Forts. Chiang Mai dag 3

Nar vi hade varit i bergsbyn akte vi till nagra hantverkare.

Det forsta stoppet gjorde vi pa en fabrik dar dom tillverkade paraplyn. Var chaffis berattade att far manga ar sedan hade Lady Diana fran England kommit pa besok. Den har fabriken hade tillverkat ett speciellt paraply till henne, det gjorde att den har fabriken fick sa mycket positv publicitet att den blev den storsta i Thailand.



Har sitter kvinnorna pa langa rader och tillverkat paraplyn.



Den lat en malare som normalt dekorerar paralyn mala den drake pa hans nya kepa. Den blev mycket fin och tog max 5 minuter att mala.

Nasta stopp var pa en silkesfabrik. Vi fick veta hur silket tillverkades fran larverna. Fran en enda larv far man ca 500 meter sikestrad. Larverna kokas far att traden ska slappa, det sa ganska laskigt ut.



En vaverska vaver ca 4 meter per dag, det ar mycket med tanke pa vad otroligt tunn traden ar. Vi handlade lite och akte sedan vidare.

Vi akte till ett tempel som ligger hagt uppe i bergen, det var ca 1,5 mil rakt upp pa en mycket kurvig vag. Tyvarr kommer jag inte ihag vad det hette nu.

Det var drygt 300 trappsteg for att komma upp men som tur var fanns det aven en linbana som vi tog tur och retur. 



Vi lat oss bada valsignas. Kent av en munk, jag som kvinna fick noja mig med en annan man eftersom munkarna inte vidror kvinnor.





Har haller dom pa med renovering, som ni ser byggnadsstallningen i guldfarg. Det ar annat an dom stallningar som man annars ser vid byggena som mest bestar av krokigt travirke.

Det har var sista stoppet far dagen. Pa vagen nedfar berget stannade var chaffis pa en plats med en underbar vy over staden.



Vy over Chiang Mai.



Tack Mr Nasrin for en fantastisk dag som var hundra ganger battre an att trangas i en liten buss men en massa kineser. Jag har inget emot kineser men det vimlar av dom har i stan.

Nu i dag aker vi tillbaka till Phuket.

Tack for kommentarerna, dom gar oss glada. Ni kanns sa nara da.

Manga kramar till er alla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0