Sommar och semester

Snart har vi semester.

Jag längar jättemycket. Vi går på vår ledighet redan till midsommar. Så tidigt har vi inte semestrat på många år, men nu längar jag verkligen efter ledighet. Vi ska bara vara hemma, det är så mycket som ska fixas. Stugan och det nya trädäcket ska blir klart, huset här hemma ska målas. Här ska också byggas ett litet däck där att vi kan sitta skönt i morgonsolen med kaffekoppen och tidningen. Kent har beställt färgen så i helgen blir det målarkläder på om inte regnet kommer. Låter det som semester eller................  jag börjar tveka.

En helg ska vi ut med husvagnen i alla fall. Jag vill åka och campa med alla fem barnbarnen. Vi behöver inte åka långt, det räcker med Bergafjärdens camping. Den ligger bara en mil härifrån och är helt ok. Vi var ner dit en sväng i kväll och tittade och det står redan massor med vagnar där. Många säkert säsonguppställda.



Inga gröna fingrar i vår familj.

Jag önskar så att jag hade lite gröna fingrar, men det kommer jag aldrig att få. Här håller Kent och Tova på att gödsla vår Rodondendro, hoppas att den överlever. Spännande att se om och när den blommar, den är full av knoppar nu i alla fall.



Har bokat vinterresa

Jag har också bokat vår nästa vinterresa, som vanlig blir det Thailand även då. Vi åker i slutet av januari och blir borta en månad. Övriga år har jag bokat resan genast när vi kommit hem men i år fanns ingen tanke på det. Då fanns bara tankar på mamma. Nu håller jag på att söka lägenhet där ner. Alla säger att det är så svårt att få tag hus eller lägenhet till vettiga priser. Det verkar inte vara så, jag har redan fått napp på hela tre lägenheter. Vi får se när jag får svar på mina frågor vilket det blir. Det är viktigt att det är ett utrustat kök och att vi har tillgång till ballkong eller terass. Priserna varierar mellan 8 000 kr till 13 200 för 4 veckor, det är helt ok tycker jag.

Nej nu ska jag gå och titta på nyheterna vilket är ett måste varje kväll. Är jag ensam hemma en kväll kan jag titta hela kvällen på nyheter och olika debatt och samhällsprogram. Jag är så trist framför TV så ofta får jag ligga själv på sängen och titta. Kent och jag har inte riktigt samma TV intresse men det gör inget, det fungerar så bra i alla fall.

Hörs igen hopps jag.

Jag har inte slutat att blogga

Det har bara varit så mycket nu den sista tiden så jag har inte hunnit med.

Varje ledig dag har vi varit i stugan. Kent håller på att bygga ett trädäck på framsidan. Jag tror att det kommer att blir jättebra, stort blir det i alla fall. Nu är underlaget (en himla massa grus) och reglarna fixade.  Jag ville att vi skulle bygga den med vinklade hörn men där fick jag ge mig. Tror att det var lika bra, det hade kanske blivit för mycket. Nu är det staketet som ska planeras. Vi vill ha ett sånt här som många bygger nu, det är bara liggande ribbor. Kent har tagit hem två provribbor i olika bredd, det är inte så lätt att välja. Vad blir snyggast.

Så här vill jag att det ska se ut, men ribborna ska målas svarta så att det blir mer effektfullt. Vi får se, blir det bra lägger jag kanske ut en blid när det är klart.



Inte vår stuga, det är bra med Internet man hittar så mycket bra att ha.

Jag har också planterat bondsyrener, tror jag att dom heter. Jag hoppas att dom kommer att blir så här fina när dom vuxit sig stora. Var in på Norells Handelsträdgård i Njurunda och skulle köpa dom där. Dom var så himla otrevlig så det blev ingen affär. Jag har lovat mig själv att aldrig gå dit mera. Jag var till vår granne Anders och fick några skott i stället.



Håll tummarna att det blir så här fint i min trädgård

Nej nu är det dags att stänga ner för idag. Jag har varit ute och rest jättemycket i jobbet den senast tiden. Det blir riktigt tidiga mornar och sena kvällar. Det är så lätt att sitta uppe länge och inte tänka på morgondagen och när klockan ska ringa redan klockan 04:30. I kväll ska jag inte göra den missen, går och lägger mig med en tidning i stället. Har ingen bra bok just nu tyvärr. Är det någon som har ett bra boktips tar jag gärna emot det. Inga deckare, det pallar jag inte med.

sasplan_200.jpg








Ha det bra

Ibland är det ganska mycket.......

Känns ibland som jag inte hinner med mig.

Det är tomterna både hemma och i stugan som ska räfsas, tänk att grannen alltid har en grönare gräsmatta. Det hoppas vi råder bot på det nu i år. Vi har köpt massor av gödsel så blir det inte grönt i år, ja då vet inte jag. När vi skulle åka till Bauhause i helgen sa jag till Kent att vi får ta med släpvagnen. - Menar du allvar så han, ska vi inte bara köpa lite gödsel och planteringsjord. Det blev massor av säckar så det var tur att vagnen var med. Håll nu tummarna att vi får en fin och grön gräsmatta i år. Helt gönast i hela området.

Tips för hur du får en grönare gräsmatta.

Hoppas att det blir så här fint. Två sådana stolar med tillhörande fotpall köpte jag i fjol. Snart åker dom fram hur än gräsmattan ser ut.

Vi har grannar i stugan som vi säger är "lite egna". Dom håller sig mest för sig själva. Det gäller inte bara oss, dom umgås inte med någon. Nu när vi har där nere i helgen ser jag frun i huset komma över till oss. Kent stod och pratade med henne och jag tänkte - Vad är det nu då. Det brukar inte vara så trevlig när dom kommer över till oss. Förr i tiden var det oftast barnen som hade genat över deras tomt eller gjort något annat som dom inte borde. Det var oftast klagomål med andra ord. Hur som helt kom Kent in och hämtade mig. Du måste komma ut och prata sa han. När jag kom ut kom frun och gav mig en kram, jag tappade nästan hakan. Hon berättade att hennes man hade gått bort i fjol i juni. Det var inget dom pratade om då. När vi träffade sonen i huset i fjol höst frågade vi hur det var med hans pappa eftersom vi inte sett honom på länge. _ Pappa mår inte bra, men det är inget vi pratar om med respekt för mamma fick vi till svar. Vi hade hört på omvägar att han redan gått bort. - Jag undrar så hur man kan undanhålla en sådan sak. Det har inte varit någon dödsannons, alla har undrat men ingen har vetat hur det ligger till. Jag tänker på de vuxna barnen i familjen. Tänk att måsta ljuga att pappa inte mår bra när han inte finns längre. Ja alla är vi olika det är tydligt. Jag hoppas att dom har landat i sin sorg och kan återgå till sin vardag. Jag som ni förstår blev jag riktigt förvånad men ingen blir väl ledsen för en kram.



I dag har jag varit ner och träffat vaktmästaren på Mjösunds kyrkogård. Det är där mamma kommer få sin eviga vila. (Nu tror inte jag att hon vilar, jag tror att hon finns med oss hela tiden och mår jättebra. Det är bara en tidsfråga innan vi ses igen) Vi gick runt där i går kväll och tittade ut en fin plats. Jag tycker att det känns jätteviktigt att hon får en fin plats. Jag vill att hon ska ha en plats där hon kan se förbipasserande och att dom ska se henne. Mamma trivdes så när hon satt vid fönstret och tittade ut och såg både folk, smådjur och fåglar. Det är kanske lite knäppt att tänka så men det spelar ingen roll. Det känns rätt för mig. Det känns också viktigt att det är en plats där jag kan sitta och tänka tillbaka på alla underbara stunder tillsammans med mamma.



Mjösunds kyrkogård är otroligt vacker. Har du inte varit där på sommaren så ska du veta att det är ett värt ett besök.

På eftermiddagen var jag till Marie och Kennet. Skulle dit en snabbis och kolla deras dator som inte fungerade. Så är det att jobba på Telia, allt ska man kunna. Tiden framför datorn bara rann iväg, jag blev riktigt stressad. Men till slut fick jag till det i alla fall. Fråga mig inte hur, men det lyckades. Det var säkert för att dom trodde att det var fel på Telias utrustning och det är ju nästan min utrustning. Jag ville visa att det vi på Telia leverera - Det funkar. När Kennet gjorde en tptest och hastigheten var vad vi (Telia) lovar, då blev jag nöjd över mig själv. Kanske kan göra som Megans man, blir jag arbetslös så blir jag konsult. Nu är ju inte han arbetslös, men det funkar säkert då också.



Skönt att jag inte behövde ta till så drastiska åtgärder

Sedan skulle jag hämta Tova på dagis, senast halv 5 var det sagt. Jag kom inspringande strax före 5 med andan i halsen. Tur att Tova inte kan klockan ännu - Phu. Det var inga problem, dagispersonalen hade inte reagerat för att jag var sen. Hem och fixa middag, hungriga barn kan vara riktigt trista. Det gick hur bra som helt, inga tråkiga miner.  Sedan kom Cicci och hennes flickor Ellen och Elsa och hälsade på. Det är underbart att bo så nära allihopa, när vi bodde i stan var det ingen som kom bara för att titta förbi.



Det här är inte Tova, det är ett annat hungrigt barn som jag hittade på Internet.

Nu är klockan ganska mycket och jag har pratat av mig en stund. Jag tycker att det är kanontrevligt att blogga. Jag tror att även Kent tycker att det är ganska trevligt, han får sitta i lugn och ro framför TV:n och slipper höra mig prata hela tiden.

Nej nu ska jag stänga ner, förbereda mig inför i morgon och månadsrapporten på jobbet ska skickas in.

God kväll

RSS 2.0