Lust att måla

Äntligen har jag lust att måla igen. Jag har inte rört penslarna sedan i somras. Det är så otroligt avkopplande att sitta och bara fundera på livet och samtidigt måla. Det är som en meditation, tiden bara rinner iväg och jag känner mig så nöjd efteråt. Inte nöjd med tavlorna utan en känsla av att vara nöjd med mig själv.

Nu är det dag att förbereda inför en ny arbetsvecka. Inte för att det är så mycket att förbereda, det är inga jobbresor kommande vecka. Skönt.

Jag ska åka in med flickorna i morgon, Cicci behöver hjälp med Alfons. Hon har problem med ett knä som hoppar ur led vilket det gjorde nu senas i fredags. Det sväller upp rejält och hon får hoppa på kryckor vilket inte är så lätt när man ska med en 2,5 åring ut i bilen och in på dagis.

Här är dagens alster. En ny tavla och en nygammal som jag har målat på lite.
.


Sjukstuga

Här är fortfarande sjukstuga. Kent har haft feber till och från sedan i måndags. Min förkylning är bättre men nu är det magen som inte är på bra humör. Undra när vi ska bli friska.

I fredags var det planerat att vi skulle träffa Kent syster och bror med respektive. Det fick vi tyvärr avstå ifrån. Jag tror inte att dom blev besvikna, vem vill umgås med sjuklingar och riskera att smittas.

I går kom Ellen, Elsa Alfons, Cicci och Tomas ska ut på bus. Elsa är också sjuk, hon har legat i sängen hela tiden med hög feber.

Ingen sovmorgon i dag men vad gör väl det.

Ellen och Elsa.





Sjuk igen

I söndags skrev jag att jag fri från min förkylning. På måndag så startade det om ingen. Fy så trist.

Jag skulle åka till Göteborg och vara där tisdag och onsdagen det fick jag ställa in. Nu har jag varit hemma två dagar igen men i morgon ska jag gå på jobbet.

Ringde till dr i dag och fick medicin mot hostan. Håll tummarna att jag klarar med från fler sjukdagar nu.

Även Kent har varit hemma den här veckan, han ska gå på jobbet i morgon men det är nog i tidigaste laget.

Jag tänker på vår kommande semester dagligen. Kollar vädret där nere på YR, som att det spelar någon till vad det är för väder i dag. Jag kommer ner om tre veckor och då är det ju helt oväsentligt vad det är för väder i dag. Snacka om att man kan bli ganska knäpp ibland.

Jag längtar också efter gymmet som jag inte varit till på en vecka. Jag vill inte gå dit förrän jag är riktigt frisk, men jag kommer absolut att fortsätta och träna. Det är det bästa jag börjat med på länge.

Bild från förra årets resa när Ellen var med oss till Thailand.


Kalas hos Jacob

I dag har vi varit och grattat Jacob som fyller 11 år. Ja tiden bara rusar fram, snart är dom tonåringar mina små barnbarn.

Line är otroligt duktig på att baka, det fanns mycket att smaka på. Jacob är också mycket duktig i köket, tårtan hade han gjort själv. Den var jättegod.

I dag har det kommit mycket snö, det är nog 20 centimeter. Det är så vitt och fint ute men nu räcker det tycker jag.

Snart kommer Tomas (Ciccis man) med plogbilen. Jag har ringt och bjudit in honom på middag. Det gäller att ligga på plus så att plogvallen inte blir så hög, det är han som plogar vårt område.

Kent har gått och lagt sig, han mår inte alls bra. Jag har väl smittat ner honom med mina baciller.
.


Massor av gott hembakat

Det fanns massor av hembakat bröd. Tårtan hade Jacob gjort själv.


Småpojkarna på kalas

Alfons och Dante


Livet är underbart

Livet är underbart.

- Jag är frisk.
- Söndagssteken puttra på spisen.
- Jag ser och uppskattar att Kent är min man.
- Har checkat igenom alla resehandlingar, allt är under kontroll.
- Lönen var ok trots att jag både varit tjänstledig och sjuk.
- Räkningarna som kommer i januari är inom ramen :))
- Kid är nästan rumsren
- Bäst av allt, barnkalas hos Jacob som blir 11 år.

Ja i dag finns det inget jag kan klaga på. Tycker för ovanligheten skull även att det är mysigt att det snöar.

Blomman jag fick av min personal i julas blommar fortfarande vackert.

Ja livet är verkligen underbart.
.





Lördag

I dag känner jag mig äntligen bättre.

Har jobbat några timmar på förmiddagen, det gäller att snabbt ta igen det som missades i veckan när jag låg däckad i sängen.

På eftermiddagen var ut till Ica Maxi. Det var absolut tomt i skåpen, inte ens råttorna skulle ha blivit mätta där.

Vi orkade inte fixa någon middag så det blev smörgåstårta till middag. Gott men inte så nyttigt, jag får hoppas att jag pallar med ett pass på gymmet i morgon.

Vi har tittat på stjärnorna på slottet, vilket trevligt program. I kväll var det Johan Rabeus kväll. Underbart fin människa och intressant liv. Att han var en diplomatson som gått på Lundbergs hade jag inte en aning om. Tragisk att hans familj inte kunde ta hans yrkesval, men tur för oss för han är verkligen stor.

Ja så var det Johult, orkar nästan inte kommentera det. Det är tragiskt att Jämtlin står och säger att dom hade förtroende för honom och att det var hans val att avgå. Sedan står Juholt och säger att det är hans beslut. Är inte dessa uttalanden lite väl magstarka.

Det fanns inget förtroende och inget val för Juholt. Jag förstår ju också att dom inte kan säga att han är avsatt för det krävs väl ett kongressbeslut för det, men dom kan väl ändå uttrycka sig lite mer trovärdigt. Spännande att se hur såpan fortsätter. Jag hoppas verkligen att dom nu samlar partiet och börjar jobba som ett parti i oppostion, inte för att jag är socialdemokrat utan för att jag vill ha lite intressanta debatter.

Så hoppas jag att inte kvällspressen badar i allt elände runt detta i evigheter framöver. Såg att Expressen intervjuat Johult gamla mamma som tyckte att han skulle stanna kvar, han var ju bara utsatt för mobbing och det pallade han med. Tragiskt.......

Nej nu ska jag läsa ut boken Brobyggarna med Jan Guillou. Mycket bra bok men när det var ca 30-50 sidor kvar ändrades vinkeln och jag tappade lusten att läsa ut den. Konstigt, det brukar ju alltid vara tvärs om, på slutet brukar man inte kunna lägga bort en bok. Jag kommer igen med helhetsintrycket.
.


Jobbat i dag

I dag (som många andra dagar) är jag otroligt stolt över min son Micke. Han har verkligen kvalitéer, insikt och värderingar som är beundransvärda. Fortsätt i samma spår Micke, det kan aldrig bli fel.

Tänk vad jag är lyckligt lottad som har så stor och underbar familj. Jag blir nästa lite sentimental. Jag vi är många mammor som tycker som jag. Mormor sa alltid på sin ångermanlänska när jag skröt över barnen - Ja dä säg kråkan om sine onga också. :))

Har varit på jobbet i dag. Det kändes inte bra men jag hade ett möte med min personal som jag inte ville missa.
Nu är det ryggläge igen. Den här veckan har inte varit så rolig för Kent. Han har stått för all service.

I helgen blir det bara lugnt, hoppas på att bli frisk till på tisdag när jag ska åka till Göteborg på en tvådagars utbildning.

Tragiskt med Juholt som ska sitta kvar till varje pris. Det kan inte vara en lätt situation för honom, hans familj eller för partiet. Kan dom vara stolta över honom? Han framställer sig själv nästan som en martyr. Det är också trist för oss alla som är intresserade av politik. Det blir en ganska färglös och tråkig debatt när det inte finns en stark opposition. Många säger, låt han vara kvar så vinner alliansen stort i nästa val. Ja visst, men vem vill vinna på motståndarens självmål.

På söndag är det dags för barnkalas. Då fyller Micke och Lines Jacob 11 år. Jag tycker att det är lite skrämmande vad tiden går fort. Herre Gud, med den här farten så är det inte långt kvar förrän jag är jättegammal. Det känns faktiskt lite :( att snart tillhöra den äldsta generationen insläkten. Nej fy, så får jag inte tänka.

Måste berätta vad som hände i natt. Jag hade somnat men vaknade av något, vet inte vad. Jag låg och dåsade och väntade på att somna om. Då startar TV:n här i sovrummet. Hur kan den bara gå igång av sig själv. Det kändes lite kymigt, undra om vi hade besök av någon. Det var inget som höll mig vaken i alla fall och det dröjde inte länge förrän jag sov gott igen men i morse när jag vaknade kände jag en stark oro. Undra varför det blir så ibland.

Passar på att önska er alla där ute en trevlig helg.

Micke och hans fru Line.
.


Fortfarande sängläge

Ligger fortfarande i sägen bortsett från några timmar i dag när jag satt framför datorn och jobbade sjöblöt av svett troligast orsakat av Alvedon.

Det gör så ont när jag hostar, har träningsvärk i bröstet av allt hostande. Ryggen känns som den håller på att värka sönder, troligast för att jag har legat på den för länge.

Ja eländigt värre är det och jag tycker faktiskt lite synd om mig själv.

I morgon måste jag in på jobbet, har ett möte på eftermiddagen som jag inte vill missa. Får se hur jag mår i morgon förmiddag, är det lika som i dag åker jag bara in på eftermiddagen.

Petra är här nu, hon har samma fel som mig så det är nog hennes snuviga barn som smittade oss förra veckan. Barnbasseluskerna är i det närmaste "Livsfarliga" för oss vuxna. Petra ringde och hade trist men frös och kände sig så slut så hon orkade inte gå hit (ca 300 meter). - Kan inte pappa hämta mig med en varm bil sa hon. Klart han gjorde det.

Nu ska jag lägga undan telefonen och sova en stund, ögonlocken känns blytunga trots att jag sovit så mycket.
.


Ligger fortfarande

Nu är jag inte bara risig längre, är riktigt dålig. Har legat i sängen 24 timmar nu och fryser och svettas om vartannat.

Känns inte så fräscht just nu. Det blir säkert bättre i morgon.

Kid ligger hela tiden under täcket med mig, det känns som han sitter fast i mig. Det är mysigt ibland med även jobbigt. Petra som är "delägare" visar inte allt för stort intresse för Kid. Hon tycker väl att valptiden här jobbig.

Ibland får han ett anfall och springer på och över oss som en galning, det är väl det som är hundlek. Så är han inte riktigt rumsren ännu, han vill inte vara ute. Jag tror att jag måste köpa skor åt honom så att han kan gå på fyra ben. Trots att det inte är så kallt så står han på tre ben och vill in hela tiden.

Nej, nu ska jag sova. Barn brukar ju sova sig frisk, det borde funka för oss vuxna också.


Stockholm i dag

I dag har jag varit i Stockholm. Det var roligt att träffa kollegorna igen. Jag har inte träffat dom sedan långt före jul.

Nu ligger jag på soffan och tittar på TV, det är inget program som intresserar mig så jag skriver här en stund i stället.

Jag tror att jag håller på att bli sjuk, har fått hosta och ont i halsen. Känner mig frusen och så värker det i kroppen. Med andra ord, det känns rätt risigt nu. Det är väl typiskt, jag har inte tid eller lust att vara hemma nu. Håller tummarna att det känns bättre i morgon.

Mitt barnbarn Jacob fyller 11 år på lördag. Jag ringde honom i kväll för att höra vad han önskar sig. Det här svaret fick jag - Jag vet inte, det är inget jag behöver nu. Det har ju nyss varit jul och då fick jag ju så mycket.

Jacob, Farmor inser att du är en stor kille nu. Inte vilken kille som helst utan en mycket fin kille med fina värderingar.
Vi får se vad vi kommer med, vi kommer inte tomhänt i alla fall.

Nej nu ska jag gå och bädda ner mig i sängen.

Jacob och lillebror Hannes.
.


Nu är det vardag igen

Nu är det riktig vardag igen och det känns helt ok.

I morgon blir det första jobbresan för i år. Vi har LG möte på kontoret i Farsta. Det ska bli roligt att träffa jobbarkompisarna från Farsta och Västerås. Enda nackdelen med resan är att jag måste kliva upp så tidigt. Flyget går 06:50 så klockan måste ringa redan klockan 5 om jag ska hinna med.

Jag är ordentligt snabb att fixa till mig på morgonen men jag måste hinna snooza några gånger. Är så himla morgontrött. Varje morgon längtar jag till pension, inte för att få vara ledig utan för att få sova några timmar till.

I kväll har vi varit på gymmet igen, vi tränade drygt en timma. Nu börjar det bli riktigt roligt. Jag känner att jag vet hur redskapen fungerar, behöver inte längre känna mig bortkommen. Börjar till och med tycka att det känns skönt när det verkligen tröttat ut mig, nästan så att det känns bra när mjölksyran bränner i musklerna. Det är väl de må bra hormonerna ( vad dom nu heter ) som hittat in i min kropp.

Petra har varit här i kväll och hälsat på några timmar. Jag uppskattar verkligen närheten till barnen. Det är så lätt att bara titta in till varandra. Ja det är det bästa vi har gjort när vi valde att flytta ut till Njurunda igen.

Vi tittade på Idrottsgalan en timma men så klockan 21:00 var det mitt bästa program, Det okända. Jag är mycket intresserad av andevärlden och jag tror att alla som vi misst fortfarande finns med oss på ett eller annat sätt. Synd att mitt besök hos medium inte blev så lyckat som jag önskat. Det finns väl bättre och sämre medium och jag hade väl oturen att komma till en som inte tillhör de bästa.

Nej nu är det dags att lägga bort min Iphone och släcka lampan så att jag kommer upp i morgon. Skönt att jag sover så bra på flyget.

Petra och skålen jag fick i present i höstas av mina fina arbetskamrater.

God natt.


Slappardag

Ligger bara på sängen i dag. Har inte lusta att göra något. Ibland är det sådana dagar och jag har bestämt mig för att även dessa dagar får finnas på mitt schema bara dom inte kommer för ofta.

Ligger som vanligt med min telefon i handen. Surfar runt på diverse sidor varvat med spel. Ibland när jag spelar spel kommer jag in i ett tillstånd då jag tänker hur bra som helst. Kommer ofta på lösningar på problem som jag gått och klutat på länge. Är det kanske det som kallas meditation.

Nu stänger gymmet om två timmar också, jag hoppar över det i dag och tar en promenad ute i det fria i stället. Vädret är helt ok och frisk luft skadar ju inte.

Som jag skrev i går kommer Petra ner till oss i Thailand. Vi har bokat ett annat hotell som ligger mer centralt bara 100 meter från stranden och centrum i Karon. Det är också ett mycket större rum, 40 m2 stod det så vi får hoppas att det stämmer.

Om du ska boka hotell så vill jag tipsa om en bokningssida som heter agoda.se. Där hittar man de billigaste och bästa rummen. Det som vi har bokat nu kostar från 1400 kr per natt ner till 650 kr som vi har betalat på agoda. Man kan verkligen spara 1000 lappar genom att jämföra olika alternativ.

Bildt från hotellet.
.


Helnöjd

Vi var på gymmet 1,5 timma i dag. Jag körde jättehårt på gångbandet i 40 minuter, jag tänkte fortsätta men kände att risk fanns för ett skavsår och det vill jag verkligen inte ha nu när jag har kommit igång så bra.

Jag fortsatte med att pumpa på en cross-trainer i 10 minuter. Den är verkligen jobbig. Läser man om den så ska den ge en viktlös känsla. Den känslan infann sig tyvärr inte hos mig, jag tycker att den är sjukt jobbig och den gav mig en hel del mjölksyra i benen.

Jag körde också lite redskap för mage och ben.

Ny sitter jag i soffan och myser och känner mig riktigt nöjd med dagen.

Jag har också börjat äta VitaePro. När vi var på fest för inte så länge sedan upptäckte jag att en bekant var som en helt ny människa. Han var så glad och pigg, en helt annan man än den jag träffat tidigare. Jag frågade hans fru lite på skämt, vad går xx på nu för tiden ;)), då fick jag svaret - VitaePro. Det dröjde inte många dagar förrän jag hade min laveras i brevlådan. Nu ska här bli en helt ny Annica :)).
.


Sovit borta

I går åkte vi till Petra och barnen direkt efter jobbet. Hon bjöd på en god 3-rätters middag.

Vi hade planerat att vi skulle vara tillsammans hela kvällen och att vi skulle sova över där. Man behöver ju inte åka långt bort bara för att man ska stanna över natten. Vi hade en mysig kväll tillsammans.

Petra ska komma ner till oss i Thailand och vara där drygt två veckor. Det finns massor av billiga flygstolar nu för drygt 5000 kronor och det var inga problem för henne att ta semester så det var bara att ta tillfället i akt och boka en resa.

Hon behöver komma bort ett tag och bara tänka på sig själv. Det är klart att det är påfrestande med en skilsmässa om än man är överens som att det är det bästa för alla inblandade. All leva i ett kärlekslöst förhållande påverkar alla negativt, även barnen.

Nu ska vi göra oss klara och åka ner på gymmet, jag är verkligen glad att jag har kommit igång med träning. Jag känner mig så mycket piggare nu för tiden. Skönt...



I dag är det bättre

När jag slutade jobbet i dag åkte jag till Petra. Hon har vab:at i dag med febriga barn, Kent var också där.

I dag hade Tova inte tjafsat någonting alls men Petra var ändå rejält trött och slut. Tova hade vaknar 04:30 av hosta och då vaknade även Dante. Dom tycket båda att det var dagen och ville inte alls somna om. Det är verkligen kämpigt att vara ensam förälder och jag måste säga att Petra är en mycket duktig och tålmodig mamma.

När vi kom hem somnade jag en stund, det gick bara inte att vara vaken. Jag har inte sovit ordentligt på två nätter och det tar på. En natt är inga problem men två nätter går inte.

Jag skulle egentligen åka till Stockholm i morgon men har bokat om det mötet till tisdag nästa vecka. Skönt att inte behöva gå upp klockan 04:30 i morgon. Det blir långa dagar när man ska resa över dagen. Jag uppskattar verkligen mitt nya jobb med betydligt mindre resdagar. Jag har rest nästan varje vecka i över tio år så det är riktigt skönt att inte behöva göra det då ofta numera.

Jag så ett inslag på TV i kväll att det är många kändisbarn som kommer ut med avslöjande böcker om sin uppväxt. Nu senast var det PG Gyllenhammars dotter som givit ut en bok. För inte så länge sedan var det Anna Wahlgren dotter gav ut en bok om sin uppväxt. Hur påverkar det relationerna, är det bra eller dåligt.

Detta fick mig att fundera på den öppenhet som vi har i dag. Jag skriver ganska utlämnande på min blogg och det är det många som gör det. Vi lämnar ut våra liv även på Facebook. Är det rätt att göra det, undra om jag kommer jag att ångra mig en dag för allt jag skriver.

Nej nu ska jag inte gå ner djupare i dessa funderingar. Känner att ögonlocken blir tunga så jag passar på att sova när jag kan.

Tova i sängen.
.


Kan inte sova

Har nyss pratat med Petra i telefonen. Petra har det väldigt jobbigt med Tova nu som ofta säger att hon inte vill vara hos henne och att hon är dum. Petra tar det väldigt hårt vilket jag mycket väl kan förstår.

Jag blir så att jag tänker och tänker hela tiden, tänker så att allt bara blir kaos i huvudet. Jag blir förtvivlad när Petra är ledsen men är tacksam att hon delar sina känslor med mig.

Varför säger Tova som hon gör, hur ska man bemöta det. Vad ligger bakom, är det normalt eller är det onormalt. Osv.

Ju mer jag tänker ju mer inser jag att det troligast inte är ett stort problem. Om inte Tova vore i en trygg miljö med en trygg mamma som älskade henne skulle hon aldrig görs som hon gör.

Rädda och otrygga barn blir som små fåglar som inte törs säga ett pip. Fåglar som bara bevakar situationen för att dom vet inte vad som ska hända. Det finns ett ordspråk som säger "Rädda fåglar flyger inte" ja det är sant.

Det är viljestarka barn i en trygg och kärleksfull miljö som har styrkan att trotsa. Klart som attan att hon vill trotsa när familjen är splittrad.

Vad gör vi, både barn och vuxna. Jo, vi provar oss fram, när vi har upptäckt en metod som fungerar väl då tillämpar vi den. Säger bara enstaka barn, - mamma du är dum. Nej det gör alla barn i en kärleksfull miljö. I vanliga fall bryr vi oss inte om det, vi tar det för vad det är. Normala trots.

Så blir det inte när man har delad vårdnad om barnen, då tar man det som ett nederlag och hela tillvaron håller på rasa. Rasa bara för vad ett tryggt och älskat barn har mod att trotsa.

Nu när jag pratade med Petra så kom vi fram till att hon inte ska bemöta hennes protester med förtvivlan utan att hon ska försöka bemöta det som helt vanlig trots. Naturligtvis visar inte Petra att hon blir ledsen men Tova märket säkert att hon når fram med sitt trots i alla fall.

Hon ska i stället bemöts Tova med- Klart att du tycker att jag är dum, du skulle bara veta vad jag har tyckt att mormor har varit dum många gånger. - Det gör inget gumman, jag älskar dig i alla fall.

Så reagerade Petra tidigare när hon och Peter var ett par. Varför reagera annorlunda nu och bli ledsen och förtvivlad. Det är inte Tova som blivit annorlunda, hon har bara lyckats hitta det som biter. Det som verkligen fungerar på hennes mamma.

Varför ska vi hela tiden skuldbelägga oss som dåliga föräldrar bara för att vi inte kan fortsätta att leva tillsammans med barnens andra förälder. Alla vet ju att det är betydligt bättre med lyckliga föräldrar än föräldrar som till varje pris håller ihop för familjens skull.

Nej Petra, ta det för vad det är och var glad att hon törs trotsa. Det är det största beviset du som förälder kan få på att dina barn är trygga.

Så en sak till, gruva inte för utbrotten för då kommer de garanterat. Alla, både barn och vuxna lever upp till förväntningar, både de positiva och de negativa. Alla vill vi vara duktiga och göra det som förväntas av oss.

Nu tar vi nya tag och tar det för vad det är. Ett barns trots som givetvis ska beaktas. Inte som ett bevis på ett eget misslyckande. Du är världens bästa mamma Petra, det vet både du och jag. Eller hur.

Nu behöver jag sova, hör du det John Blund - Kom igen nu.


Besök hos medium

I dag har jag besökt ett medium. Det är så mycket jag har funderat på, så många "Vad är det" och så många "Varför".

Jag var både lite orolig och samtidigt förväntansfull innan jag gick dit. Väl på plats så började hon berätta en hel del om mig och hur jag mår. Det stämde bra men när hon sedan pratade om mitt jobb så nämnde hon Försäkringskassan eller Kommunen och då var hon inte rätt ute. Hon sade också att det skulle bli en förändring till hösten som skulle bli bra. Så tyckte hon att jag skulle jobba mindre.

Hon fick också kontakt med två personer från andevärlden, den ena var mamma. Det var både övertygande och tveksamt. Det var mycket som stämde men jag fick inget konkret, inget direkt bevis som gick rakt in i hjärtat. Hon kunde också berätta om hur jag har det i min relation med Kent och det stämde mycket bra men vi lever väl som de flesta par i vår ålder så det är väl inte så svårt att gissa heller.

På slutet pratade hon om att göra ett hembesök hos mig och att kanske träffa Kent. Då drog jag öronen åt mig, i en gammal säljares öron lät det som mycket proffsig merförsäljning. Var det ett värdefullt råd eller ville hon ha mer kronor av mig. Ja just nu kan jag inte säga hur det blir, jag blev som sagt inte helt såld.

Nu i eftermiddag har jag varit till Cicci en sväng. Hon är hemma med Alfons som har vattkoppor. Det är alltid besvärligt när barnen är sjuka och man måste vara hemma från jobbet, men samtidigt är det skönt när dom väl har haft det.

Nu är det dags att sova, klockan ringer 06:00 i morgon.
.


Gymmet igen

I dag var Kent och jag ner på gymmet här i Kvissleby. Det var mycket bra, många gåband, cyklar mm. Dessutom fanns det massor av olika redskap.

Det var mycket bättre än det som är inne på jobbet. Vi köpte månadskort båda två. Nu är vi på gång.

Vi var i på relaxen också med det var inte så mycket. En bubbelpool och en ångbastu.

I kväll har vi varit upp till Petra och träffat barnen.

I morgon har jag en träff som jag ser fram emot väldigt mycket. Känner mig riktigt förväntansfull. Jag hoppas att det blir en bra träff som jag kan berätta met om i morgon eftermiddag.

Nu ska jag gå och titta på ett TV program om tsunamin i Thailand 2004. Vi har flera vänner som var där när det hände. Hur mycket det än berättas så kan vi nog aldrig förstå vad dom på plats fick gå igenom. Vi kom ner i januari och såg delar av förödelsen, i Kamala var nästan allt bortspolat. Det var nog den mest drabbade stranden i Phuket.

Kent värmer upp.
Petra och Tova i Petras kök.
.


Bra dag

I dag är jag nöjd med min dag.

Jag har tvättat. Städat frysen där det tyvärr kan bli mat bortglömd. Nu blir det en hel del att koka pölsa av i morgon innan det blir för gammalt. Korngrynen ligger i blöt.

Har också jobbat lite så nu kommer månadsdialogen att gå som en dans på måndag. Allt under kontroll och Q1 aktiviteterna är på banan. Skönt.

Inte nog med detta, jag har varit på gymmet på jobbet i kväll också. Petra ringde när klockan var runt 18 och ville ha sällskap. Måste erkänna att det kändes ganska besvärligt att åka iväg. - Kom igen sa Petra, vad missar du 1,5 timma i soffan kanske. Det kändes otroligt skönt när vi kom hem igen vid 20 tiden. Även Kent hängde på.

Tittade på stjärnorna på slottet när vi kom hem. Mycket trevligt program. De medverkande bjuder verkligen på sig själva, man får oftast en helt annan bild av de medverkande., I kväll var det Louise Hoffstens kväll, hon har inte haft det lätt med både skilsmässa och MS. Hon är verkligen beundransvärd, en otroligt fin och intressant människa och artist.

I morgon ska Kent och jag åka ner på gymmet här i Kvissleby. Jag har gruvat tillräckligt länge nu, i morgon blir det första besöket där. Det är inte träningen jag gruvar för, det är att vara där. Tänk om stället bara är fullt av unga atleter så kommer jag, en överviktig medelårders kvinna som är helt fel klädd, inte vet hur man gör osv. Ja men å andra sidan är det kanske jag som har största behovet av att vara där. Jag kommer igen i morgon och berättar hur det var.

Nu återstår bara sängen. Känner mig faktiskt lite mör i benen, hoppas att jag slipper träningsvärk i morgon.
.


Nu är julen undanstökad

I dag har vi städat undan julen för i år. Tänk att det är så roligt att ta fram allt och så himla skönt att städa bort.

Vi har också varit en sväng till stugan och tittat till. Kent jobbar i morgon så vi åker inte ner och stannar något den här helgen. Nästa helg kanske vi blir där, vi får se. Jag längtar ofta dit ner på vintern. Det är så mysigt att tända alla ljus och kaminen men det är skönt att vara hemma också.

Kid tyckte att det var lite väl kallt i dag. Jag hade på mig en stor halsduk som man virar runt halsen. Den tyckte han var helt perfekt att krypa in i. Han såg ut som en liten känguru unge där inne.

Nu ligger vi på sängen, Kent med tidningen och jag som vanligt med min iphone. Petra kommer hit på middag när hon jobbat färdigt. I dag står det hemmagjorda fiskpinnar, stuvad spenat och potatis på menyn. Tog också fram ett stort paket älgfärs som ska bli biffar men det blir middag i morgon.
.


Tack för i går

Tack fina Rosmarie och Stefan för ett mycket trevlig kväll med mycket god mat och trevligt sällskap.

Det ska verkligen bli roligt att var tillsammans med er i Thailand. Längtar jättemycket, nu är det inte många veckor kvar.

Jag känner mig lite låg i dag, ligger fortfarande kvar i sängen. Kent är det däremot full fart på, han håller på att ta ner granen.
.


Är det vinter eller

Hur kan det bara regna som det gör nu, januari som ska vara den kallaste månaden. Jag minns inte att jag upplevt en mildare vinter, inte en blåsigare vinter heller. Det är lite skrämmande med allt konstigt väder och med de naturkatastrofer som vädret medför. Nu senast ett stort jordskred utanför Trondheim.

Jag som hade kommit igång så bra med mina promenader, nu går det inte att gå ut längre. Vem vill gå ut när det spöregnar och är halt som glas på trottoarerna. Ringde i dag för att kolla upp gymmet här i Kvissleby. Det verkar vara bra så i morgon ska jag åka dit och testa. Dom hade alla konditionsredskapen som jag vill köra. Ska åka dit tidigt när jag hoppas att det inte är så mycket folk. Känns jäkligt gruvsamt men jag ska åka.

Nu ska jag fortsätta att titta på the voice. Tycker lite synd om Uggla, det är ingen som väljer honom. Jag gillar Uggla, mer hans personlighet än hans musik.
.


Rea

I dag på lunchen var jag till Birsta på rea. Det var inte alls så mycket folk i farten.

Jag köpte prylar till nästa jul. Det verkar inte som folk vill köpa julsaker nu för det var himla billigt. Kanske inte så jätteroligt men som sagt billigt.

Jag var också på Ikea och åt lunch. Köttbullar och potatismos för 17 kr, otroligt billigt. Ja tänk vad mycket pengar jag har sparat i dag ;))

Det slår mig nu när jag sitter och skriver att det händer inte så mycket runt omkring mig på det privata planet just nu. Det är hög tid att komma igen efter alla helger. Jag tror att jag ska åka ner på Kvissleby i morgon och kolla in vad det finns för gym där. Jag uppskattade verkligen träningen när jag var på Österåsen. Att gå ut och gå i det vädret som är nu lockar inte. Antingen regnar det eller så är det storm och glashalt är det varje dag.
.




Måndag och jobb

I dag känns det som jag är tillbaka i vardagen igen men tar en liten mjukstart på 2012. Har semester nu på onsdag och torsdag. Ska städa undan julen här hemma.

I dag har jag uppdaterat min kalender så att jag känner att jag har koll på läget. En av fördelarna med mitt nya jobb är att det inte är då mycket resor. När jag gick igenom januari och halva februari ( fram till semester 15 febr) upptäckte jag att det är två Stockholmsresor och en Göteborgsresa inplacerat redan. Men vad är det mot resor varje vecka ;))

I helgen ska vi vara i stugan. Längtar verkligen dit. Det känns som vi inte har varit där på evigheter. Nu börjar det också att rycka lite i renoveringsarmen. Vill göra om köket där nere och installera en vedspis, vill också göra om på toan. Mycket jobb för Kent blir det ;-))

Den här vedspisen vill jag ha inte för att jag väntar några nya stormar utan för att det är mysigt.
.



I Cicci och Tomas husvagn

I går var vi ner till Hassela en sväng till Cicci med familj. Petra och barnen var också där för att fira nyår.

Dom hade glömt en hel del som skulle med så vi åkte ner med de prylarna.

Det är så himla bra med modulen på plats. Tänk att 15 extra kvadrat kan göra så stor skillnad. Jag vill också ha husvagn i Hassela på vintern. Nackdelen med husbil är att det inte fungerar så bra att ha den vinteruppställd.
.


2011

Ja nu har vi satt punkt för 2011. Det har varit ett mycket bra år. Mycket att vara glad över, mycket att minnas.

Kent och jag har hållit sams ännu ett år, nu går vi in på vår 33:e år tillsammans. Tack Kent för ditt tålamod.


Nyårsaftonen hos Lena och Tommy


Tomten som kom upp och ner


Kid flyttar in


Micke o Line funderar på ny båt, vi åker med som till Mariestad


Allahelgonahelg i stugan


Cicci och Tomas ställer upp vagnen i Hassela och som vanligt är vi med


Österåsen


Nytt jobb


Mycket familj och barnbarn


Semestertripp till fina Sollefteå med Petra och hennes barn


Semesterträff med Cicci med familj i Dalarna


Semester till Danmark och Tyskland med husbilen


Midsommar i stugan


Jag börjar måla tavlor igen


Bjudresa till Åland. Åströms bjuder alla som köpt husvagn eller husbil. Ett verkligt upplevelse att åka med Ånedinlinjen ;-)).


Kent fyller 55 år. Present är 2 par skor. Alla i vår familj älskar skor.


Påsk i Armis

Stor familj = mycket mat.


Inget Thailnad 2011 men mycket Armsjön den vintern.


Nyår 2011

Vi avslutade 2010 med ett bad i Lena och Tommys badtunna.


RSS 2.0