måste spara till vinter semester. Kent har bara 25 dagar per år så för honom är det ännu värre, han måste också se till att jobba in tid för att kunna ta en lång ledighet i vinter. Det finna alltid någon som har det lite värre, kan vara bra att komma ihåg.



Den här kanske skulle vara något inför nästa sommar. Hittade den när jag surfade runt. 2 195:- för stativet och 575:- för mattan. Det var riktigt bra pris, eller hur? Den finns hos Lindgrens Trä och Fritid inte långt från Norrköping. Se bif länk.              http://www.lindgrenstraochfritid.se


Det är så skönt med semester och att bara kunna ägna sig åt ingenting. Det frågor man ställs inför är inte så svåra att fatta beslut om.  Skulle man fatta fel beslut så spelar det ingen roll.

Aftonbladet eller Expressen (just i dag, men oftast är det Expressen).
Grillad fisk eller Kött.
Sova längen eller ställa klockan och gå upp tidigt.
Hemmakväll eller restaurangbesök.
Krocket eller Kubb.
Allsång på Skansen eller Liseberg
Duschen eller Ett dopp i sjön



Håll med om att ibland är det lätta att välja men ofta är det hårfint vilken man ska ta.

Värre blir det i morgon för då är det "ställa klockan" som gäller.

Jag hoppas att det blir lungt för det är bara jag i teamet som jobbar. Det brukar vara ganska lungt så här mitt i semestertider. Hoppas få lite tid att analysera första halvåret. Vad har vi gjort bra (visst tusan har vi väl gjort något som är bra), vad har vi gjort mindre bra. Kanske kommer också kreativiteten så att jag kan fundera på kommande aktiviteter under hösten. Vi får se hur och vad det blir. Jag kan vara en riktigt "slow starter" som behöver en rejäl startsträcka så jag går ut med ganska låga förväntningar.




Ha det så skönt alla nära och kära som fortfarande har ledighet kvar. Tyck inte synd om mig, det går säkert bra.



Minisemester i Dalarna

I förrgår kom vi ner till Leksand i Dalarna.

Vi fick en inbjudan från Petra med familj som är där på husvagnssemester. Vi var inte sena att tacka ja. När vi kom ner var det skapligt väder. Solen lyste med sin frånvaro men det var i alla fall uppehåll. Det är mer än man kan säga om gårdagen, det kom hela 47 mm regn. Vi hörde på TV att Leksand var den plats i Sverige som fått mest regn i går, visst är det väl ändå typiskt och dit skulle vi. I dag fick vi höra att bron över Dalälven har delvis rasat pga allt regnande, det förvånar mig inte.



I går åkte vi på en utflykt till Rättvik via turistvägen genom Tällberg. Här kan man prata om rätta Dalarna, helt otroligt vad vackert det är. Det synd att man ofta är på väg någonstans och inte tar sig tid att strosa runt och tittar, bara husen är en fröjd att se.



Vi strosade en stund på gågatan i Rättvik sedan började magarna kurra. Vi hittade ett skapligt ställe att äta på, Bosses Bostro vill jag minnas att det hette. Natuligtvis besökte vi även en inredningsbutik, Petra var ju med. Det blev inget handlande utan vi åkte vidare upp till Dalhalla. Naturligtvis började det regna men vi fick se en liten glimt av stället. Kan tänka mig att det är himla maffigt att sitta där när Robert Wells drar igång sin Rhapsody in Rock. Han kommer att vara där 13 - 15 juli men då är inte vi kvar här i Dalarna.



I  dag har vi varit till Insjön. Tur att det regnar så att vi får shoppa lite. För många år sedan var vi till Cleas Olsson där, det fanns inte så många mer affärer då. Annat var det nu, det fanns massor av andra affärer bl.a Gripsholms outlet som fick ett långt besök av oss. Vi hade nytt med till sängarna, nya badhandukar, kökshandukar och mycket mycket mer när vi äntligen lämnade butiken. Allt var otroligt billigt.



Så här fint hoppas jag kunna få i sängen hemma Forsa. Överkast och kuddar har jag sedan tidigare.

När vi kom tillbaka till campingplatsen så hade Cicci med familj kommit . Dom har hyrt en stuga och ska stanna här någora dagar. Hoppas att vädret vänder så att dom kan få roligt en dag på Leksands Sommarland som ligger bara en liten bit härifrån.

Nej nu ska jag ge mig för i dag. Tror att det vankas en "sör kopp" (som mormor sa) i förtältet.


Allsång på Juniskärs Café

Med Alex och husbandet JAM JAM

Förra veckan var vi på Juniskärs Cafe med Micke, Line, Jacob och Hannes. Det var allsångskväll med Alex, mycket trevligt. Vädret var helt underbart och stämningen var på topp. Alex är en kollega till Micke som även jobbar med revy och övrig underhållning på ledig tid. Det var första gången vi lyssnade till honom och jag blev verkligen positivt överraskad. Han var helt enkelt kanonbra.



Juniskärs Café ligger så fint vid vattnet alldeles intill småbåtshamnen i Juniskär. Jag förstår mycket väl att Micke med familj inte kan tänka sig att flytta därifrån. En skörgårdsidyll mindre än 2 min från stan, kan det blir bättre.



Jag skrev i mitt förra inlägg om Skatan och vårt besök på deras restaurangen. Där blev vi besvikna på meny och mat, på Cafét i Juniskär var upplevelsen en helt annna. Vi var flera som åt en räkmacka för 89 kronor. Det är en macka jag verkligen kan rekommendera. Det var otroligt mycket räkor, goda räkor. Det är inte ofta man kan säga för  mycket men det var det här. Ingen av oss kunde äta upp alla dessa räkor. Kent tog en strömmingsmacka på hårdbröd, även den var kanonbra.

Ja det finns som sagt många fina smultronställen efter kustvägen som stärcker från Mellanfjärden i Hälsingland och upp till Svartvik en mil söder om Sundsvall



Tack Micke och Line för en trevlig inbjudan och en kanonkväll.

Sommar och semester

Kan det blir bättre?

I år tog vi semester tidigt, jag kände att jag behövde det efter en ganska tung vår och försommar. Naturligtvis måste ledigheten inledas med magsjuka, en riktigt besvärlig sådan oskså. Kände mig hängig hela första veckan. Jag får ta det positivt, lite förbättringar blev det nog inför Beach 2009. Vi var flera i familjen som åkte dit på den så det var inte bara mig det var lite synd om.

När det gäller vädret så kan jag verkligen inte klaga för bättre väder än vad vi haft nu dom två första veckorna kan man nästan inte ha här hemma i Sverige. Närmare 30 i skuggan och 25 i vattnet, det duger tycker jag.

Vi har bara varit på hemmaplan, har bott i stugan hela tiden. Kent har gjort klart vårt trädäck på framsidan, det blev mycket bra. Jag har problem med min kamera. Måste nog köpa en ny därför har jag inga bilder att lägga ut nu när det är färdigt. Petra tog en bild på stugan för ett tag sedan, innan allt var riktigt färdigt. Jag norpade bilden från hennes blogg.



Så här har det sett ut för min del ganska ofta. Här ligger jag och myser med Tova på soffan. När det är semester då finns det inga måsten. Allt är tillåtet, till och med att inte göra nånting alls. Håll med om att det ser ganska skönt ut.



Vi har åkt på en del utflykter på hemmaplan. Det finns så många smultrunställen runt Sundsvall. Vi håller oss gärna i Njurunda som är hemma för oss. Vi har varit och ätit på Skatans restaurang där Kents brorson Niclas jobbar i disken.  Det är väldigt fint där men maten var så där, vi blev faktiskt lite besvikna. Gillar man inte dom typiska fiskrätterna så finns det inte så mycket att välja på.  



Håll med om att restaurangen ligger fint vid vattnet bland alla båtar och sjöbodar.

Här ligger också Teddens (Kents barndomskompis) Bastubåt Doris. Jag undrar om han tänkter bjuda på någon båttur med den i år. Skulle det ske kommer vi inte att tacka nej.



Vi var också en sväng till Erika (Kents lillasyster) Stefan, Rasmus och Alma och hälsade på i deras sjöbod. Om man nu kan kalla deras sommarparadis för sjöbod. Där var det full fart på bryggan, många nära och kära på besök.



Farfar Dennis, Margareta, Petra och jag står på altanen och tittar ut över vattnet.

Här gör sig Stefan, Kent, Peter, Rasmus och Alma redo för en liten båttur.



Vi får se vad den sista semesterveckan bjuder på. Ev blir det en liten tipp till Dalarna och Leksand där Petra är nu med sin familj. Dom har lånat vår husvagn, vi får väl se om det kommer någon inbjudan. 

Önskar dig en riktigt varm och skön sommar. 
 

RSS 2.0