Vilken trevlig tisdag

I går hade vi träff med "Soppgänget" igen

Den här gången var det Berit som stod på tur att vara värdinna för kvällen.  Vi träffade i hennes fina lägenhet kl 18:00 och sedan gick tiden som vanligt väldigt fort. Tänk att vi har så mycket att prata om trots att vi täffas så ofta som en gång i månaden. Åh tänk vad mycket skratt det blir dessa kvällar. Man säger att ett skratt förlänger livet och jag känner trots god mat och dryck att jag fick några månader extra i går kväll.



Lägenheten var mycket smakfullt inredd.

Som vanligt äter vi soppa och i går var det en jättegod kräftsoppa som stod på menyn. Jag tycker att det är bra att vi håller oss till soppa, det är så gott och oftast enkelt att tillaga.



Här sitter halva gänget. Jag undra vad som står på tapeten just nu, något roligt verkar det ha varit i alla fall.  Alla har så mycket att berätta, både stort och smått. Värst var nog Britt i går när hon berättade om sin träff med bl.a Grete och Otis nere i Spannien. Tänk vad vi kan hamna på olika tillställningar och tänk vad roligt det är att få dela med sig och att någon vill ta del av det som händer just mig.



Här har vi andra halvan av gänget.  Nu verkar det vara något mer allvarsamt som diskuteras.

Som jag sa, soppan var mycket god men tårtan var nog ändå ett strå vassare. Det var en nötmarängtårta med smörkräm, grädde och ananas. Jag hoppas att jag får receptet så ska jag lägga ut det vid ett senare tillfälle.



Vad det är iglasen det tänker jag inte avslöja. Men gott gjorde det och gott var det i alla fall.



Här har vi hela aktiekapitalet för kvällen. Med tanke på den tråkiga börsutvecklingen som har varit under en lång period så har vi numera gått över till trisslotter. Vi tycker alla att det känns säkrare, vi drabbas inte av någon nedgång i alla fall.

Jag kommer ihåg när vi vid ett tillfälle var på Casino och spelade tillsammans. Vi vann jättemycket på en enarmad bandit. Megan stod bredvid den som spelade och sa - Ta ut pengarna, TA UT PENGARNA. När Megan säger så då lyder man. Hon var alldeles till sig, tryckte på någon knapp och det rasslade som bara den i automaten. Det var en syn jag aldrig glömmer när jag såg henne stå där och håva in pengarna i en liten hink.



Här har vi kvällens utdelning, den var helt ok med tanke på det vi hade satsat.



Här sitter Berit och klipper kvällens lotter till vinlotteriet. Lycklig vinnare blev Carina.



Jag hoppas att vinet smakar bra. Det gör det säkert, om inte annat i rätt sällskap.

Så började kvällen lida mot sitt slut och det var dags att planera nästa träff där Monica är värdinna. Det är inte enklet att få till det så att det passar alla. Persionärerna i gänget verkar ha glömt hur det är när man fortfarande jobbar. Vi har inte bara konstklubben, diverse musikarrangemang, luncher och motionspassen i våra kalendrar.



Jag tror inte att vi lyckades enas om något datum. Tur att vi har mailen så att vi enkelt kan hålla kontakten mellan våra träffar. Det kommer säkert någon inbjudan inom kort.

Tusen tack till er alla för en mycket trevlig kväll, och ett speciellt tack till dig Berit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0