Varför måst det vara så himla kallt

Och just när vi är borta

Vi var ner till stugan härom kvällen för att kolla upp så att var under kontroll där. Naturligtvis hade vattnet frusit. Vi har alltid värme på för att kunna åka ner när vi känner för det. Men vad hjälper det när termometern visar -25 och mer. I går kväll åket ner, tänkte vara där i helgen och fixa problemet. Kent tinade upp pumpen och ganska snart kom den igång. Härligt tänkte vi - Då var problemiet löst, men så enket var det inte. Det kom inget vatten, troligast har det frusit i ledningen mellan brunnen och huset. Varför lade inte vi ner värmekabel, jag det är lätt att vara efterklok men det har ju fungerat alla år tidigare. Vi har planerat att tillbringa påsken där men det får vi säkert ändra på. Det visade sig att det inte var inte nog med vattnproblemet, även avloppet hade frusit. Undra när vi kan börja vara i stugan igen, midsommar kanske.

I dag kom Peter, Tova, Tomas och Ellen och några kompisar ner på skoter. När dom är ute och åker kommer dom ofta in en stund och hälsar på. Hur kul var det i dag, inget kunde vi bjuda på. Dom kunde inte ens låna toaletten.

Vi packade ihop all god mat vi tagit med, fick också ta med det odiskade porslinet hem.  Jättetrist, vädret var underbart solen sken ute, man vad hjälper det när inget fungerar inne.



Nu glömmer vi det problemet och åker ut på shopping i stället och köper något onödigt så blir vi säkert på bra humör igen.



Vi hörs och ses.

Tack och lov att ni är hemma Marie och Kennet

Hjärtat i halsgropen

Fick jag i dag vid lunchtid när jag hörde att ett plan från Turkish Airlines hade störtat i Amsterdam. Tankarna gick omgående till er Marie och Kennet. Jag visste ju att ni skulle komma hem från Thailand med Turkish Airlines vid den tiden via Istambul. Det kunden väl inte vara så galet att ni blivit ombokade via Amsterdam. Att blir ombokade har hänt oss vid flera tillfällen.  Jag ringde omgående på Maries telefon men fick inget svar. Väl tillbaka på jobbet kollade jag upp Kennets mobilnummer och ringde. Tack och lov fick jag svar, ni hade nyss landat på Arlanda och stod och väntade på bagaget. Det är så otäckt när något sådant händer, man tänker genast på drabbade och anhöriga. Som tur är verkar det som det gått riktigt bra för dom flesta ombord. 



Välkommen hem Marie och Kennet, vi  hörs och ses.

Kramar Annica o Kent

Äntligen träffat mamma

Borta bra men hemma bäst!

I söndags var vi upp till mamma, hon var inte så pigg. Hon har varit väldigt orolig och säkert ganska besvärlig för personalen på sjukhuset. Tillståndet har gjort henne förvirrad men nu blir det bättre och bättre för varje dag. Läkaren säger att hon fortfarande lever på en skör tråd men i dag tyckte jag att hon verkade förvånansvärt pigg. Det är säkert som Petra säger, hon har 9 liv precis som en katt. Vi håller alla tummarna att hon ska bättra på sig och få njuta i sitt nya hem på Skottsund.

Mamma i december när hon var pigg och kry.

 

Kallt har det tydligen varit när vi varit borta

I kväll när vi kom ner till stugan i Armsjön för att kolla läget så visade det sig att vattnet hade frusit. Vi ska åka ner till helgen och se om vi kan värma upp där så att vattnet tinar i pump och ledningar. Typiskt att det skule bli så himla kallt när vi var borta, hörde av grannen att det hade varit så mycket som -24 grader. Det hade snöat massor men välskottat var det. Tusen tack för det Anders.

Hemma på Forsa

Även hemma på Forsa var det mycket snö men välskottat. Jag tror inte att det har varit det under tiden vi varit borta. Vi hade fått två brev från Posten där dom uppmanade oss att skotta fram postlådan. Det första ganska vänligt typ - Det är trevligt med snö......... men. Det andra var inte lika trevligt, det var en skarp uppmaning att skotta. Men vad spelar det för roll, huvudsaken att det var fint när vi kom hem, och det var det. Tusen tack för det Cicci och Tomas.



Se så bra man kommer åt postlådan.

Det tar några dagar att ställa om sig tidsmässigt. I måndags vaknade vi klockan 04:00, hur pigg som helst. Snacka om att vi fixade mycket här hemma innan vi åkte på jobbet. Värre var det när vi kom hem från jobbet, vi lade vi oss på sängen och tittade på TV:n men det dröjde inte många minuter förrän vi sov båda två. Vi får kämpa några kvällar och försäka vara vaken. 

Tack för i dag, nu ska vi äta en sen middag. Silltallrik står det på menyn.

HEMRESAN

Så var det bara dagen för hemresan som återstod

Helt otroligt vilken personal på hotellet. Vår buss skulle hämta oss redan 06:30, frukosten serveras först fran kl 07:00. Det är inga problem sa dom, vi går upp och fixar frukost 06:00 till er, klart att ni ska äta innan ni åker.


Personalen i restaurangen

Det kändes väldigt onödigt att vi skulle hämtas redan kl 06:30 när vårt flyg inte skulle gå förrän kl 11:00. När vi väl kom fram till Phuket flygplats förstod vi varför. Vi var hela 580 personer som skulle med samma flyg till Sverige och i Thailand går det aldrig snabbt att passera passkontrollen. Vi köade fran kl 07:30 till klockan 10:45 nar vi äntligen kom på planet. Dessutom var ett till plan som skulle avgå kl 10:50 till Arlanda. Helt otrligt vad många Svenskar det ar som reser till Thailand varje år.


Planet som vi åkte med både dit och hem

Vi hade tänkt hinna med en kopp kaffe men det fick vi skippa för allt köande. Att skippa billig Jameson till Irish Coffe var det inget tal om, någon måtta på köandet får det ju ändå vara.



Resan hem gick otroligt bra. Det tog 17 timmar från att vi klev på i Phuket till dess att vi klev av tåget här hemma i Sundsvall. Då hade vi också väntat 3 timmar på Arlanda. Att åka från Stockholm till Sundsvall på en lördagskväll är inte det enklaste. Inga flygavgångar fanns förran på söndag em så det var bara att hålla till godo med tåget.

Vädret var helklart nästan hela vägen. Ingen turbulens alls. Det är både en fördel och nackdel, fördelen är att man somnar så gott när man vaggas i planet. Vi var vaken hela resan både Kent och jag.
Bilder fran ovan, öarna är Similan öarna, ett dykparadis utfanför fastlandet vid Koh Lak.







Borta bra men hemma bäst trots kyla och mycket snö.
Vi somnade omgående efter att ha ätit lite korv och räksallad, korv är det vi saknar mest när jag är i Thailand.

Vi får se, ev blir det en resa igen nästa år. Det beror på om ekonomi och jobb tillåter det.

Tack Thailand för i år.


Karlssons i Karon

Basta restaurangen i Karon

I gar gjorde vi sista besoket hos Fredirk for i ar. Han driver Karlssons, den basta restaurangen har i Karon. Maten ar kanonbra, personalen mycket trevlig, lokalen mysig med sittplatser bade ute och inne. Det spelerar ingen roll vart i Karon vi bor, det ar aldrig for langt for ett eller flera besok dar. - Aker du till Karon maste du bara besoka restaurangen.

Dagsfarska tidningar
hemifran finns alltid dar till forsaljning. Vi brukar sitta och bladdra dom nar vi vantar pa maten. Det ar lite annat man uppskattar har nere. Skulle Kent lasa en tidning pa en restaurang hemma skulle jag sakert ga ifran honom. 



Hummersoppan ar kanongod. Varmen gor att man inte behover sa mycket mat men det glommer vi ofta nar vi sitter med menyn. Allt ar ju sa gott sa varfor inte en soppa till forratt.



Kent och Fredrik utanfor restaurangen.



Tack for i ar, vi mailar igen innan vi kommer nasta ar. Kanske ar det nagot du vill att vi tar med.
Kent o Annica

Vinkat av Petra med familj

I gar akte Petra med familj hem

Bussen hamtade kl 20:05 pa deras hotell. Naturligtvis var vi dar och vinkade av. Det kandes trist nar dom akte trots att vi ses hemma om nagra dagar. Jag har svart for att ta avsked.

Nar dom akte gick Kent och jag och tog helkroppsmassage. Det brukar vanligtvis vara valdigt skont men i gar var det inte sa skont for mig. Det var en stor kraftig dam som masserade och det var inget problem. Det som gjorde ont och var besvarande var att hon lutade sig sa tungt pa mig.

Jag borjade att tanka pa min bror Leift tandhyginist. Leif sa till sin tandlakare att han inte kunde ga dar langre for att hon gjorde illa honom sa. Sag till sa ar hon forsiktigare, sa tanklakaren.
- Det ar inte behandlingen i munnen som jag inte klarar, det ar att hon lutar sig sa tungt mot mig, jag ar radd att kaken gar ur led. Snacka om att jag hade svart att halla mig for skratt. Fick riktigt skarpa mig for att inte borja gapflabba. Massagedamen tittade fragande pa mig och undrade.  - Massage ok madame.


Kent pa massagen


Tjejen som massagerade Kent

Nu ar det strandn mm som hagrar i dag, det ar mycket som ska hinnas med.......


Sista baddagen med Petra, Peter och Tova

I kvall aker dom hem

Vi har varit i poolen pa deras hotell hela dagen i  dag. Tova skulle fixa haret, gora massor av flator med parlor i. Hon var jatteduktig. Hemma ar det nastan omojligt att kamma haret pa henne. Hon ar sa harom sa att hon bara skriker. Dar satt hon tyst i over en timma medan dom flatade.
Ordspraket   - Den som vill vara fin, den far lida pin. Det stamde verkligen pa henne i dag.

Sot som attan blev hon i alla fall.



Sedan var det poolen som hagrade en sista gang for i ar. Tova har verkligen blivit ett litet vilddjur i vattnat. Nu hade hon kommit pa att hon skulle dyka ocksa. Med sina armringar pa var det inte sa latt att komma ner under ytan, men en liten bit ner gick det i alla fall.


 
Tova och Peter i poolen


Morfar, Tova och Peter


Tova vid delfinerna

Visst blev hon fin i sina nya flator.

I kvall ska vi vinka av Petra med familj. Dom aker harifran klocka 20:05. Det kommer att blir trist for vi har verkligen haft trevligt tillsammans. Kanske skont ocksa, Kent och jag far ta det lugnt nagra dagar innan det ar dags for oss att aka hem.


Inte alltid sa bra mat

I gar lag Kent i magsjuka

Var det pytten pa Charlies eller vad var det han hade fatt i sig. - Ja vem vet.
Sjuk som attan var han i alla fall. Vi var nere pa stranden nar han plotsligt rycker at sig sina klader och nastan springer ivag. Hoppsan det var nagot som kom valdigt akut. Nar jag kom hem pa eftermiddagen lag han och sag blek ut. Orkade inte ga ur sangen.



Det var inte det har han blev sjuk av i alla fall. Det har ar mat hos Bellman,
en av dom basta (bra mat, prisvart) restaurangerna har i Karon.

Jag gick ut och at med Petra, Peter och Tova. Sedan var vi pa shopping, det ar det varsta jag vet. Varfar kan dom inte lamna en i fred och ha fasta priser. Det ar nastan sa att jag far panikangest, svettas som bara den oavsett hur manga grader det ar. Vad ar det med dig mamma undrade Petra. - Ar du sjuk eller.....

Jag kom i alla fall hem med nagra kassar, det ar ju presenter som ska kopas till dom dar hemme.

Sedan var det sangen. Egen sang, fick inte sova hos Kent. Hade nog inte velat det heller. 

Charlies, en bra svensk restaurang


Charlies i Kata

Eftersom vi inte visste vart det lag bestamde vi oss far att ta en tuktuk. Dom har flyttat till nya lokaler. Nar vi kom fram till Kata sa stannade var chaffis, Peter hoppade ut och fragade om vi var framme, killen bara pekar. Vi ser inget Charlies sa Peter och  sager - Kor oss anda fram. Det visar sig att killen som korde oss inte sjalv visste vart det var utan han hoppades sakert att vi var ovetande turister som bara skulle betala och ga. Det slutade med att han fick kora runt, runt och fraga sig fram. Fram kom vi till slut i alla fall.

Jag fick min efterlangtade Flask men loksas och Kent sin Pyttipanna med rodbetor.
Nu ar det hemlangtan!  Syns till o med pa valet av mat.

Elvis pa Charlies


Nar vi satt dar borjade dom rigga for underhallning. Det skulle bli Elvis show aven dar. Han var riktigt bra men nar han borjade engagera gasterna med dans och sang vill Petra ga darifran. Det ar det varsta hon vet nar dom springer runt med micken och ska ha folk att sjunga. Enda stallet det ar tillater pa ar Allsang pa skansken.

Vi hade trevligt. God mat och dryck.

En och annan Kaffe Carlsson har det faktiskt blivit, men det tycker jag att jag ar vard.



Och Kent ar vard en och annan Irich.



Sen var det sangen.

Kramar fran mig. Vi hors


Moppen ger frihet

Moppeutflykt

I gar tog Kent och jag moppen och akte ivag pa en tur pa eftermiddagen. Det ar en otrolig frihet att ha den. Jag fixar inte att gora samma saker varje dag. Frukost - stranden - vila - middag varje dag, det ar inte jag. Tank att det finns dom som gar ner och bokar samma solstol for hela semestern. Det ar tur att vi ar olika.

Vi stannade till och tog en fika vid Chalong Pir. Darifran gar dom flesa turerna till oarna omkring, bl.a. till Phi Phi. Det ligger massor av batar dar, manga stora speedbatar med bade 2 och 3 haftiga motorer pa. Vi akte speedbat till Phi Phi ett ar. Ut var det inte sa roligt, det var ordentlig sjo och baten slog i vagorna med riktiga smallar. Manga blev aksjuka.



Piren ar riktigt lang. Den trafikeras av sma fina  bussar som skjutsar in batfolket
sa att man slipper ga.



Phuket Fantase

Vilken fantastiskt upplevelse

I gar var vi till Phuket Fantase som ligger i Kamala, ca 9km norr om Phuket. Det var otroligt vackert dar.   Vi hade kopt en helkvall dar tillsammans med Petra och hennes familj. Taxin hamtade pa hotellet kl 17

Forst nar vi kom dit gick vi runt och tittade pa alla vackra hus och utsmyckningar. Vilken kontrast mot Phuket Zoo som var hur sunktigt som helts. Det har vart helt tvart om, otroligt rent och fint inte ett skrap eller en fimp nagonstans.


Forvantansfulla vid entreen


Rokpaus vid en av de fa stallen man kunde roka pa, askopparna var inte manga

Nar vi tittat runt lite gick vi till restaurangen som serverade den buffe vi forbestallt. Det var ett enormt hav till lokal men inte alls trist som en stor fotbollsplan. Den var mycket fint utsmyckad. Dar fanns mat fran varldens alla horn, men som oftast ser det godare ut an vad det ar.


En liten del av den enormt stora restaurangen

Efter middagen strosade vi runt lite. Det fanns en del typ tivoliaktiviteter, Peter kastade boll sa att Tova fick en nalle.
Det var ocksa lite sma upptradanen i parken.


Dans med spretande hander med lang naglar. Typiskt Thai.

Tova och morfar red ocksa pa en stor elefant, jag fotade manga bilder men tyvarr var igen bild bra. Det var sa morkt, sakert ocksa fel installning pa kameran.

Klockan 21.00 startade den stora attraktionen for kvallen. Spelet om Kamala. En enorm teater med massor av aktorer och djur mest elefanter. Det var dans, det var aktobatik, trolleri och en stor avslutning med elefant show.  Lokalen var helt fantastisk, det var effekter och musik som fick alla att ryckas med. Ibland lite skrammande for barn men Tova var inte ett dugg radd. Tyvarr fick man inte fota fran showen, det var strangt forbjudet. Man fick lamna ifran sig sina kameror och kameratelefoner innan man gick in. Jag tanke att det lar val ta en valdig tid att fa tillbaka detta nar sakert 95% av alla har en kamera med sig. Till min stora forvaning gick det jattefort trots att koerna var langa. Man borde kanske tipsa ansvariga for passkontrollen att plocka personal darifran och omskola dom till passkontrollantr for dar gar inte en enda ko snabbt har i Thailand.

Val hemma somnade vi helt uttrottade av alla intryck.

Ha det bra, vi hors igen.

Oj vilken natt

I natt har vi inte sovit mycket

Pratade med barnen sent i gar kvall (lokal tid), mormor ar sa orolig. Hon har svallt upp i magen och dr vet inte vad det beror pa. Hon ska kollas upp via rontgen, men det ar inget akut livshotande. Nar klockan var drygt tre i natt ringde det pa min jobbtelefon. Jag for ratt upp tanke,  vad ar det nu. Nar jag svarade var det mycket riktigt fran sjukhuset men inga trista bud, det var mamma som promt vill tala med mig. Hon var helt forvirrad, trodde att hon var instangd nagonstans. Jag maste genast komma hem och radda henne.  Jag forsokte forklara att hon var pa sjukhus och att jag kommer om en vecka. Sa lange star jag inte ut svarade hon.

Phu vad gor man 1000 mil hemifran............

Ringde nyss till resebyran och fragade om jag kunde aka hem tidigare. Det skulle kosta 26 000 kronor om jag aker via Fritidsresor. Har jag forsakning (vilket jag har) kan jag aka via vilket bolag som helst. Ringde till sjukhuset och fragade om laget och om skoterskan trodde att jag kunde fa ett intyg pa att jag bor komma hem. Varfor har man inte hur mycket pengar som helt, varfor ska alltid pengar ligga till grund for vilka beslut man ska ta. Hon trodde inte att jag skulle fa intyg  eftersom laget  inte ar livshotande nu. Skoterskan var verkligen fin att prata med. Hon sa - Vad kan du gora har hemma. Forsok att njuta av din semester vi tar hand om mamma pa basta satt.

Phu - Ja vad kan jag gora.
Vara hos henne och forsoka halla henne lugn. Enligt barnen far hon inget angestdampande, eller en trostande hand av personalen. Det kan jag forsta med alla indragningar inom varden, dom sliter nog och jobbar som bara den. Jag hoppas att Micke pratar med lakaren i dag sa att hon far nagot sa att hon kan halla sig lugn.

Vilken semester - Ja vi far se nar jag kommer hem, det ar bara att hoppas att hon blir battre och klarare sa att hon forstar att det inte ar nagon som vill henne nagot illa.

Manga kramar till er alla dar hemma, och aterigen - Tack for att jag har er,  Micke och Cicci med familj.

Vad gor man en regnig dag

I gar regnade det som himlen var oppen....

Hela formiddagen. Vad gor man da, jo man aker pa shopping. Vi hyrde en taxi mellan kl 11 - 16. Akte till Tesco Lotus som ar ett stort varuhus. Kent sager att det ar som Coop OBS dar hemma, jattetrist. Det ar det inte alls, vi handlade en hel del. Det fanns det som passade Kent ocksa.

Nar vi hade varit dar nagra timmar klarnade det upp. Da akte vi till Phuket Zoo som Petra garna ville visa Tova. Vilket hemskt stalle. Dar kan man prata om djurplageri i stora matt. Djuren hade jattesma burar eller var fastsatta med kedjor.

Vi var och tittade pa en apshow. Ena apan var sa radd sa det verkade som den hade nagot tixs. Sa fort den blev tillsagd att gora nagot sa darrade han till i hela kroppen.

Det fanns manga elefanter, alla fastsatta med en kedja pa ca 1.5 meter. En stor tiger gick omkring i en bur som var max 3x4 meter.

Nej usch det var inget trevligt zoo.





Nar vi akte darifran bad vi var chauffor att ta vagen sin gor via Phukets sodra uppde. Dar finns det en utsiktsplats med en enorm utsikt over Nai Han, den basta stranden pa on. Synd att det inte ar sa mycket som hander dar nere, vore det lite mer fart skulle vi sakert hyra nagot dar nere.


Petra, Peter och Tova med Nai Han i bakgrunden





Nej nu ska jag inte sitta har langre. Vi ska aka till Kamala och bada i dag.

Ha det bra alla dar hemma 

Nu kanns det battre

Njuter av dagarna igen

Pratade med Micke jattelange i gar natt. Han berattade allt om mormor och att hon nu ar pa battringsvagen. Vi pratade aven om hur han och Cicci mar och hur dom har upplevt situationen. Jag maste saga att jag har helt otroliga ungar. Petra sager att mormor ar som en katt, hon har nio liv. Vi far hoppas att hon har ratt for da har hon hela 6 liv kvar.
Nu kanns det battre, njuter av dagarna igen. 

Tack for era varmande inlagg.

Till er pa jobbet. Jag har fatt aterkoppling anda hit ner att traffen var kanonbra.

Kramar Annica


I dag har jag hemlangtan

I dag kanns det inte alls bra att vara har nere.

Mamma har varit riktigt sjuk dar hemma och Leif, Cicci och Micke med familjer har inte haft sa lattsamma dagar.  Ni ska veta att jag verkligen uppskattar ert engagemang. I dag gor hemlangtan att jag kanner mig sjuk. Har inte ork alls, vill bara sova. Det ar kanske forst i dag jag forstar hur det har varit.

Micke och Cicci. Jag har tagit mig friheten att lagga in Utlandsprisplan pa era hemtelefoner. Det innebar att ni ringer till min Thai telefon for bara 0:59 kr i minuten. Jag hoppas att det var ok att gora sa.

Tack Cicci for vart langa samtal i gar. Det betyder sa mycket att fa prata med er, ni forstar ju att jag tanker lika mycket pa er som pa allt annat.

Tack for att ni finns till hands dar hemma. Alskar er sa jattemycket. I dag vill jag bara vara hos er.

Kramar fran mamma

Annu mera skona baddagar

Heldag pa stranden

I gar hade vi en heldag pa stranden har i Karon. Det gar otroligt bra med Tova, hon besvaras inte ett dugg av solen och varmen. Hon har sina flytringar runt armarna och guppar i vagorna, eller sitter pa stranden och leker.  Det ar inte sa stora vagor nu, vilket vi uppskattar allihopa. I fjol nar vi var har var det vagor som skoljde over en hala tiden, det blir ganska jobbigt att bada nar det ar sa. Man maste hela tiden vara med for att inte fara omkull.





Tova pa vag till vattenskotern som Peter har hyrt.
Hon tyckte att det var jattekul att aka.







Petra sa sa har nar dom kom ner till Phuket, vi kom ju ner nagra dagar tidigare.
- Mamma, nu reser inte vi tillsammans. Vi ar bara har samtidigt.
Med det menade hon att ingen av oss skulle kanna sig tvungen att vara tillsammans
hela tiden. Det kanner vi inte heller, men vi har ju sa kul tillsammans.


Batresa tillbaka till Phuket

Vis av erfarenhet

Av att aka minibuss valde vi att aka tillbaka till Phuket med bat. Vi blev hamtade vi hotellet kl 15.00 och bussade till piren vid Au Nang. Efter att ha vantat dar ett litet tag fick vi aka longtail bat ut till farjan som skulle ta oss vidare till Phuket. Det var en ny upplevele att bli omlastad ute pa havet. Resan gick mycket bra. Tova sov nastan hela tiden. Val  framme i Phuket blev vi bussade till vara hotell.



Kent o Petra


Tova och jag


Petra, Peter och Tova som sover sott


Snart framme i Phuket


Hamnen i Phuket stad.

Det ar en upplevese bara att ga i land, man far ga over flera batar innan
man antligen nar kajen.

Trotta efter tva intesiva dagar somnar vi alla ovaggat.

Baddagar i Krabi

Underbara dagar i Krabi

Nar vi kom till Krabi hade Marie och Kennet fixat hotell. Prutat och klart - Stort tack for det.
Hotellet var mycket bra, trevlig poolomrade och centralt.

Vilka skona baddagar vi har haft. Vi har besokt manga semesterorter i Thailand men inget slar badet pa stranderna kring Krabi. Det ar ocksa sa mysigt med alla batarna. Aven stranden i Au Nang ar helt ok nu for tiden. Nar vi var dar for nagra ar sendan upplevde vi att vattnet inte var sa klart. Sa ar det inte nu, det ar battre bad vi Au Nangs strand an vad det ar i HuaHin.

Har kommer ett antal bilder fran Krabi. Det ar bilder fran stranden vid Au Nang, fran Raily och fran Pranangstrande som ska vara en av varldens vackraste.


   

   
  

    

Tack Marie och Kennet for en mycket trevlig vistelse i Krabi.


Tack Caroline och Peter

Tack for att vi fick komma och halsa pa er.

Vi har varit och halsat pa Caroline och Peter som bor permanent i Krabi. Peter jobbar som dykinstruktor pa ett center och Caroline studerar via distans darifran. Nar hon ska tenta aker hon till Koh Lanta och gor dom darifran. Det var verkliken kul att se hur ni bor. Det var ocksa mycket finare an vad vi hade forestallt oss. Hela omradet var jattefin, det kandes ocksa valdigt tryggt med all kameraovervakning.

Jag forstar att ni trivs och mar bra i Krabi.

Bilder fran deras hus och omrade


Slakten pa uteplatsen


Koket


Huset fran framsidan


Stora sovrummet


Tv rum


Har pratas det moppar och skador fran Carros vurpa.
- Ta det forsiktigt och ak inte ensam sent pa kvallarna. Vi ar radda om dig.


Tova vid infarten


Poolen


Caroline, Peter och Tova vid poolen


Det ar en otrolig ordning vid poolen. Skor ska tas av, roker gor man pa
utsatt stallen. Boter om man inte duschar innan dopp. 


Killsnack i koket. Kennet, Peter, Kent och Peter


Carro och Tova i lilla somrummet (som fungerar som en kladkammare)

Tusen tack for att vi fick komma och halsa pa er.

Kramar fran Kent och Annica

En kvall i Krabi stad

Besok hos Peng pa Chofa Bungalow.

I kvall har vi varit till Peng, en kille som har ett litet resort i Krabi stad. Vi hade med oss en halsning fran Anders Rex som bodde hos Peng i fjol och blev riktigt bra kompis med honom.

Peng blev riktigt glatt overraskad nar vi dok upp dar halva slakten. Vi hade kort och en sverigeflagga med oss fran Anders. Forst forstod han inte vilka vi var men nar vi tog fram korten sa sken han upp. Vi skulle vidare till en restaurang som heter Cafe Europa, Peng ordnade sa att vi fick skjuts dit. Nar vi atit klart ringde vi upp honom igen och da kom dom och hamtade oss och skjutsade oss till Ao Nang.

Thanks Peng for you kindness and the ride to Ao Nang.  Very nice to meet you.


Kent och Peng


Peng och hans chauffor samt delar av slakten


Peng, Kent, Marie och Carro


Halva slakten pa Cafe Europa. En kanonbra restaurang i Krabi stad.

Nu ar det sangen som hagrar. Kanner mig jattetrott efter dagens strapatser.
I morgon ska vi hyra en bat och aka ut och bada och snorkla har utanfor Ao Nang.

God natt.

Puss och Kram till er alla dar hemma. Alskar er for er omtanke om mormor.

Krabi - Ao Nang

Vilken resa

Vi hade bokat en resa till Krabi med minibuss. Den skulle hamta upp oss kl 08:00 pa hotellet. Det funkade bra, bussen kom i tid. Sedan var det inget som fungerade. Det var en kvinnlig chauffor som irrade runt och letade nagra andra som ocksa skulle med pa resan. Hon lyckades backa in i ett trad sa att hon fick en stor buckla pa bilen. Det bara small. Till slut hittade hon dom andra resenarerna. Tack for det tanke vi, nu bar det antligen av till Krabti. Men sa latt var det inte. Nar vi akt ca 1 mil sa stannade hon, da skulle vi lastas om till en annan buss. Val pa den tankte vi, skont nu ar vi pa vag i alla fall. Ja pa vag var vi men chaufforen maste ha fatt sitt korkort pa postorder. Han korde sa att bade Petra och Tova blev aksjuk och kraktes. Tack och lov kom vi fram helskinnade. Vi hade valt buss for att det skulle vara sakert for Tova som hade sin egen balteskeudde men, men nagra sakerhetsbalten fanns inte i bussen.

Antligen frammen

Patong

Patong och Bangla road.

Eller det sant eller.............
I forrgar var vi till Patong med Ingemar och Gunilla. Dom hade inte varit dar tidigare sa vi lovade att visa dom baksidan av Thailand och Phuket. Naturligtvis maste man da aka till Bangla road. Dar finns allt, jag menar verkligen allt.
- Cigarettsaljarna har allt annat an cigaretter i en lada gomd under cigaretterna.
- Har bjuds det pa gratis ping pong show langst in i granderna. Ar du tveksam visar dom genast bilder pa vad dom menar. Helt sjukt.............
- Har dansar snygga brudar, men vad har dom under kilten. Inte det som vara snygga brudar har hemma i alla fall.



Kent och jag



Ingemar och Gunilla


Vi tog en tuktuk och gick till Ricos som ligger i en grand in fran Bangla road. Det ar den restaurangen som har varit med i programmet Semestersvenskar. Det ar helt ok mat men onodigt dyrt.



Kent, Ingemar och Gunilla utanfor Ricos restauran i Patong

Dar finns ocks Ricos pianobar. Dar upptrader Little Gerhard (snart 75 ar) horde vi. Vi satt dar och tog en drink och lyssnade. Hade var dotter Petra varit med hade hon sagt att det var - Eilert Pilar varning, jag kan halla med. Men gubben ar som sagt gammal.



Little Gerhard underhaller i Ricos pianobar.

Darefter gick vi till en gogo bar. Komersen som ar dar ar inte kul att se, men ska ses och som sagt Ingemar och Gunilla hade inte varit dar. Vi var dar ett tag, gubbarna tog varsin ol.



Stackars tjejer, numrerade var dom ocksa.



Snart var kvallen riktigt sen och vi tog en tuktuk tillbaka till hotellet.

Ja da hade vi gjort den utflykten aven i ar.


Moppeutflykt

Vilken frihet...

Det ger att ha egen moppe har nere. Nar vi lamnat tvatten i dag kande vi inte for att bada. Vi tog moppen och gjorde en utflykt i stallet. Vi besokte Big Budda som ar en mycket stor Buddastaty som dom haller pa att bygga pa ett hogt berg ovanfor Chalong. (Utsikten var helt otroligt vacker). Jag vet inte nar den berakns vara fardig, men den ar maffig redan nu som den ar. Horde att dom ska bygga ett tempel inuti den. Vi kopte en mosaikplatta som vi skrev vara namn pa, den kommer att vara med bland tusentals andra plattor som turiser m.fl. koper. Kul att se den uppsatt sa smaningom, kanske.  

Statyn ar 45 meter hog och drygt 25 meter i diameter. Det ar ganska haftigt stort nar man star dar nedanfor. Raknar man med att det bygger tre meter pa varje vaning i ett hus sa motsvarar statyn ett 15 vaningar hagt haghus.

Vi fick ocksa var valsignelse av en munk som fans vid tempelomradet. Han satte ett band pa Kent handled, pa mig droppade han bara bandet i handen. Tydligen far dom inte vidrora en kvinna.

Bilder fran var utflykt i dag
  
 
 

 

Nu ska vi vila en stund och sedan gar vi ev. ner till Petra med familj. Vi far se.

Barn med respektive, barnbarn och mormor, i dag langar jag jattemycket efter er. Tank att dom dagarna alltid kommer nar jag kanner sa. - Nu vill jag aka hem till er.  Ta hand om varandra och ring garna pa var Thaitelefon.

Massor av pussar och kramar fran mamma.

Rod som en raka....

Eller brun och fin

I gar lag vi pa stranden for lange. Jag skrev att det var skont att jag pallade solen liten battre nu nar vi har varit har en veckan. Sa enkelt ar det kanske inte. I gar kvall var jag ganska rod pa storre delen av kroppen. Efter en god middag med familjen skulle Petra och Betta ga och fixa naglarna pa en salong. Jag foljde med och bad om alovera pa dom raoa partierna. Nar jag fragade vad det kostade fick jag till svar. - Det bjuder jag dig pa for du ar min kund. Hade varit dar nagra kvallar tidigare och tagit helkroppsmassage. Hon smorde in hela min kropp sa i dag ar jag aterstalld. Vilka otroligt fina manniskor det finns har.



Aven Tova fixar naglarna pa salong



Peter och Tova leker pa stranden


Petra njuter i havet.

Nu ska vi aka ivag med smutsiga klader till ett tvatteri inte langt harifran. Det ar betydligt mycket billigare om man aker ivag med tvatten sjalv an om man lamnar pa hotellet, sa tycker jag att det ar sa mycket trevligare ocksa. Man traffar manniskor man aldrig skulle ha stott pa annars.

Ev blir det ingen strand i dag vi far se. Vi kanske tillbringar dagen vid poolen p[ Petras hotell, dar ar det mycket skuggiga omraden.

Kramar till er i kylan dar hemma.

Dagarna gar och vi bara mar, sa himla bra!

I gar hade vi en skon baddag med Marie och Kennet har pa stranden i Karon. Det ar sa skont nu nar huden har blivit van vid solen sa att man slipper skydda sig i skuggan hela tiden. Carro var inte med, hon har ont i halsen.
Petra med familj var pa utflykt till bl.a Big Budda som ar en jattestaty inte langt harifran. Dom hade hyrt en taxi i 4 timmar som korde dom dit dom ville aka. Det gar otroligt bra med Tova, hon stors inte alls av varmen eller solen.

Pa kvallen akte vi bort till Dansken och at. Det ar bra mat men ack sa dalig service. Men vad gor val det att man far vanta en stund nar man har fyra veckors semester.



Hela ganget hos Dansken

Sedan gick vi till Elvis som sjunger och underhaller pa en jattetrevlig restaurang. Tank dar har han statt varje dag sa lange vi kan minnas.  Tova ar en riktigt harlig ungen, hon ville dansa hela tiden. Morfar och jag fick turas om att dansa med henne.



Morfar och Tova dansar hos Elvis.

Vi tog en langprominad hem. Pa vagen traffade vi Monica och Ero. Dom skulle ta lokalbussen in till stan i dag pa morgonen och handla pa den lokal matmarknaden. Jag avundas dom som bor sa att dom kan laga egen man. Jag blir sa less pa att ga ut och ata varje kvall. Varje ar sager vi - Nasta ar ska vi hyra ett hus eller lagenhet. Tyvarr har det inte blivit sa annu. Vi far se om vi lyckas med det nasta ar, om det blir nagon resa da.

Nu ska vi ta moppen och aka och ata en frukost pa Karon Cafe. Vill inte ha dom har torra rostade frallorna med sylt en dag till, kanns det som i dag i alla fall.

Sedan blir det troligast pa stranden i Nai Harn vi tillbringar resten av dagen.

Ha det bra trots kylan som kommit, sag i mail att det ar ca 20 minus dar hemma.

Kramar fran oss alla har nere.

Kjell och Lisbeth special

Bilder fran hotellet

Har kommer ett antal bilder fran hotellet. Vi bor i basta rummet, ett hornrum med egen terass vid poolen. Rummet ar normalstort med tva sangar ca 110 - 120 breda, helt ok. Satter man in en extrabadd blir det trangt. Hor av er hur ni vill att vi boka at er. Vet inte om det finns nagra storre rum, ar det ett anskemal fran er kan jag hora mig for men da far ni bara en liten ballkong.

Bilden mad svarta halet ar nedfarten till moppegaraget under huset. Bilderna pa restaurangen visar en liten enkel med bra restaturan med riktigt bra priset. Frukosten ar inte sa bra, fil och frallor. Vi har akt till Dansken eller Caron Cafe och atit frukost nagra ganger. Pa Baan Karon ar det frukostbuffe. Marie och Kennet bor dar.

Dubbelklicka pa bilderna sa ser ni dom i stort format.
Det gick inte att ladda pa ert telefonkort.

Saknar er, Kramar fran oss.

    

   

Bilder fran Best Hause Hotel, Karon Beach

Grillafton men hela slakten

Grillafton

Efter att ha varit och malat tanaglarna pa salong gick vi till 2 Vining och at buffe med hela slakten. Jag har skrivit manga ganger att det ar billigt eller prisvart pa manga stallen har nere. Men inget slar buffen pa 2 Viking. Den ar helt suveran och kostar 199 Thb per person. Med dagen varde motsvarar det ca 50 kr.

Vi som var dar var. Kent och jag, var dotter Petra och hennes man Peter och deras lilla dotter Tova. Bettan och Ake, Peters foraldrar. Marie (Kents syster) och hennes man Kennet och deras dotter Caroline.



Marie, Peter, Petra, Bettan och Ake i full fart med att fylla faten.


Jag, Kennet, Caroline, Peter, Tova Petra, Betta o Ake koar till maten.




Den glade kocken



En trott liten famil langtar hem till sangen efter en trevlig middag.

Allt for i dag, nu vantar stranden och skona bad.

Ha det sa bra alla dar hemma.

Shopping i Patong

I gar eftermiddag var det shopping.

Vi tog en taxi till Patong och till Jungelcylor (eller vad det nu heter, lite svart med namn och stavning vilket kanske marks). Ett fantastiskt shoppingcentra med massor av butiker och fin miljo. Dar finns ocksa Robbinson varuhuset dar jag tycker om att handla. Kent hittade ett par kanonsnygga svarta jeans. Han har sa latt for att handla har nere, varre ar det far mig. En gang sa en saljare - We have big size for you mamma. Hur kul ar det, men OK sant ar livet. Ha det sa eller gor en forandring. Jag vet, valet ar mitt.



Kent, Petra och Tova tar en paus i shoppingen.

RSS 2.0