Danmark

Måndag 2011-07-04

Vi åker vidare, ska åka med färjan över till Danmark i kväll. Men först en dag i Varberg som är en kanontrevlig liten sommarstad.



Vi parkerade bilen vid stranden i centrum och cyklade åt både syd och nord. Här har vi stannat till vid Apelvikens bad och camping. Linda, det låter mer än det är. Det har inte blivit så många mil.



Otroligt fint, påminner lite om Danmark. Inte underligt att det genom flera århundraden varit en kurort. Det finns också många nakenbad men dessa var vi inte så sugen på att besöka.




Här är Varbergs anrika kallbadhus, verkligen fint. Vi läste i en artikel att förra vintern inte var så snäll med byggnaden, många pålar hade fått ge vika för insen som tryckte på. Tur att det hålls efter och renoveras.



Varberg fästning syns i bakgrunden. Vi var inte dit i år, vi har varit där tidigare och titta på bl.a. den väl bevarade bockstensmannen.

Klockan 18:35 går båten över till Grenå.



En bild tagen över hamnen i Varberg från soldäck. Det var inte alls mycket folk på båten så vi fick fönsterbord i restaurangen trots att vi inte bokat i förväg. Det blev god mat och många sidor i våra böcker innan vi kom i land i Grenå.

Måste bara rekomendera Morgan Allings bok Kriget är slut. Det handlar om hans svåra uppväxt och hans val i livet som fört honom dit han är i dag. Kanonbra.

När vi kom fram till Grenå så parkerade vi i hamnen och somnade omgående trots att det var mycket tung trafik som rörde sig i området.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0