Träff med gamla gänget

I går kväll träffade jag mina gamla vänner från jobbet. Det är så otroligt trevligt med många samtal och många glada skratt men även gripande berättelser som berör långt in i hjärtat. Tack till er alla för en mycket trevlig kväll och ett särskilt tack till Britt som ser till att vi träffas regelbundet.

När jag säger saker högt till andra så kommer jag ofta till mer insikt själv. Det jag kom till insikt med i går är vad fantastisk bra jag har det. Vad otroligt lyckligt lottad jag är som redan vid 57 års ålder har kunnat sluta jobba. Slutat när jag fortfarande är fylld av lust, energi och kraft. Jag uppmanar alla att känns efter inåt, vad vill jag, vad kan jag göra och vad mår jag bra av. Vi fortsätter ofta att springs i samma hjulspår, vi fortsätter att konsumera trots att hus och förråd är fyllda till bredden. Konsumerar i massor sådant som vi inte alls behöver eller blir lyckligare av.

Det borde vara en stor stoppskylt i livet vid 55 års ålder här man stannade upp och tittade på framtidens karta och gör ett aktivt val vart man vill gå. Om fler gjorde det tror jag att vi var väldigt många som istället började "konsumera" ledig tid, umgänge med nära och kära och upplevelser/resor i stället för att konsumera onödiga prylar.

Hur som helt är jag mycket tacksam att förändringarna på jobbet tvingade mig till eftertanke och nya val.

Nu ska jag fixa till mig och åka och hämta Jacob och Hannes som ska vara med Cicci i dag. Jag ska också packa och förbereda onsdag - fredag då jag och Cicci kommer att vara med fem av mina barnbarn i Hassela med bl.a. en dag i poolen på schemat.

Måste berätta en episod från Hassela när mina barn var små. Dagen skulle tillbringas i poolen men jag hade ingen lust att bada, då säger Cicci som är i 6 års ålder, - Bada du också mamma, det är säkert många andra tjocka tanter som badar. På torsdag Cicci lovar jag dig att jag ska bada ;)

Ja livet ler verkligen mot mig, ler varje dag numera.

:)


Hobbyrum

Jag hyrt in mig i Petra och Jörgens källare. Dom har ett stort hobbyrum som dom bara haft som skräprum. Nu är det på väg att bli ett jättefin rum åt mig där jag kan dona på med allt möjligt.

Vi var dit en stund i dag. Kent målade väggarna vita och jag började slipa på mina nyinköpta möbler som ska renoveras. Köpte en matgrupp med bord och sex stolar för 200 kronor, spännande att se hur dom kommer att bli efter lite slipning och målning. Blir det bra kommer jag att sätta ut gruppen på Blocket. Så här såg dom ut innan jag påbörjade förändringen.

När jag slutade på Telia fick jag pengar av arbetskamraterna och för dessa har jag köpt två mindre slipmaskiner. Kent tyckte väl inte att jag gjorde det bästa valet men det tyckte jag. Maskinerna är "mina" och lätt att använda. Stort tack till mina forna arbetskamrater.

Ja här sitter inget löst fast, fast i dag var jag egentligen för snuvig för att måla och slipa. Hoppas att jag inte gjorde något dumt och därmed förlänger min förkylning.
.


Barnvakt i morgon

Oj vad veckorna springer iväg. Känns som vi var i Hassela bara häromdagen och så är det redan fredag igen.

I morgon blir här fullt med barn som ska sova över hos oss. Undra vad jag ska göra för middag, något som går snabbt kanske. Dom brukar vara ganska hungriga efter dagis och skola. Jag hade en kollega i Stockholm som sa att han alltid stoppade i barnen en banan på väg hem från dagis för att på så vis reglera blodsockret på dom och därmed få lite lugn och ro med middagsbestyren. Ja jag får se vad det blir.

I går var jag på Ikea med Petra och åt frukost och sedan åkte vi på skrubb affärer och titta på gamla möbler. Jag har hyrt in mig hos Petra, ett stort rum i hennes källare kommer att bli mitt nya hobbyrum. Tänkte testa att måla om möbler i chabby chic. Jag köpte en liten söt vägghylla och en trälåda med handtag som jag tänker testa på. Det gäller att hålla sig sysselsatt.
.


För salt

Min stek blev alldeles för salt trots att jag följde receptet exakt. Vad gör man, kan man urvattna sill måste man ju också kunna urvattna kött också. Jo det fungerade faktiskt. Jag lade skivorna i kallt vatten en stund och torkade de sedan på papper. Det blir nog bra för såsen som vi ska ha till blev riktigt god. Ja vad gör man inte för att spara tid och pengar.

Nej nu måste jag göra mig färdig. Det finns inte tid att sitta här med telefonen och titta på bilder och blogga. Hassela väntar.

Kan inte låta bli att ta med fina Tova på Kents nygamla packmoppe som just nu är totalt nedmonterad för att så småningom byggas upp i helt orginalskick i -59 års modell.
.


Packar för Hassela

Packar för att åka till Hassela med Cicci och hennes familj.

Jag har gjort en tjälknöl för första gången som ska skivas. Håller tummarna att den smakar bra. Till den ska det serveras en gräddsås gjord på kantareller, potatisgratäng och grönsaker.

Kent och Tomas ska fixa ett nytt tak över dörren till modulen, det gäller att ställa inför vintern.

Jag ska bara koppla av och äta gott.

Trevlig helg.


Rådgivning och bullbak

I dag har jag träffat en personlig ekonomisk rådgivare. Jag blev så lättad av det samtalet. Jag kommer att få det riktigt bra framöver, behöver inte alls oroa mig för eventuella jobb och pension. Så skönt. Jag rekommenderar verkligen alla att ta råd när man inte själv har svaren. Frågor som vad, när och hur kommer det att bli har ofta snurrat som stora frågetecken helt i onödan. Nu vet jag.

På eftermiddagen var jag på skolan. Där bakades det för fullt. Känner mig helt slut nu, bullbak med drygt 30 st 6 och 7 åringar känns i hela kroppen.

Nu väntar jag att Kents bror ska komma, jag ska klippa honom i kväll.

Ja ingen risk att jag sitter sysslolös. Det skulle vara skönt med lite semester också ;).


Planerar vintersemester

Nu har jag kompletterat vår planerade vintersemester i Thailand med fyra dagar i Koh Lak och fyra dagar i Krabi.

Jag har bokat hotellen via Agoda som jag har mycket positiva erfarenheter av. I år kommer vi att bo lite enklare än vad vi gjorde i fjol. Årets resa inklusive hotell kommer att kosta mindre än vad vi betalade för bara hotellen i fjol.

Thailand är ett land där man verkligen kan få fina upplevelser till rimliga priser om man planerar väl och inte ställer allt för höga krav.

Oj vad jag längtar.
.


Måndag

Det går någon sjuka på skolan. Huvudvärk och illamående, hoppas verkligen att jag klarar mig.

I dag kände jag mig hängig innan jag åkte iväg. Ev kan det bero på att jag tog min medicin flera gånger i morse. Jag måste nog skaffa en stånd där låda som man doserar med. Det händer flera gånger i veckan att jag funderar, har jag tagit eller inte tagit min medicin. Vid sådana tillfällen tar jag det säkra före det osäkra och tar mina piller. Vet inte vilket dom är bäst, att låta bli eller att ta två gånger. Ja det är mycket att hålla reda på nu för tiden. ;)

Petra i min nya mössa som jag virkade förra veckan. Den var inte planerad till henne men den blev hennes.

Nu ligger jag på sängen och väntar på att Kent ska fixa middagen. Känner mig både mätt och hungrig så något är det som inte är bra.
.


RSS 2.0