Vilket högtryck

Hoppas att det inte var sommarens sista riktigt varma dagar.

Tänk vad väder och vind påverkar oss människor. Skiner solen är allt bara bra, då finns inga tunga sinnen. Den här helgen har verkligen varit bra. En 9:a på en 10 gradig skala, kanske något högre till och med.

Vi åkte till stugan på fredag eftermiddag. Där var som vanligt helt underbart att komma dit. Tänk att jag kan tjata om att sälja det stället, den som oftast är det bästa som finns. När det är fint väder i alla fall ;-)

Jag läntade jättemycket efter surströmming. Det var väl inte den fredagsmiddag som Kent hade tänkt sig, han var sugen på ett glas vin och till det passar väl inte surströmming allra bäst. Det är inte Kent favoritmat heller, han smakar oftas bara och sedan öppnar han en burk matjesill i stället. Hur som helst, surströmming blev det. Snacka om god middag, vad är vin mot en riktigt god strömming. Cicci hade tipsat oss att köpa Mannerströms strömming med rom i alla fiskar. Jag hade inte hört talas om den men hon sa att den var väl värd sina dryga 100 kronor för 12 strömmingar. Ibland blir det oxfile i stället för fläskfile den här gången blev det Leif Mannerströms i stället för Oskars.



Den var verkligen värd sina kronor, vilken kanongod surströmming. Till och med Kent åt sig mätt på strömming, den här gången skippade han matjesillen.  Tack för ett riktigt bra tips Cicci.

På lördagen vaknade vi tidigt, var det kanske solen som lyste in mellan gardinerna som väckte oss. Spelade ingen roll, det var helt ok att vakna till det vädret. Telefonen ringde, det var både Petra och Cicci som hörde av sig. Dom skulle komma ner med sina familjer och bada.

Vi hade inte planerat för lunchgäster, det får bli pannkaka tänkte jag. Det går alltid hem hos dom små. Kent och jag gick iväg för att titta efter hallon, vi har mycket vildhallon i direkt anslutning till vår tomt. Det finns jättemycket hallon i år, på en liten stund plockade vi drygt en liter som kokades till sylt. Ja då var lunchen fixad, pannkaka och nykokt hallonsylt det kan ingen i vår familj motstå.



Håll med om att det är underbara bär som kan användas till mycket. Varför inte göra en god shake med mjölk och lite sylt, eller bara styckfysa bären och dekorera kakan eller drinken. 

_____________________________________________________________________

Alfons var på sin första utflykt i lördags när dom kom ner till oss, han är drygt en vecka gammal nu. Han är otroligt nöjd med tillvaron, får han bara mat, sömn och lite närhet så klagar han inte. Jag tycker att han är så jätteliten, tänk att man glömmer mellan varje barn hur små dom är. Här sitter Cicci och myser med honom nöjd och mätt.



Klart att det blev en hel del bad också  när termometern gick upp till 24 grader. Jag är så jätteglad att vi kan bada i anslutning till stugan, vi har inte egen strandtomt med det är bara ca 75 meter ner till vattnet. Där har vi en egen brygga som är fixad i sommar.  Den gamla tog isen.



Tova fick skjuts av morfar ner till stranden. Morfar är arbetsklädd i stövlar, diket behövde klippas. Tur att jag slipper sådanan sysslor, då är det enklare att göra pannkakor.





Här är det Ellen som badar, mer under vattnet än över. Jag blir så full i skratt när jag sitter där nere och lyssnar på henne. Hon är en kopia av sin mamma när hon var i den åldern. - Mamma titta - Mamma titta så lät det när Cicci var liten. Alla hennes tick med volter mm skulle man titta på. I dag låter det - Mormor titta - Mormor titta. Det är som att göra en resa tillbaka i tiden, underbart.





Här är det John ( Tovas kusin) och Tova som badar. Varför tycker inte jag att det är lika skönt, jag sitter mest på stranden och tittar på men det är skönt även det. Petra med familj var hos Bettan och Åke  (farmor och farfar som har stuga på samma område) i söndags och hälsade på.



Här sitter Petra och håller koll på barnen och njuter i solen. Även hon  är en riktigt badkruka , hon tycker till och med att det är kallt i vattnet i Thailand ibland så hon är nog en lite värre badkruka än jag,

Vad är en varm sommardag utan "Ankbesök". Här var det en Gräsand med sina ungar som kom och hälsade på. Jag var snabbt och hämtade bullar till dom.  Jag undrar om det är så himla bra käk för en ankmage, åt gjorde dom i alla fall.



Nej du är det sen söndagskväll, bäst att stänga ner för i dag så att jag är pigg i morgon. Nu börjar jobbet på allvar, nu börjar resorna igen. Åker iväg på tisdag och blir borta hela veckan. Jag klagar inte, är glad att jag har mitt jobb kvar nu i hårda tider med många varses.

Önskar dig en bra vecka, håller tummarna att vi har det fina vädret kvar ett tag till.

Tiden räcker inte till

Visst är det väl konstigt nu när dagarna är så långa.

Det är underbart att sommaren har kommit tillbaka, man kan åter var ute både på dagar och kvällar. Kent har kommit igång igen med lite byggen här hemma i Forsa. Nu är det ett enkelt tak som ska upp över ytterdörren. Världens enklaste sak kan man tycka. Jag har kollat ritningar på nätet men hittar inget som stämmer helt med hur jag vill ha det. Så här ungeför ska det se ut. Himla enkelt  men ändå lite fint med hängande blommor och lyktor. Från hängrännan ska det gå en kätting ner i en hög med stenar där regnvattnet kan porla fint.


- Kent kan det vara så himla svårt att bygga ett sånt här tak över ytterdörren?

Vi får se vad det blir, han är himla tålmodig med mina önskemål och det uppskattar jag verkligen

_______________________________________________________________

Måste berätta vad som hände häromkvällen.

Kent och jag satt på uteplatsen på baksidan av huset och vilade en stund, klockan var vid middagstid. Plötsligt ringer det på ytterdörren och samtidigt hör vi en arg Petra som muttrar - Så här får du verkligen inte göra. Du är alldeles för liten för att cykla iväg själv.

Då var det lilla Tova som kom cyklande på egen hand. Hon tänkte åka iväg och hälsa på mormor och morfar själv en liten stund. Det kan man väl göra när man är hela tre år, kan jag tro att hon tänkte. Ja den lilla frökan bangar inte för något, hon är framåt som bara den. Det är inte så lätt som förälder att uppmuntra den goda egenskapen och samtidigt sätta gränser för vad som är tillåtet och inte.

Det går säkert bra, både Petra och Peter är jättebra föräldrar.



Tova på sin lilla cykel.



Efter ett kort besök cyklar Petra och Tova hem igen, den här gången tillsammans.



Ja tänk vad mycker som händer när man bor på samma område som sina barnbarn. Det är både på gott och ont, men för det mesta är det bara gott.

Nej nu är det dags för sängen, timmen är sen och klockan ringer tidigt när jobbet kallar i morgon.

God natt!

RSS 2.0