Vilken helg

Som jag skrev tidigare har vi flyttat ner till stugan nu. Det är så underbart att vara här och speciellt när det så här vacker väder.

Vi har donat och fixat och installerat oss. Sängen för fem personer i lillstugan som Kent har byggt är klar. Den blev så himla bra, har inte kunnat bli bättre. Nu är det bara lite småplock kvar innan allt är klart.

I går var vi på Mickes skola där det var öppet hus. Dom visade skolan och det arbete som eleverna gör och så hade eleverna i 8:an och 9:an gjort en vårshow som dom spelade upp. Så himla bra.

I dag har vi haft besök av barn och barnbarn. Jag fick en fin solsäng morsdagspresent, Tusen tack. Nu blir jag kanske brun även på benens baksida :)

Kents fina sängbygge.
.


Blomma från Kent

Jag har världens finaste man.

Det är inte alltid under våra 33 år tillsammans som jag har förstått det, men i dag vet jag. Jag är så glad att vi har klarat ut alla stormat som har blåst runt oss genom åren. Nu hoppas jag att det har mojnat i vår förhållande och att det bara är lite bris i luften ibland. Klar att det är så.

Den här blomman kom han hem med i dag :))


Ny postadress

Nu har vi bommat igen Forsa för den här säsongen. Adressen är fr.o.m. i dag Armis. Det känns riktigt bra att vara här nere.

Det enda som inte är bra är det mobila bredbandet. Var till grannen i kväll, han har skaffat en ny leverantör och det fungerade riktigt bra. Jag blir nog tvungen att skaffa ett alternativ som jag kan ha här nere. All leva utan internet fungerar inte i dag, inte för mig i alla fall.





Hemma igen

I dag åkte vi hem från stugan vid lunchtid. Vi var bjudna på kalas hos Petra. Det var Maja12 år som skulle firas. Maja är Jörgens dotter.

Det var ett mycket trevligt kalas med hela släkten och mycket gott fika. Vi fick träffa Jörgens föräldrar, hans 20-åriga lillasyster och hans superpigga 92-åriga farmor. Hans farmor bor hemma och sköter själv hus och hem. Hon kör bil fortfarande, en BMW i 500 serien. Det tycker jag är imponerande.

Helgen har annars inneburit renovering och snickerier i lillstugan. Kent håller på att konstruera en våningssäng i vinkel för fem personer, spännande att se det färdiga resultatet. Det blir säkert bra, han kan bara han vill :)

Vi flyttar nog ner till stugan redan nästa helg, jag både längtar och gruvar. Det är den förbaskade internetuppkopplingen som grusar tillvaron där. Jag är lätt beroende av att ha en bra uppkoppling. Hörde av grannen att det fungerade bra en bit upp på berget. Ser du någon som sitter på skogen vid Hälsingegränsen med en surfplatta så är det säkert jag.

Bilder från dagens kalas.
.


Dante

I onsdags var Dante hos oss i stugan.

Petra, Jörgen, Tova och Maja skulle packa ihop det sista i Jörgens lägenhet som han har hyrt ut i andra hand för att bli sambo med Petra. Det har gått fort för dom att bli sambo men jag tror att det är rätt beslut.

Här är en morgonpigg Dante som var solstråle redan före klockan 07:00. Tur att jag är morgonpigg numera .
.


Fridag

Har en härlig fri fredag i dag. Är i stugan och påtar på. Har faktiskt varit riktigt duktig i dag.

Har putsat fönster.
Fixat ett jordgubbsland med skott från landet hemma i Forsa.
Har gödslat gräsmattan så nu hoppas jag på regn :/

Kent jobbar i dag trots att han inte är riktigt frisk. När vi diskuterade jobba eller inte i går blev han lite irriterad på mig. Jag känner mig piggare och hostan är borta tyckte han, nyss när vi pratade i telefonen hostade han som bara den. Jag blir orolig för honom och vill att han ska ta det lugnt och låta kroppen hämta igen sig. Jag håller tummarna att han är på bättringsvägen.

Nu sitter jag och tar det lugnt och funderar på om jag ska läsa en bok eller om jag ska hitta på något annat. Här finns hur mycket som helt att göra. Det blir inget utefix i alla fall för nu regnar det igen.





Elsa 10 år

I söndags fyllde Elsa 10 år. Vi var där på kalas allihopa. Hon önskade sig en skinnjacka. Det är inte så lätt att handla till de större barnen så hon fick en slant i stället och så bestämde vi att vi skulle åka på shopping tillsammans.

Nu har vi varit på Birsta i kväll efter jobbet. Hon hittade en jacka och en hel del annat också. Vi passade på att äta middag där ute. Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans Elsa och jag.

Jag passade på att köpa ett par skor till mig. Tänk att jag aldrig bli av med min passion för skor. Jag undrar om jag får hjärtklappning även när jag ser ett par fotvänliga Birkenstock vid 70 års ålder.
.


Härliga sommar

I dag är vädret riktigt bra, sol från nästan klarblå himmel. Jag hoppas att det håller i sig.

Jag var pigg som vanligt i morse. I går sa Kent (som är ordentligt dålig med feber till och från samt hosta) att i dag var det sovmorgon på schemat. Inte på mitt i alla fall, klockan 7:00 var det morgonkaffe.

Nu har jag varit i husbilen och städar. Har börjat städa garage och förråd. Konstigt vad mycket skräp det blir, varför inte kasta sådant som inte ska vara kvar på en gång. Det måste ju vara bra mycket enklare och bättre än att först ställa grejerna i garage och förråd och sedan kasta det därifrån.

Måste berätta att jag har köpt några multivitaminer på Apoteket som heter 50+, det är skillnad som natt och dag på min ork. Finns också 60+ för släkt och vänner som passerat det strecket ;)). Rekommenderas.

På eftermiddagen blir det kakas hos Elsa som fyller 10 år i dag den 13 maj. Hon får inget paket i dag utan en slant, så har jag planerat att vi ska åka på stan på tisdag och handla upp den. Det brukar vara uppskattat att få vara på shopping med mormor.

Nej, nu är det slut på rasten, åtet till vårstädning.
.


Cicci på fest

Cicci fixad för 50-tals fest med jobbet.

Jag hoppas det modet kommer tillbaka, se så fin hon är.

Bra jobbat Siv, jag bokar dig som min festfixare.
.


Stockholm med Micke och hans familj

Nu är vi hemma igen efter en mycket trevlig tripp till Stockholm med Micke, Line och pojkarna.

Micke har bytt båt och den gamla skulle ner och den nya hem. Kent och Micke åkte tidigt i går morse och Line, pojkarna och jag kom efter i husbilen.

När vi kom ner på eftermiddagen sken solen upp och det blev jättefint väder. Vi packade in oss i nybåten och åkte en tur. Helt otroligt vad mycket vackert det finns i Stockholm, och helt otroligt häftigt att se allt från havet.

När vi kom tillbaka fixade vi mat i bilen och sedan var det natten för oss gamlingar. Kent är inte frisk, han har världens hosta och är orkeslös.

Micke, Line och pojkarna sov gott i båten.

I dag återstod lastning och hemförd. Jag kan erkänna att jag var ganska orolig, Micke körde själv hem båten. En resa på drygt 35 min. Ja nu står den äntligen hemma på gården i Juniskär och jag kan koppla av.
.


Fikapaus i Tönnebro.


Frukost

Micke, Line och pojkarna sov i båten i natt. Här sitter som hos oss och äter frukost.
.


På väg till Finland

Nej inte vi, den kom bara i vägen. Ganska häftig att beskåda när man själv sitter i en liten båt bredvid.


Djurgårdskanalen


Sightseeing i Stockholms skärgård


Stockholm

Nöjd familj i nya båten


5555

Nu är husbilen färdig för inför sommarens äventyr. Den var på service i går och jag blev 5555 kronor fattigare och i dag kom skatten på drygt 1600 kronor. Ojoj, mycket utgifter blir det.

På fredag åker vi ner till Stockholm med Micke och hans familj. Dom ska byta båt så Kent i Micke kör mer den gamla båten på fredag morgon. Line jag och pojkarna åker ner vid lunchtid med husbilen. Det ska bli jättemysigt att få vara med dom i helgen.

Skönt också att få vila kroppen från renovering en helg. Kent är inte riktigt ok heller så han bör ta det lite lugnare. Jag vet inte om det är en ordentlig förkylning igen eller om det är hösnuvan som har kommit. Han har inga problem med ögonen vilket brukar vara ett tydligt tecken på att det är massor av pollen i luften. Han har börjat medicinera mot hösnuva nu i alla fall.

Kent ligger och kollar på hockey klipp. Vackra mål säger han, hur kan ett mål vara vackert. Det förstår jag inte :)
.


Kid

Kid bor hos Petra för jämnan nu. När vi köpte honom före jul så var Petra ganska låg och orkade inte riktigt engagera sig i Kid.

Vi funderade många gånger på vad vi gjort, hade vi skaffat en ny hund som vi hade 100% ansvar för. Vad det riktigt genomtänkt. Nej så skulle det inte bli men så blev det.

Petras barn var inte heller roade av Kid. Tova var rädd för honom och ville inte komma till oss längre. Jag minns att Kent sa - Vad har vi gjort, hur dum kan vi vara.

Ja det var då det, nu har vi ingen vovve längre. Han bor hos Petra på heltid. Både hon och barnen älskar Kid och han mår jättebra med dom. Han har fått en ny säng som han delar med Dante när han är hemma hos Petra.

Här ligger han och myser i sin nya säng, Dantes spjälsäng.

Kid var ett mycket lyckat köp, :)) som vi saknar ibland.
.


Nya sommarskor

I morgon måste jag gå på stan på lunchen och titta på nya sommarskor.

Petra skickade en bild på dessa i fredags. Mamma, det står Annica på dom sa hon. Jag håller med, håll tummarna att dom passa mig. Var in och tittade på Scorett nu, dom var inte så dyra, 699 kronor.

Det blir till att göra lite fotvård i kväll. Nytt nagel lack behövs. I övrigt är fötterna fortfarande fina efter en månads slipning i sanden i Thailand.
.


Blomma

Den här rosen fick Kent av sin mamma den 28 april. Den är lika vacker i dag som när han fick den.
.


Ont i ryggen

Nu är vi hemma på Forsa igen. Det känns i ryggen att vi har jobbat på bra i helgen. I dag började det likna något, jag har målat och Kent har satt lister mm. Det blir jättefint. Bilder kommet när det är färdigt.

Tova ringde klockan 8 i morse och ville komma ner. Tur att vi är morgonpigga.

Här håller hon på att tvätta sin cykel.
.


Kramfors

Vi har varit till Kramfors och hämtar hem husbilen. Vädret är så det skulle passa bättre om vi ställde undan den.

Flickorna följde med oss. Vi stannade och åt lunch på McDonalds på genväg.

Nu åter till stugan och målarpenslarna.
.


Snö i maj

Snö i maj, vad är det för galet väder.

I går efter jobbet åkte vi ner till stugan. Ellen och Tova följde med men Tova fick hemlängtan så henne fick jag skjutsa hem vid 8-tiden.

Vi hade en mysig hockey kväll. Jag är inte vara så sportintresserad så jag tröttnade och gick och lade mig efter andra perioden. Jag vill gärna att det ska bli vinst för Sverige men att sitta och titta i flera timmar det pallar inte mitt tålamod med.

Var pigg i morse, vaknade redan vid 6-tiden. Gick upp och eldade och satt med min telefon och surfade runt. Härligt, nu är uppkopplingen skaplig.

Har också hunnit med att måla fönster och lister i lillstugan innan det var dags att väcka Kent och Ellen.

Nu ska vi göra oss färdiga och åka upp till Kramfors och hämta hem husbilen. Men först ska Elsa och Tova hämtad för dom vill också följa med till Kramfors.

Ellen och Tiva spelar Monopol, det var då kallt i stugan när vi kom ner så Tova behöll sin mössa på och satte på sig en morgonrock. Tur att vi har kaminer.

Ellen har bäddat för en mysig hockey kväll framför TV:n.
.


Helg i stugan

I helgen har vi varit i stugan.

På lördag fyllde Kent 56 år så då kom svärmor, barn och barnbarn. Petra följde inte mitt råd med att köpa pelargoner, hon köpte en korg som hon fyllde med olika sorters öl och korv i stället.

Vi har påbörjat renovering av lillstugan. Petra vill vara i den i sommar och det blir ju roligt. Tidigare år har både Micke och Cicci huserat i den sommartid men just nu är det båt och husvagn som gäller för dom.

På sista april ordnade vi en egen majbrasa med Anders, vår granne. Vi passade på att elda ris och diverse bråte. Väck med skräpet och mysigt var det.

Det har varit ett otroligt fint väder hela helgen, äntligen är sommaren på gång och allt känns så mycket lättare och roligare. Till och med städning både inne och ute känns helt plötsligt som en riktigt rolig syssla.
.
.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/896486/images/2012/pic_200779534.jpg" class="image">


RSS 2.0