Nu var det länge sedan sist

Nu var det länge sedan jag skrev på min blogg.

Det har varit så mycket annat som har tagit mitt fokus så att bloggen har fått stå tillbaka. Cicci sa för någora dagar sedan, - Mamma jag är så less på skärtorsdagen. Kan du inte skriva ett nytt inlägg. Jag passar på att tacka alla som varit in på min sida trots att inget nytt har hänt.

En roligt sak som hänt är att jag har fått nytt jobb. Jag fick förfrågan om jag ville ha ett ledarjobb igen, det har jag inte haft sedan början av 2000. Jag blev riktit glad när jag fick frågan, det kändes underför så här.
- Plötsligt blir jag uppbjuden av snyggaste killen på dansen, han ser just mig. Jag som oftast är tjejen som passar kompisarnas handväskor när dom dansar. Med andra ord blev jag verkligen glad. Jag har nu satsat för fullt några veckor för att komma in i allt det nya, därför har min blogg fått stå tillbaka.

Jag går tillbaka ända tills påsken. Den firade vi i stugan men hela familjen och Ciccis och Tomas kompisar Peter och Kristina och deras lilla son. Vi var med andra ord fullt hus. Kristina och Peter lånade Mickes lilla stuga, Cicci och Tomas hade sin husvagn. Vi andra som inne i storstugan.

Det var full rulle hela dagarna. Skoteråkning, pinpelfiske och grillning nere vid sjön.



Här är första pimelhålet uppborrat av Peter, Tova, Elsa och Tomas titttar på.



Cicci på väg att ta en repa runt sjön. Kristina och jag följde med henne. Isen var helt ok om än den var lite blöt på sina ställen.



Här står Cicci och Kent, undra om dom får fart på grillen snart.



Här är det påskpyntat utanför husvagnen.



Nu bär det snart av, Peter och Thomas gör sig fördig för en tur med barnen.



Här är det mat på gång, Kent steker prinskorven till vår påskbuffe. Mer lik ett julbord, men uppskattat var det.



Kristin, Peter, Ellen och Hannes är hungriga efter en hel dag på isen.



Line och Jacob, jag tror att dom har fått färg på kinderna i vårsolen




Efter maten är alla trötta och belåtna.



Här sitter fler som är trötta och belåtna efter en härlig dag.

Vad händer sedan, jo det är en del födelsedagar i april. Micke fyller 35 år. ränk att jag har så stora barn, det är ofattbart.



Här sitter Micke. Han sa så här till mig. - Mamma nu blir man väl inte äldre. Nej sa jag - Äldre blir man inte, bara lite visare och mer erfaren. Tänk jag har verkligen vuxna barn nu. Lika vuxna som jag men inte lika erfarna.



Line hade som vanligt bullat upp. Här sitter alla små barnbarn utom bebisarna Alfons och Dante och fikar i köket.

Även Kent har fyllt år nu i april. Han är numera 54 år, tänk han som bara var 23 år när vi träffades. Jag kommer ihåg ett tillfälle när jag pratade med någon om att det oftar tar slut, man skiljer sig. Jag minns att jag då sa - Kent och jag håller någ ihop för att vi var så pass vuxna när vi träffades. Vi var 23 och 24 år, idag kan jag skratta åt den kommentaren.



Här öppnar Kent paket med hjälp av Tova. - Ska jag hjälpa dig och öppna morfar var hennes kommentar. Det är alltid kul att öppna paket. Kent tycker verkligen om Lagerfeldts deo, den är ganska svår att få tag på. Är väl ingen storsäljare i dag, den var väl mer inne på 70-talet. Petra och Cicci hade lyckat få tag på den på någon internetshop till Kents stora glädje.

Vi har även hunnit med att köpa ny bil. Jag behöver en bil i jobbet nu så vi började att titta runt. Vi hade först en budget på 100 000 kr och tittade på små bilar. Jag var riktigt sugen på en Citroen C3. Vi funderade en stund och  prata om en bättre stor bil som vi kan dra husvagnen med. Vår gamla bil har gått drygt 17 000 mil, är ganska trött med andra ord. Vi tittade på en något begagnad Volvo, en V70 är ju bra att dra husvagn med. Nu var vi helt plötsligt uppe i 200 000 kronor. Vi hittade ingen som vi kände för så det slutade med att vi köpte en ny V70 disel och fick en skuld på köpet. Ja ok då, det får vi väl ta.



Här poserar Kent framför vår nya bil.



Det har även varit en del trädgårdsjobb här hemma. Tanten som bor i huset bredvid oss har så hemskt på sin tomt så att vi har nu planterat en tuja häck. Hon säger att hon har gröna fingrar men raserar tomten bara mer och mer. Skönt att slippa se henns tomt när vår häck vuxit sig stor, ska visst inte ta så lång tid med tuja.

Här är det Elsa och Kent som gör fint.

Nu i helgen har vi också varit och gjort fint på mammas grav. Vi har planterat penseer, det blev riktigt fint. Tova hade också ritat en teckning till gammelmormor som skulle pryda graven.



Håll med om att det är en fin teckning hon har ritat, det är till och med en regnbåde på teckningen.



När vi hade gjort fint hos mamma gick vi på korvkiosken i Bommen och köpte korv. Vi hade en riktigt mysig dag tillsammans med Petra och hennes barn.

I dag har vi byggt en liten altan på framsidan, den är inte riktigt klar ännu. Jag lägger ut en bild när den är helt färdig. Ellen har också varit här och gjort sin läxa, det var bl.a. engelska glosor så nu har jag lärt mig några nya engelska ord. Det behövs.

Ha det bra, vi hörs och ses.

Ps, jag orkar inte med stavningskontrollen i dag. Middagen väntar.

RSS 2.0