Härligt hemmahelg

Bara lungt och skönt i helgen


Vi pratade om att åka till stugan men både Kent och jag ville stanna hemma. Det fanns en hel del tvätt som vi borde ta tag i och en hel del annat också.

På fredag tog vi det bara lungt och tittade på TV, jag röstade fyra gånger på Frank Andersson i Lets Dance men det räckte tyvärr inte. Han har verkligen gjort bra ifrån sig, jag tror också att det har varit en positiv grej för honom personligt. Kanske var det så att det var Jessica som var den värdiga vinnaren, hon var också superduktig.

I går var lille Dante hos oss. Petra, Peter och Tova åkte buss till stan. Dom hade handlar lite, ätit på Mc Donold´s och varit på bio. Tova var helnöjd med dagen. Det var vi också för Dante är en kanonmysig och snäll kille. Han är så nöjd med tillvaron.





Världens sötaste Dante.




Här sitter han i soffan med alla mjukisdjur från gammelmormor (som jag inte kan plocka undan) och har morfars mössa på huvudet.

Vi gick ut en sväng men det var inget skönt väder, det blåste som attan. Vi köpte ett par stövlar åt Dante, jättesöta. Vi kolla noga så att storleken blev rätt men provade inte stöveln på. När Petra skulle se om han kunde gå i dom gick det inte att få ner Dantes fot i den, han har superknubbiga fötter.


Allvädersstövel i neopren "Neon" Tools


På lördagskväll var vi bara henna på tu man hand. Det är så skönt att bara få vara. Kent tittade på TV och jag satt och målade. Ett nygammalt intresse som jag tagit upp igen. Det började med att jag ville ha en färgklick i sovrummet, en tavla som passa in till våra färger. Jag köpte lite färg och två dukar, jag hade fått en idé på hur jag skulle göra.





Färgerna blev bra men den är liksom inte färdig. Den hänger ändå uppe nu och färggrant blev det. Det som är bra med olja och aktyl, det är bara är att fortsätta när lust och idéer dyker upp. Vi får se hur den ser ut om ett tag.

Det var så roligt att måla så jag fortsatte av bara farten. Det har blivit en hel det tavlor nu på två veckor. Det blir en hel del olika stilar, vi får se om jag fastnar för något eller om färg och penslar hamnar bortglömda i något
skåp.





Här är en stad i strålande sol. - Jag tänkter på när vi bodde på Haga sa Cicci med ett leende när hon såg tavlan. Det gjorde mig glad, tänk att jag målat en tavla som berörde henne, helt otroligt.





Så blev det en till stadsbild, är det här kanske minnen från vår tid på Rådhusgatan med fontänen i parken utanför stadshuset som vi såg från våra fönster.





I går kväll när klockan stog 20:30 så skulle alla släcka ljusen. Jag satt vi kökbordet och målade så det fick bli i stearinljusens sken en timmar. Helt underbar stämning blev det.





Det här blev resultatet, två tavlor där jag har inspererats av ett tyg. Jag målade dom till Cicci, hon ville ha något svart - vitt till sitt TV rum. Nu i kväll när hon kom och hämtade tavlorna sa jag - Den blå heter Allvaret och den röd gula är Fantasin, dom får inte delas på för det hänger ihop hela livet.  När jag sa det tittade hon på mig med frågande ögon. Jag undrar vad hon tänkte, - Har det brunnit för mamma nu eller...........

Sköna söndag 

I dag har det varit en liten släktträff hos Petra och Peter. Mats (Kents bror) och hans barn och barnbarn kom och hälsade på. Marie (Kents syster) och hennes man Kennet kom och hälsade på hos oss. Vi hade planerat att gå upp till Petra och Peter för att träffa Mats med familj så Marie och Kennet fick följa med dit dom också. Jättetrevligt.




Fullt hus runt matbordet. Det bjöds på varmkorv och grillkorv (riktiga Sibylla) med tilltugg och kaffe och kaka.



Faster Marie, Tova, Kennet och Niklas.



Här sitter Tilli ( Fridas lilla dotter, Mats barnbarn) och Dante. Undra om det är mat på gång, det verkar så.



Här sitter bröderna Lindholm och lyssnar på Under the boardwalk med Bruce Willis. Oh vad mycket bra låtar det är säger Mats efter en stund, jag gillar alla som ni spelat. Det var inte så konstigt eftersom det var en spellista på Spotify som Mats gjort hos oss för länge sedan, Petra hade laddat ner den på sin TV. Hon åker snålskjuts på mitt Spotify konto.




Underbara Petra, laddar ner musik. Det är helt otroligt vad bra det är med Spotifys spellistorna i TV:n, det är det bara Telia som kan leverera. ;-))




Dante i stitt nya lektält som han fick av Mats med familj.




Här är Frida och Tobbes lilla Tilli. Hon vill nog hjälpa Petra och hitta bra musik.

Nej nu är det dags att dra ner på tempot för i dag. Det gäller att orka med morgondagen, du har väl kommit ihåg att flytta fram tiden en timma så att du inte missar något i morgon. Det har vi gjort så jag kan tänka mig att det känns tidigt i morgon när klockan ringer. 

Önskar dig en trevlig vecka, hoppas vi får se vårsolen och känna lite värme.




Skön helg i stugan

Vilken härligt helg

I fredags åkte vi ner till stugan direkt efter jobbet. Vi trivs så otroligt bra där nere på hösten och vintern, jag gillar det riktigt svarta ute och massor av levande ljus inne.

Jag tycker också om att laga mat i massor där nere, husmanskost i mina stora grytor. Det minner väl mig om tiden när alla barn bodde hemma och familjen var stor. I går gjorde jag en riktig laddning med köttfärssås som jag åkte med till Cicci och Micke med. Dom ska till fjällen nu på sportlov och jag vet att dom uppskattar att ha lite färdiglagat med sig.

I dag sken solen från klarblå himmel, några grader kallt. Kan det blir bättre. Petra och Dante kom ner till oss på förmiddagen. Lite senare kom Peter, Tova, Åke och Tommy, dom åkte skoter ner. Tova älskar att åka skoter, ibland när Peter och hon är ute länge är det inte ovanligt att hon somnar på skotern.

Vi skulle vara nere vid stranden och grilla korv men det var så mycket snö så det gick inte att ta med Dante i barnvagnen dit ner. Vi gjorde mysigt vid stugan i stället.



Här sitter alla uppradade på Kent fina snösoffa och väntar på att grillen ska blir glödande. Det var så soligt och fint när han gjode soffan men just nu har solen hamnat bakom en gran.



Själv sitter jag i solen och myser.



Här är alla sugna på korv, tänk att det är så gott att äta ute på vintern. Cicci, Tomas och barnen kom förbi och hejade när dom var på väg till Hassela där dom har hyrt stuga under sportlovet. Dom var också sugna på korv. Säkert hade det varit full rulle hemma hos dom på förmiddagen med packning och div bestyr, lunch hade dom säkert inte hunnit fixa.



Här har flickorna lånat jackor av mig, sina hade dom nerpackade i bilen.



Här har vi skotertjejen Tova på morfars skoter.



Cicci, Tomas (ser ut att frysa) och Peter.



Peter och Tova på hemväg.



Tommy på sin nya skoter.

Nästa helg ska vi åka och hälsa på i Hassela. Cicci har hyrt en stor stuga så att även vi kan vara med några dagar. Håller tummarna för alla sportlovslediga att det blir fint väder i veckan.

Nä nu ska tråkiga Annica gå och titta på Nyheterna och sedan Agenda. Snart måste vi nog skaffa en till TV, det är visst en film som Kent vill se samtidigt. Hoppas att jag vinner, det brukar oftast vara jag som får bestämma.






Barnvakt

Barnvakt åt Ellen, Elsa och Alfons.

För ett tag sedan var vi barnvakt åt Cicci och Tomas barn. Det var en händelse som tog musten ur oss riktigt ordentligt. Alfons ville absolut inte vara här, om inte Kent gick omkring och bar honom så skrek han. Han ville inte göra något och absolut inte sova. Klockan halv 12 somnade han äntligen i dubbelsängen mellan Ellen och Kent. Mig ville han inte alls veta av, han tyckte inte alls om mig den helgen.

- Nästa gång vi är barnvakt åt Alfons är om 15 år sa Kent när vi lämnade tillbaka barnen på söndagen.

Tänk vad fort man glömmer, förra helgen var dom här igen. Den här gången gick det hur bra som helst. Alfons var solstråle hela tiden, både Kent och jag kände - Oh vilken underbar unge.



Flickorna är stora och alltid snälla, här ligger dom med varsin laptop i sängen.



Mysstund med Alfons, - Kom du också mormor, tror jag att Alfons säger.



Frukost på söndagsmorgonen.

Den här gången var det bara roligt att vara barnvakt.




Tack Peder, Lilian och Björn för en trevlig tripp till Åland

Åström Fritid bjuder sina kunder till Åland


Det gör dom varje år och nu blev det vår tur att följa med. Vi har blivit bjuden en gång tidigare men då krockade det med vår vinterresa.

I år passade det oss att följa med. Det var en välorganiserad och händelserik tripp med Ånedin linjen till Mariestad. Under färden till Stockholm bjöds det på fika, tävlingar och sedan också lite värmande att dricka, jag tror den kom från Italien.  Gott var det i alla fall.

Väl framme i Stockholm skulle vi kliva på båten. Vi har tidigare åkt till Åland med Cinderella, M/S Birger Jarl var en ny upplevelse. En K-märkt båt, det låter häftigt. Så häftigt var det inte, ganska ofräch båt enligt mitt tycke. Det måste väl gå att byta ut gamla mattor och diverse möbler som är helfläckiga trots att båten är K-märkt.













Ja nu var vi ju inte ute för att inspekter båtar, vi skulle ha trevligt och det blev det verkligen. Jag blev uppbjuden av både damer och herrar, det har jag aldrig varit med om tidigare men någon gång ska vara den första - haha. Vi såg tydligt vilka passagerare som inte tillhörde Åströms sällskap, det var lite som Espan förr i tiden. Det var fullt tillåtet för alla ha ha skoj. 

Vi började kvällen med en god buffe, riktigt god mat. Vi var så många så att jag tror att vi fyllde hela matsalen. Där blev vi sittande och pratade med många trevliga husvagns eller husbilsägare från stora delar av Mellannorrland. Efter middagen samlandes vi i en danslokal, där berättades om lite nyheter och det var också en vinstutdelning. Vinsten var en helg i en ny bil som är på väg in, ska visst vara en värsting.



Här ser vi estradören Björn som berättar om nyheter mm.
Björn - Du kommer väl ihåg var vi pratade om, jag skulle vara en kanonbra säljare av husvagnar och husbilar. Det ska du veta ;-), du får testa mig när jag går i pension om några år.



Ny vänner från Hudiksvall och Örnsköldsvik.



Här ser vi herrarna som tillhör damerna ovan. Minns inga namn tyvärr.



Sitter inte Cykel Nisse med fru här vi bordet hos Lilian. Jo visst var det så.



Världen är bra liten, men på resan var även Lar-Erik Birberg men fru Yvonne. Trevlig att träffas. Vi satt tillsammans i en bar på hemväg, det var lugnt och en man satt och spelade piano. När klockan var ca 14:00 (två timmar före ankomst till Stockholm) började dom rigga för karaoke. Det blev lite tragiskt måste jag säga. Jag blir illa berörd (tycker synd om) när jag ser att folk inte förstår att dom borde sitta tysta i stället.



Här har vi det trevliga värdparet vi frukostbordet.  Tusen tack Peder och Lilian för en jättetrevlig resa.

Kent och Annica.


RSS 2.0