Städdagar

Mycket städning blir det

HINK+URVRIDARE

Nu har vi tömt mammas lägenhet i Nolby. Jag och barna har varit där och tagit det sista nu torsdag och fredag och påbörjat städningen. Det går riktigt bra när man är många som hjälps åt. Nu ska Kent och jag iväg och göra färdigt där, sedan ska vi fortsätta på Skottsund för även där ska det vara tömt och städat tills på måndag.

Let´s Dance

Juryn började gråta

I går kväll hade vi en skön kväll. Matlagningen skippade vi, handlade i stället i delidisken på Nivrena. Massor av gott och onyttigt blev det och ett glas vin. Sedan tittade vi på Lets Dance, helt otroligt att inte Laila vann tävlingen. Hon var så bra man bara kan vara. Tyckte svenska folket att Magnus dansade bättre eller röstade dom på honom för att dom gillar honom mera. Fattar inte vad dom ska med en jury till, dom som kan får ju ändå inte bestämma. Den här typen av tävlingar borde heta, "Vem tycker du bäst om" för prestationer verkar inte gälla.

Såg du inte programmet gå in på den här länken och se Lailas showdans.
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.914777

Nej du ska jag hoppa i kläderna och göra mig fördig för städning.

Önskar dig en riktigt trevlig helg.

Mera barnbarn

Snart kommer det en ny liten kille till vår familj

Cicci och Tomas ska ha barn i augusti. Troligast kommer han till världen i slutet av juli för han kommer med kejsarsnitt. Dom har kollat upp så att vi vet att det är en han, det passar mig som är ganska nyfiken. Det ska blir så jättekul att få ett barnbarn till. Visst är det helt otroligt, älska kan man hur många som helst. Det tar aldrig slut på den kärlek man kan ge och få, det finns hur mycket som helst.

Jag säger: (som Lillbabs)
Vem du än är så välkommen till livet!
Jag ska va´med när du tar första klivet.
Jag ska va´med vart du än ställer färden
På dig väntar många stora äventyr
när din första morgon gryr!

Storasystrarna Ellen och Elsa titta på första bilden av lillebror.



Ska blir spännade att höra vad han ska heta, det är många namn som diskuteras. När det gäller namnfrågan är jag inte aktiv, det ska man som föräldrar helt och hållet bestämma själv.

Välkommen lilleman, längtar efter dig.

Tova 3 år

Barnkalas hos Tova

I dag har vi varit på kalas hos Tova som fyllde 3 år den 18 mars. Dom hade ordnat så fint med smörgåstårta eftersom vi kom i lunchtid. Där efter blev det kaffe och en riktigt god barntårta med levande ljus, precis som det ska vara när man fyller 3 år. Tova fick mycket mjuka paket men hon blir jätteglad för kläder och skor. Hon är som sin mamma Petra, äpplet brukar inte falla långt från träder som man säger.

Morfar och Tova öppnar paket



Se så fin hon är i nya jackan från oss



Tårtan, den smakade jättegott



Delar av familjen i Petra och Peters fina kök.



Ester, Rune och Farmor Barbro i lektagen med barnen.



Tack Tova för ett riktigt roligt kalas.

Mera blommor

I går ringde telefonen strax före 17:00. Det var från Norells blommor här i Njurunda, - Jag har blommor till dig var det en man som sa. Oj så trevligt, undra vem dom är ifrån tänkte jag. Det dröjde inte länge förrän det ringde på dörren och blomsterbudet var här med en otroligt fin uppsättning. Den var från mina kollegor i ledningsgruppen. Det är underbart att ha så många fina arbetskompisar. Tusen tack, ni ska veta att det värmer.

Se så fin blomman är



Och se så fint jag fick på matbordet



Tusen tack, vi ses på måndag. Längtar efter er.


Städdag

I dag är det en städdag

Det är skönt för både kropp och själ att städa och dona, att göra fint runt omkring sig. Jag har köpt många nya blommor och krukor för att pigga upp både mig och hemmet, det behövs. Caroline af Ugglas sjunger för mig i bakgrunden, det känns riktigt bra i dag. Jag brukar inte tycka om att vara ensam, går ofta då och väntar. Vad jag väntar på vet jag oftast inte. I dag väntar jag inte på något, jag mår riktigt bra här hemma i min ensamhet


Nya blommor i sovrummet.


Nya blommor vid matplatsen.


Ny blomma i rummet.

Det blev riktigt fint, roligt att ta in lite färger i vårat annars ganska svart - vita hem.

Ska bädda rent i sängen. Nu är det färdigsovit där för dig Theo, jag lovar det vad än husse säger. Det blir så mycket hår i sängen så risken är stor att vi, både husse och jag får astma annars. I natt är det inte lönt att du gnäller och eller frågar snällt, jag kommer att vara benhård. - Ingen hund i sängen mer.



Nej nu måste jag fortsätta och göra fint så att jag hinner med mig. Måste hinna med att handla till middagen i kväll. Tror att jag ska göra något gott med sötpotatis. Det är så gott att rosta den i ugnen men lite vanlig potatis och chevre. Det lutar åt det med en god köttbit till, vi får se.

Önskar er alla en riktigt skön och avkopplande helg.

Tack för all värme jag fått

Tack till Er alla för värme och omtanke.

Jag tycker ofta att jag är en ganska ensam "varg" men så är det nog inte. Det är så många som visat sin värme och omtanke dom senaste dagarna, både i ord och handling.

I dag kom det en otroligt vacker blombukett från mina jättefina arbetskamrater. Jag är tillbaka igen på måndag, längar efter er.



I går kom Petra med ett kuvert, i det låg senaste plattan med Carolina af Ugglas. Jag blev jätteglad, och gladast blev jag nog för det hon hade skrivit på kuvertet.



Tack till er alla som ringt, SMS:at, noterat på min blogg mm. Tack för allt stöd det känns verkligen bra.

Många kramar från mig


Mamma du fattas mig

 
Axet symboliserar att det korn som göms i jorden bär på dolda möjligheter - Att föda ett nytt liv.

Min allra bästa vän har somnat

Hon somnade in klockan 09:00 den 17 mars, lungt och stilla. Jag satt vid hennes sida och det kändes så fint.  Kent, barnen och Tomas kom så att vi tillsammans kunde ta ett sista farväl av mamma. Därefter åkte vi på Svartviks Herrgård och åt lunch, där slöt även Leif och Birgitta upp. Den här dagen var en av dom svåraste jag upplevt men det var också en väldigt fin dag.

Jag undrar mamma om du får en enkel biljett till Nirvana. Det skulle inte förvåna mig om det blir så för du har alltid handlat så rätt. Du har spikrakt följt den Åttafaldiga vägen genom livet. Vi får se hur det blir, jag känner ingen oro för jag vet med säkerhet att du har en väldigt god karma.

Tack för allt mamma, Vi ses   ............ 

Mamma fantastiska kvinna

Var får du dina krafter ifrån?

Du är så dålig nu men kämpar så innerligt tappert. Jag skulle inte bli förvånad om du vaknade i morgon och sa - Annica och Kent är ni här, oj vad dålig jag har varit.

Jag har varit  hemma hos mamma hela veckan, från och med onsdag dygnet runt. Hon är riktigt dålig och får morfin var fjärde timma, vid behov får hon dessutom lugnande medel. Hon äter inte, tar inte sina ordinarie mediciner men hon kämpar ändå så tappert. När hon vaknar är hon oftast klar. I dag sa hon - Ålskar, älskar älskar dig. Mellan oss vet vi, eller hur? Klart vi vet mamma. Men som sagt, jag skulle inte blir förvånad,  och jag skulle bli fruktansvärt glad.

Kent sover här med mig, han är bara helt underbar. På dagarna har han jobbat. I dag har han skottat taket på stugan så att inte det rasar in.  All annan tid är han här hos mig och mamma. Mina barn kommer varje dag. Petra och Cicci har varit hemma från jobbet för att stötta mig och mamma på dagarna. Micke kommer så ofta han bara kan, både på arbetstid och på kvällarna.  Även deras respektive kommer ofta. I går när vi sa att Mickes fru Line skulle komma sa mamma. - Va trevligt,  I dag ska vi ha fest.

Leif kommer varje dag, han är otroligt fin med mamma, med mig och min familj. Härom kvällen när vi var här alla sa han - Vad trevligt det är att vara tillsammans, synd bara att vi inte kan vara glada. Jag är så glad att jag har dig Leif. Vi ska se till att vara tillsammans oftare,  vi ska vara rädda om varandra. 

Just nu sitter Kent och ser på melodifestivalen, mamma sover lugnt och skönt här i rummet tillsammans med oss. Ja vi tar en minut i taget, hoppas inte på under utan ser bara till att det är så lugnt och skönt det bara kan vara.

Jag är så glad att vi alla har varandra. Jag är också så glad att mamma bor på Skottsundsbacken för här finns det änglar, skyddsänglar som stöttar oss hela tiden och ser till att allt fungerar både för mamma och för oss. Tack till er alla och ett särskilt Tack till mammas Gunilla.  

Älskar, älskar, älskar dig mamma. Du är den bästa mamman i hela världen. Tack för att just du är min mamma.





Melodifestivalen



Jag blev så himla glad att Caroline af Ugglas gick vidare till finalen på Globen

Äntligen får jag se henne live igen, jag tycker att hon är så himla bra. Det var när hon kom med sin tolkning av Jenis Joplin som jag upptäckte henne. Ska sanningen fram så var det inte jag som gjorde den upptäckten, det var mina barn. Dom sa att jag bara måste köpa skivan, när jag inte gjorde det köpte dom skivan till mig i stället. Tack för det mina ungar för jag gillar verkligen Caroline numera.

I somras när vi var på husvagnssemester stannade vi till i Gränna. Det var inte vår första tanke att åka dit, det blev vårt andrahandsalternativ när vi inte kom in på någon bra camping på Västkusten. Tur var väl det för andra kvällen i Gränna var det allsång på stranden. Det lät inte så himla kul tyckt vi men när vi såg att Caroline skulle uppträda hade vi inga som helt tveksamheter. Vi satt på första parkett, vilken kanonkväll. Det är en sådan kväll som vi kommer att minnas många år.

Och nu, nu ska jag äntligen få se henne igen. Den här gången på Globen för vi ska nämligen dit på fredag. Vi har inga finalbiljetter i år utan får hålla till godo på genrepet. Men det duger bra det också. Inget kan blir fel när Croline uppträder.
Jag tror inte att hon har någon tjans att gå vidare, det ska hon inte heller med den låten. Men den kommer säkert att blir stor här i Sverige.



Jag tyckte också att Lilli och Sussi gjorde ett mycket bra framträdande med en helt ok låt. Det är kul när några gamligar kommer tillbaka och dom behövde inte alls skämmas. Undra hur gammal dom är? Det var ju i början av 80-talet som dom hade sin storhetstid. Dom måste ju närma sig 50 år dom också, snacka om att bära åldern med heder. Det är beundransvärt när man behåller sin ungdom utan att för den skull tro att man är ung. Då blir det ofta patetiskt, fel attityd, fel kläder mm.



Nej, nu ska kanske tänka på min egen ålder och ta en riktigt lång promenad. Känner att jag varit lite väl stilla på sista tiden, varningsklockorna ringer högt som attan när jag går i bl.a trappor. Vädret är helt ok, ca 0 gradigt så jag har inget alls att skylla på. Det ska vara då att det är så mysigt att sitta och surfa runt på datorn. Men det blir man inte pigg och ung i kroppen av. Även sinnet får sig en törn för det är lätt att åka iväg ut i cyber rymden och glömma verkligen för en stund, men det är kanske bra också. Vad vet jag.

Jag hoppas att du har haft en riktigt skön helg med dina när och kära.
Vi ses och hörs hoppas jag.


Kramar från Annica

Vilken vecka

På resande fot är det inte lätt att hinna med och blogga

Den här veckan har jag inte tillbringat många timmar hemma i bostaden. Jobbet har krävt en hel del resande. Åkte iväg vid lunchtid i tisdags, kom hem och sov hemma torsdag natt för att åter åka iväg i dag. Det känns som jag lever jobbet just nu. Det är tur att jag trivs så himla bra, om inte hade det varit tungt. Nästa vecka kommer jag att vara på resande fot varje dag.

I helgen ska vi börja tömma mammas lägenhet. Jag undrar vart vi ska göra av allt,. Ett helt bohag - Ett helt liv. Det är inte mycket som ryms hos henne på Skottsund. Det känns inte bra att kasta bort hennes saker, vi får sortera och skänka bort så mycket som möjligt. Kanske vill Erikshjälpen ha en del. Ja vi börjar väl så får vi se hur det går. Jag hör att många är så duktiga och säljer på Blocket, Tradera mm. För mig känns det bara jobbigt att ev annonsera ut hennes saker. Ska någon annan stå där och sätta värde på hennes prylar. Dom har ju inte så stort ekonomiskt värde men för oss anhöriga har dom ett helt annat värde. Vi kommer ihåg olika epoker när vi ser hennes saker. - Ja vi får se hur det går och vart det hamnar.

Nu när jag sitter här och skriver ringer sköterskan från Skottsund. Eftersom jag har varit borta i veckan har jag inte träffat mamma sedan i måndags. Hon ville berätta att dom nu satt in morfinsprutor igen för att skona mamma från värken. Jag undrar hur länge det kan vara så här. Det som glädjer mig är att mamma fortfarande vill vara kvar hos oss. Hade hon inte velat det hade hon inte heller funnits i dag. Jag och övriga i familjen gör vårt yttersta för att mamma ska ha det så bra hon bara kan.

Nej nu är det fredag em,  inte ska jag väl sitta här och blogga då. Hur skulle det vara om jag tog mig tid för Kent. Han som ställer upp så otroligt bra för mig, kvällen ska jag ägna åt bara honom. Tack Kent för att du alltid finns för mig!

Ha en riktigt trevlig helg alla vänner
.

RSS 2.0