Ledig

Nu är jag ledig några dagar, det är skönt med klämdagar och halvdagar. Jobbar igen nästa onsdag.

Vi ska vara i stugan men åker inte ner förrän i morgon. Kent är sjuk igen, ha har åkt på en ordentlig förkylning. Vi är som två läskpapper han och jag. Hörde av en läkare att det varit 12 olika virus som härjat, vi har nog haft påhälsning av de flesta av dessa.

Petra och jag åt lunch på Svartviks Herrgård i dag. Det var ett tag sedan sist men alltid lika trevligt att komma dit igen.

I morgon fyller Kent år så då kommer delar av familjen och resten kommer på söndag. Jag har gjort det lätt för mig, det blir smörgåstårta. Jag har sagt till ungarna att Kent önskar sig pelargoner. Du skämtar fick jag till svar, nej inte alls. Jag lyckades ju ta livet av alla utom två när jag planerade om dom. Jag hade nog varit väl hårdhänt med dom i vinter.
.


Trist väder

Jag blev då besviken nu när det kom en massa snö igen. Tänk att vädret ska påverka livet så mycket. Hoppas att det var sista snöovädret nu innan vår och sommar kommer.

Längtar så mycket tills jag kan sluta jobba och får möjlighet att åka till sommaren precis när jag vill. Tänk att om tre år är det förhoppningsvis möjligt.

Det har inte hänt så mycket nu sista tiden. Jag har mest bara jobbat och varit hemma.

Har börjat planera inför sommar och semester. Just nu står det mellan att plöja ner pengar och arbete i stugan eller att ta husbilen och åka till Kroatien. Gjorde en budget i dag och kom fram till att varken tid eller pengar räcker till båda delarna. Vi får se vilket alternativ som vinner.

I morgon ska vi till Micke som fyller år. Tänk att min lilla pojke blir 37 år. Ja tiden rusar fram, inte konstigt att pensionering snart står för dörren.

Här är Dantes och mitt senaste alster. Tovas senaste konstverk glömde jag att fota innan hon tog hem tavlan. Det har varit ganska mycket färger och penslar nu på slutet men några konstnärliga ådror har ännu inte dykt upp tyvärr.

Varje gång jag målar tycker jag att jag borde hitta något, min stil liksom. Men den kommer inte, kanske är det de raka linjerna och mycket färg som är min stil. Ja så är det såklart, jag är ju ganska rak och ibland lite kantig i mitt sätt och sinne. Synd att jag inte är det i kroppen också, det är stor och rund. Ja tänk hur det kan vara. ;))
.


Skön helg

I helgen har vi mest varit hemma och bara tagit det lugnt.

Vi var en sväng till Birsta i går men där var det så mycket folk så vi stannade inte så länge. Vi köpte en ful plastlåda till dynorna på altanen. Jag kom på (efter många år) att det faktiskt är mer fult att ta in dynorna och lägga dom på en fotölj i rummet innanför.

Vi köpt pilgrimsmusslor och skulle äta en god middag på tu man hand. När vi sitter vid bordet känner jag mig inte alls sugen på någon mat. Jag blev jättedålig och fick världen magsjuka men i dag är det bra igen. Konstigt att man kan bli så dålig och så går det över lika snabbt som det kommer.

I dag har vi bara varit hemma. Kents bror och delar av hans familj kom och hälsade på. Nu på middagen kom Petra, Jörgen och barnen. Jag hade gjort gräddstuvad lever med morötter. Riktigt gott var det men det tyckte inte Tova som sa - mormor det här köttet tycker jag inte om :(

Nu är det inte mycket kvar av helgen. Jag ska sätta mig och läsa lite. Ska till Stockholm på tisdag och ceritfieras i arbetsmiljö så det är säkrast att läsa på lite till. Det är både ett skriftligt och ett muntligt prov och jag vill verkligen inte behöva göra om det vid ett senare tillfälle.

Naturligtvis har det blivit en stund med färgerna och penslarna också. Det är ganska mycket målning just nu. Det är avkoppling på hög nivå för mig.

Det blev en färgklick på fasaden och en inne i rummet. Ute tyckte inte Kent att det ska sitta några tavlor, vi får se hur länge den blir kvar.
.


Påsken

Vi har varit i stugan i helgen. Det har stundtals varit fullt hus med barn och barnbarn.

I morse när vi vaknade verkade det som vi hade en kanonfin dag framför oss. Så blev det tyvärr inte, snart försvann solen och det blev både kallt och blåsigt.

Vi hade massor av mat kvar från i går. Jag hade gjort en buffé och det blir alltid mat kvar för flera dagar. Jag hade inte så mycket att göra så jag tog och gjorde potatisbullar av alla potatisar som blev över. Undra när vi ska äta dom och salt fläsk. Inte i dag i alla fall.

Vi fick långsamt där nere i Armis så vi packade ihop och åkte hem på eftermiddagen.

Nu sitter vi hemma vid köksbordet. Jag med min Iphone och Kent med vår IPad. Vi hade säkert varit kvar i stugan om vi haft en bättre uppkoppling där. Tyvärr fungerar inte ens 3G och då blir man ju lätt rastlös. Vi är nog lite väl beroende av vad som händer ute i cyberrymden.
.


Långfredag

På långfredagen var det barndag i stugan, alla småttingar var där. Det blev en riktig kusinträff med en hel del påskpyssel. När kvällen kom ville dom flesta stanna kvar. Det är härligt med barn i stugan.


Tack Tova

Tack Tova för påsk presenten. Jag blev verkligen glad för den jättefina kudden som du broderar till mig.


Småpojkarna börjar bli stora nu


Korvlunch


Tack för alla fina blommor


Påskafton med familjen på stranden

Det är inte ofta som det är en snöfri påsk i stugan. Skotrarna undanställda för länge sedan.


Alfons och jag

I dag har jag varit tillsammans med Alfons. Han har ögoninflammation och då är det inte så lämpligt att vara på dagis. Det känns bra att kunna hjälpa till med barnpassning även dagtid ibland. Numera är det tillåtet för mor och farföräldrar att ta ut vård av barn vilket är bra men det vill inte jag göra. Är jag ledig då ställer jag upp men att stanna hemma med sjuka barnbarn det gör jag inte.

Det är verkligen full rulle med små barn i huset, inte en lugn stund. Dom är oftast snällast när man är igång och gör saker så jag har fått mycket gjort i dag.

Vi har stekt köttbullar och bakat en rulltårta. Vi tog bilen ut till Plantagen och köpte påsk blommor som vi har planterat ute. Vi köpte också nya krukor till köket.

Cicci kom och hämtade Alfons strax före 15:00. Nu ska jag packa ihop det sista som ska med till stugan. Vi blir där i påskhelgen. På påskaftonen kommer hela familjen. Jag är så glad att dom fortfarande ställer upp på alla mina traditioner. Var vore en påskaftonen utan hela familjen, Ja det skulle nog gå bra det också, men tyst och tomt skulle det bli.
.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/896486/images/2012/pic_197043024.jpg" class="image">


RSS 2.0