Vilken helg............

Vilket underbart väder

Jag kan inte minnas att jag upplevt sommarvärme här hemma redan i slutet av april. Nu i helgen visade termometern över 20 grader i skuggan, det är helt otroligt.

Vi har hunnit med så mycket nu i helgen. Vi har krattat vår lilla tomt, gödslat gräsmattan som är full med mossa och planterat blommor. 

Vi har också hunnit med att fira två födelsedagsbarn. På lördag var det Niklas som bjöd till fest, han fyller 18 år och det ska naturligtvis firas. Vi var där stora delar av släkten. Mats hade fixat massor med goda pajer och sallader. Frida hade bakat både tårtor och annat kaffebröd.



Dennis verkar glad över det som bjuds.



Här är det köbildning i köket.



Niklas har presentöppning. Det var många platta paket, hoppas att du blev nöjd ändå. Det är inte så lätt att handla till en 18-årig kille.

Tack Niklas för en jättetrevlig fest.

På söndag var det Mickes tur. Han fyllde 34 år den 22 april men valde att fira det nu i söndags. Vi var där hela ligan utom Tomas som hade oturen och måste jobba.




Micke öppnar paket.



Line dukar fram i köket.

Vi var också ner en sväng till stugan. Där hade inte sommaren kommit lika långt, det tar alltid så lång tid innan snön försvinner där. Det går säkert inte att kratta hela tomten nu till Valborg heller.



Den här bilden är tagen nu i helgen. Det är svårt att tro när gräsmattan fortfarande är helt snötäckt.


Bertis jättegoda tårta

Här kommer receptet

Den är verkligen värd besväret i köket.

MARÄNGTÅRTA  
4 ägg
2 + 1 dl socker
3 dl riscrisp
1+2 dl grädde
1 msk vanilj
1 msk vetemjöl
100 gr smör
Annans eller annan frukt  

1/   4 äggvitor vispas till hårt skum, blanda i 2 dl socker o 3 dl riscrisp bred ut smeten på smort bakplåtspapper i långpanna. Grädda i 125 grader i 100 min långt ned i ugnen.  

2/ Blanda o värm på svag värme, 4 äggulor,1 dl socker. 1 dl grädde, 1 msk vanilj 1 msk vetemjöl. När smeten tjocknat klicka o 100 gr smör . Dela tårtan på mitten, krämen mellan.  Garnera med grädde o frukt.  

Vilken trevlig tisdag

I går hade vi träff med "Soppgänget" igen

Den här gången var det Berit som stod på tur att vara värdinna för kvällen.  Vi träffade i hennes fina lägenhet kl 18:00 och sedan gick tiden som vanligt väldigt fort. Tänk att vi har så mycket att prata om trots att vi täffas så ofta som en gång i månaden. Åh tänk vad mycket skratt det blir dessa kvällar. Man säger att ett skratt förlänger livet och jag känner trots god mat och dryck att jag fick några månader extra i går kväll.



Lägenheten var mycket smakfullt inredd.

Som vanligt äter vi soppa och i går var det en jättegod kräftsoppa som stod på menyn. Jag tycker att det är bra att vi håller oss till soppa, det är så gott och oftast enkelt att tillaga.



Här sitter halva gänget. Jag undra vad som står på tapeten just nu, något roligt verkar det ha varit i alla fall.  Alla har så mycket att berätta, både stort och smått. Värst var nog Britt i går när hon berättade om sin träff med bl.a Grete och Otis nere i Spannien. Tänk vad vi kan hamna på olika tillställningar och tänk vad roligt det är att få dela med sig och att någon vill ta del av det som händer just mig.



Här har vi andra halvan av gänget.  Nu verkar det vara något mer allvarsamt som diskuteras.

Som jag sa, soppan var mycket god men tårtan var nog ändå ett strå vassare. Det var en nötmarängtårta med smörkräm, grädde och ananas. Jag hoppas att jag får receptet så ska jag lägga ut det vid ett senare tillfälle.



Vad det är iglasen det tänker jag inte avslöja. Men gott gjorde det och gott var det i alla fall.



Här har vi hela aktiekapitalet för kvällen. Med tanke på den tråkiga börsutvecklingen som har varit under en lång period så har vi numera gått över till trisslotter. Vi tycker alla att det känns säkrare, vi drabbas inte av någon nedgång i alla fall.

Jag kommer ihåg när vi vid ett tillfälle var på Casino och spelade tillsammans. Vi vann jättemycket på en enarmad bandit. Megan stod bredvid den som spelade och sa - Ta ut pengarna, TA UT PENGARNA. När Megan säger så då lyder man. Hon var alldeles till sig, tryckte på någon knapp och det rasslade som bara den i automaten. Det var en syn jag aldrig glömmer när jag såg henne stå där och håva in pengarna i en liten hink.



Här har vi kvällens utdelning, den var helt ok med tanke på det vi hade satsat.



Här sitter Berit och klipper kvällens lotter till vinlotteriet. Lycklig vinnare blev Carina.



Jag hoppas att vinet smakar bra. Det gör det säkert, om inte annat i rätt sällskap.

Så började kvällen lida mot sitt slut och det var dags att planera nästa träff där Monica är värdinna. Det är inte enklet att få till det så att det passar alla. Persionärerna i gänget verkar ha glömt hur det är när man fortfarande jobbar. Vi har inte bara konstklubben, diverse musikarrangemang, luncher och motionspassen i våra kalendrar.



Jag tror inte att vi lyckades enas om något datum. Tur att vi har mailen så att vi enkelt kan hålla kontakten mellan våra träffar. Det kommer säkert någon inbjudan inom kort.

Tusen tack till er alla för en mycket trevlig kväll, och ett speciellt tack till dig Berit.

Äntligen på bättringsvägen

Nu håller förkylningen på att ge med sig.

Vi har bara tagit det lugnt i helgen, orkade inte med några stora utsvävningar. Har donat en del här hemma. Det är så roligt när man renoverar, från början så händer det jättemycket man ser hela tiden resultat. Sedan kommer man till en fas då allt bara känns tungt och inget vill bli riktigt fördig.



Nu tycker jag att sovrummet känns riktigt ok i alla fall. Har satt upp nya gardiner i helgen som passade jättebra till krukorna som jag köpte för ett tag sedan.

Köket blir nog aldrig klart. Det har blivit några ljusa fläckar på bänkskivan så den är nu reklammerad. Vi kommer att få en ny skiva om ca 4 veckor. Ikea är faktiskt ok när man inte är nöjd, dom skickar brädan och även en snickare som kommer och byter ut den. Det känns jättebra.


Köpte också nya köksgardiner för ett tag sedan. Dom var så tunna så jag skulle fodra dom, det jäklades hela tiden så dom har blivit liggande ett bra tag nu. Även dom fick jag upp nu i helgen, vet inte om jag tycker att det blev så himla bra. När jag köpte dom kom en kollega Annelie in i tygbutiken när jag var där. Ja sa - Visst är det ett snyggt tyg. Nä sa Annelie det är ju typ 50 tal, det är inte snyggt. Är osäker om det blev Annelie eller jag som fick rätt, vad tycker du.

Nej nu ska jag gå ut och hänga tväll. Det är underbart att man äntligen känner lite vårkänska om det det är kallt som attan ännu.

Ha det bra.


Förkyld som bara den.

Visst är det väl typiskt, nu är jag förkyld som bara den.

Sitter här och tycker synd om mig själv, varför måste jag blir dålig nu också. Jag som hade så mycket och göra på jobbet den här veckan. Skulle vara i Stockholm tisdag och torsdag och Luleå i dag. Fick ställa in dagens resa och kommer inte iväg i morgon heller. Det är inte så lyckat att vara med på möten och inte ha någon röst, det bara rosslar när jag försöker säga något. Inte är det trevlig för omgivningen heller när man sitter och hostar och nyser. I går när jag åkte hem gjorde det ont som attan i öronen när planet gick ner för landning. Det kändes som örsprång som man hade ibland som barn.

Tur att jag har datorn som sällskap här i min ensamhet, Kent jobbar över i kväll. Ska lägga in lite bilder från påskhelgen.

Som jag skrev i tidigar inlägg var vi alla i stugan i påskhelgen. Vi hade det mycket mysigt tillsammans och bitvis var vädret mycket bra.

Här kommer lite bilder från långfredagen som vi tillbringade till största delen på stranden. Vi har en jättestor hemmagjord grill där nere. Det är ett cementrör som Kent har fyllt upp med sand. Grillgallret är en fd lagerhylla från Kents jobb. Den fungerar mycket bra, med rätt kärl kan man både koka och grilla korv där nere.


Påsklunch i det fria.


Cicci och Tomas i bakgrunden.


Petra, Cicci och Peter i bakgrunden.


Nästan hela gänget


Jag mätt och belåten.


Tova, Micke, Elsa och Hannes kommer tillbaka efter en kort skotertur.
_________________________________________________

Hyra ut husvagnen i sommar.

Känner du någon som vill hyra vår husvagn i sommar så går det bra. Kent tycker att vi ska sälja vagnen för vi använder den så lite. Det vill inte jag göra och här fick jag bestämma. Vi kommer att hyra ut den i stället så att den inte bara står. I måndagskväll satt jag och gjorde en annons på Blocket. Blev riktigt nöjd med resultatet.

Se bif adress på blocket:   //www.blocket.se/vi/21175642.htm?ca=4_s

Klicka för att se nästa bild

Bilden tog vi i somras när vi var på Lissebergs camping i Göteborg. Känner du någon som är intresserad av att hyra får du gärna tipsa om vår vagn.

Nej nu ska jag gå och bädda ner mig en stund så att jag blir frisk.

Ha det bra.

Vilken skön påskhelg

Vi har haft en riktigt skön påskhelg.

Vi har varit i stugan hela familjen och bara varit tillsammans och kopplat av.  På skärtorsdagen kom alla i olika omgångar. Jag har gjort en stor gryta med köttfärssås och massor av spagetti som jag tänkte att var och en får värma när dom kommer. Det gäller att göra det så enkelt och smidigt som möjligt. Jag är ingen matmamma som vill vara i köket hela tiden.



Barna äter skagetti och köttfärssås i köket.

När barnen kom hade dom blommor och frukt med sig till oss. Det är inte nödvändigt att alltid ha något med sig men visst kan jag erkänna att jag blir väldigt glad. Se så finna blommor och fräch frukt dom kom med.







På kvällen var det bara lugna gatan och TV tittande som stod på programmet. Vi såg på "Jag är med i en Japansk TV show" eller vad det nu heter. Det var inte sant vad dåligt det var, undrar om deltagarna visste vad dom gav sig in på när dom tackade ja till att medverka.

Här sitter Ellen, Elsa och Tova och tittar på TV. Här är det Elsas öra som får stå till tjänst.



.

Här sitter flickorna och titta på TV

Alltid när jag tar fram kameran nu för tiden säger Cicci, - Du får inte lägga ut mig på bloggen. Jag vet inte varför hon inte vill det. När hon har godkänt är det ok i alla fall. Så den här bilden på Petra och Cicci var ok att lägga med.



Cicci och Petra


Micke, Jacob och Kent i soffan


 
Line och Hannes



Tomas verkar tycka att det är bra på TV. Line ser ut som hon sitter och stickar men det gör hon verkligen inte. Har aldrig sett Line med ett handarbete.



Petra och Peter får lite data abstinens.

Vi var trötta allihopa så vi gick och lade oss tidigt. Peter åkte hem och sov för han skulle jobba på långfredagen och började redan kl 04:00. När jag sovit några timmar vaknade jag och hade världen blåskatarr, det är väl så typiskt att det alltid ska vara något som stör. Jag rinde till sjukvårdsupplysningen kl 08:00 på långfredagen och fick veta att en vårdcentral i stan hade öppet från kl 09:00. Kent och jag åkte in och tänkte att vi får väl sitta där hela förmiddagen men så blev det inte. Jag fick komma in på en gång och kl 10:00 var vi på väg hem igen med med låda medecin i väskan.

Allt frid och fröj igen och helgen kunde fortsätta lika bra som den började.


Skärtorsdag

Mina stora småflickor Ellen och Elsa



Kom hit en stund i morse. Cicci började arbeta redan klockan 07:00 så dom kom hit en stund innan skolan började. Det är så mysigt att vakna och höra. - Mormor vart är du. Det var bara Kent som var vaken, jag är så morgontrött. Jag blev genast pigg när jag hörde deras röster. Här sitter dom och tittar på morgon TV.

Jag tror nästan att jag har fått lite gröna fingrar. Brukar inte tycka om att hålla på med blommor men nu tycker jag att det är riktigt roligt. Fint blir det också. Var till Plantagen och köpte lite lökar och småblommor och fixade egna påskgrupper. Håll med att dom blev fina. Krukorna hade jag köpt vid ett tidigare tillfälle när Buketten hade utförsäljning.



Mina påskblommor

Den här blomman fick jag förra helgen av Petras poljvän Peter. Vi hade varit barnvakt till Tova och när han kom och hämtade henne hade han den här blomman med till mig. Jag blev jätteglad.



Nu ska jag börja fixa lite med påskmaten. Skinkan ska grilljeras och mycket ska förberedas. I morgon blir det påskbuffe med hela familjen i Armsjön.

Önskar alla en riktigt GLAD PÅSK


Hålla sig i from

Du måste leva sunt......

Det sa mamma till mig sista dagarna i livet. Hon hade inte levt så sunt, gillade god mat och var inte så aktiv med motion. Hon gjorde det hon tyckte om, var mycket ute i skog och mark men inte i den omfattniningen att det höll henne i trim. Jag undrar om hon ångrade att hon inte varit mer rädd som sin hälsa i slutet av livet. Jag tänker mycket på det hon sa, tänker på vikten av att vara rädd om sig.

 

Jag har tagit fasta på hennes uppmaning. Första dagarna när hon inte fanns hos oss längre gick jag jättemycket för att klara dagen. Kände mig så mycket starkare när jag varit ute och gått en stund. Nu har jag via jobbet gått med i tappa.se. Vi ska tillsammans gå till Prag, det passar mig jättebra för jag är ju också en tävlingsmänniska. Vill inte visa upp det sämsta resultatet.



Tänk att en liten stegräknare kan trigga igång en så bra. Jag blir nästan lite manisk och ska se hur många steg jag har gått varje dag. I går blev det hela 17 528 steg. Det är mitt rekord och det kommer säkert att dröja länge innan jag slår det igen. Mitt mål är att gå 10 000 steg om dagen och det kommer jag att fixa.

I vår släkt har vi högt blodtryck (vilket jag har haft sedan några år tillbaka) vi har också problem med hjärtat och diabetes. Det gäller att vara aktiv och mota Olle i grinden så att inte jag får dom problemen också. Tittar jag mig i spegeln förstår jag att jag verkligen ligger i riskzonen.

Inte tänka på det nu, ska i stället tänka på dom positiva delarna som det är med en god hälsa.


Deklarera 2009

Dags att deklarera



Tänk att det är så trist att deklarera. Det strular alltid med min e-legitimation, fattar inte varför jag inte bara kan få en enkel kod för identifiering. Kan det bero på att jag sålde 9 Biolin via min aktieklubb. Det är helt otroligt vad skatteverket kan hålla reda på. Det ska installeras program, Java tror jag det hette. Har samma dator och samma bank som i fjol men ändå fungerar det inte. Kan det vara mig det beror på. Hur som helst är det fixat för både mig och Kent nu. Jag blev också nöjd med utfallet.
 
Sänkt skatt 2009 eller.

500_CarlXI_1_f.jpg (12165 bytes) 

Hur är det egentiligen med skatten 2009. Får vi några fler 100-lappar kvar i plånboken. Har vi fått någon sänkning med den borgerliga regeringen? Jag hittade en intressant sida som heter Ekonomifakta. Där kunde jag läsa att dom flesta löntagare hade fått 20 - 30% sänkt skatt mellan 2006-2009. Kan det verkligen stämma. Såg också att vi i Sverige har det näst högsta skattetrycket bland många länder, bara Danmark hade högre skatt. Min slutsats av det hela blir att det var en himla tur att vi fick en borgerlig regering, hur mycket hade vi annars betalat i skatt. Eller..... Gör jag en snabb och felaktig tolkning. Kanske min kompis Megan har tid att reda ut det här, hon är ju ledig på heltid numera :-) och väldigt insatt i de ekonomiska frågorna.

Nej nu ska jag inte sitta här och fundera mer. Det finns viktigare saker att göra.

Vi ses och hörs

Lugn helg i Armsjön

Har våren kommit? Eller...........

Jag hör på TV och läser i tidningarna att våren har kommit nu. Ja det har den säkert på sina håll, men inte till oss i Armsjön i alla fall. Vi har varit där nere i helgen och det är hur mycket snö som helst. Det känns som att komma till fjällen när man kommer dit. Inga vårtecken där utom ett vackert fågelkvitter.

Håll med om att det ser vintervitt ut. Dom här bilderna tog jag i lördags, ja det är faktiskt sant.



Vi har en granne som skottar åt oss och det är en himla tur. Annars hade vi nog fått tillbringa många timmar med spaden i vinter. Micke och Line var där för att skotta fram sin lilla stuga. Dom kämpade så pass att dom fick upp dörren sedan gav dom upp. Typiskt att vår snöslunga är trasig och att Kent inte är intresserad av att lag sådana prylar. Det tar han säkert ett annat år.  



Jag undrar om dom tänker plumsa i den här snöhögen i påskhelgen när dom planerar att vara där. Med bra skor - stövlar löser det sig säkert.

Vi har varit där nere hela helgen. När vi tömde hos mamma tog  vi de saker som vi ville spara dit ner. Jag har hållit på att sortera i papper och plockat diverse från flyttlådor. Diskmaskinen har gått varm med mammas gamla glasservis och diverse andra husgeråd. Diskade också några riktigt fina uppläggningsfat med guldkant. Det var inte så bra men som tur var åkte inte hela kanten väck i diskmaskinen.



Matrummet i stugan.

På lördagskväll hade vi det bara mysigt och åt god mat. Jag gjorde en gratäng på kallpotatis som är både enkel och god. Man skalar och tärnar potatisen och blander den med hackad lök, fela eller getost, rör ner det i Turkisk yoghurt eller Crème fraiche och kryddar efter smak. Stoppar in den i ugnen ett tag och vips har man en jättegod potatisrätt.  Man kan också göra små paket av potatisröran i smördeg, eller vad det nu heter. Man köper den fördig på rulle. Man då blir det ju ännu mer GI och det var ju det som jag skulle passa mig för nu, eller hur var det.



Nu var det fördigdukat, bara sätta sig och äta. Ja det blev riktigt gott med en god köttbit och lite sås till.

Ja vad tiden går fort när man har det bra, den här helgen har bara visslat iväg. Skönt med lång ledighet i påsk.

Ha det bra, vi hörs och ses.

Begravning

Vårt sista farväl till mamma



Bild från Mjösunds kyrkogård, en mycket vacker kyrogård.

I fredags hade vi begravning för mamma i Mjösunds gravkapell. Det var vi i familjen och 3 gamla arbetskamrater.  Jag blev så glad att arbetskamraterna kom för det var ju så många år sedan dom jobbade tillsammans. Det var exakt så fint som jag hade hoppats på. Det kom också väldigt många kondoliansbrev med fina hälsningar, det märks en sån här gång att mamma var en mycket omtyckt person. Tack var allt deltagande, det värmer.

Prästen var helt otrolig, jättebra. Vi hade bokat Sten Järnkrok som vi har bra erfarenhet av men han hade semester. Det var kyrkoherde Olov Lönneborg som hade begravningsgudstjänsten i stället. Jag sa till honom vid middagen att jag var glad att Sten hade semester, för bättre präst har vi inte kunnat haft. Han var och hälsade på oss några dagar innan och han hade snappat upp allt vi sa så det kändes nästan som han var bekant med mamma på ett mycket positivt sätt.



Svartviks Herrgård

Efteråt var vi på Svartviks Herrgård och åt allesammans. Där var också småbarna med men inte Ellen hon skull med en klasskompis hem och det är jätteviktigt när man är 9 år. Det får vi respektera :-). Det är otroligt fint på Svartviks Herrgård och det känns lite som vårt ställe. Kent och jag hade vår bröllopsmiddag där för 20 år sedan. Ibland åker vi dit och äter lunch bara för att det känns rätt och mysigt.

Trots att det var en mycket tung dag kändes det i alla fall både skönt och mycket fint. Vi tillbringade kvällen i Armsjön Kent och jag, det är skönt att komma "hem" efter en tung dag. 

- Mamma älskar dig. Jag vet att vi ses igen, den vetskapen ger mig tröst.


RSS 2.0