Chiang Mai dag 3

I gar hade vi en mycket intressant dag. Vi hyrde en egen taxi som hamtade oss pa hotellet klockan 08.30 vi var ute hela dagen och kom tillbaka kl 17.00. Var chaffis var mycket bra, guidade oss runt till manga sevardheter, for det fick vi betala 1 200 THB, det ar helt otroligt. For den summan kommer kan man inte aka taxi hem efter en utekvall hemma och har fick vi en heldag.

Vi borjade med att aka till en efefant camp ca 10 mil norr om Chiang Mai. Dar var det show, elefanttracking, forsranning pa flotte mm. Vi tittade pa showen och at lunch dar.







Har har elefanten malat en tavla



Har ser vi vad alla hade malat, det ar helt fantastiskt. Nar vi varit pa elefantchow tidigare har det mer varit fina utsmyckningar pa elefanten som visats. Har var det helt annorlunda, utover malningen sa sparkade dom fotboll, dom visade upp sig i arbete och mycket annat.



Kent har alltid sitt barasinne i behall, har sitter han stolt pa en av elefanterna. For mig racker det att titta pa dom pa hall.

Nasta stopp gjorde vi i en bergsby som befolkas av invandra fran Burma.



Det var mycket intressant att se hur enkelt dom levde, alla byggnader var mycket enkla byggda. Taken var belaggda med torkade blad, nar vi tittade narmare sag vi att det var plat under bladen. Det ar naturligtvis mycket bara for att fa dit turister, men det koper vi.



Har ser man en del av byggnaderna i byn.



Langst upp i byn fanns bade kyrka och skola. Jag sag ett stort kort dar Jesus var korsfast, med andra ord var dom kristna vilket bara en liten minoritet i Thailand ar. Var chaffis sa att dom levde hur dom ville och gick till kyrkan varje sondag och renade sig fran sina synder.





Det fanns manga kvinnor med langa halsar. Enda orsaken till det ar att dom ska vara vackra och naturligtvis en gamma tradition. Dom satter pa de forsta ringarna redan nar flickorna var 4-5 ar och bytte sedan ut dom 4 ganger under deras uppvaxt. Skulle ringarna tas bort bryter dom nacken. Varfar, stackars kvinnor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0