Utvilad efter en mycket trevlig julafton

I dag vaknade vi utvilade, skööönt.

Julaftonen var mycket trevlig. Först var vi alla till mamma med klappar, blommor och godis. Hon var på strålande humör. Det är så skönt att det äntligen har ordnat sig för henne, hon har haft ett riktigt jobbigt 2008. Nu återstår det att ställa för hennes nya boende efter helgerna. Det känns inte jobbigt alls, jag ser  bara fram emot att göra det fint och bra för henne.

Klockan 15.00 var det samling hos Micke med familj. Alltid samma tradition, Kalle ska bara ses just den tiden på året. Kommer ihåg när barnen var små. Vi har hos Kents farbror Kurt som alltid var tidig med ny teknik. Han hade köpt en video till jul och bandat Kalle Anka. När vi var där på besök ropade han till alla barn, kom får ni se Kalle fast det inte är julafton. Jag hoppade upp och sa stopp, det ser man bara en gång per år. Han skrattade och trodde mig inte, satte in bandet och körde igång visningen. - Gå därifrån barn sa jag, ni får inte se det nu. Då förstod Kurt att jag menade allvar och stängde av videon. Ja så var det med det, idag har våra barn trots all tillgänglig teknik samma regler för våra barnbarn.



Det är en fröjd att se de små barnen när Tomten kommer. Micke sa att han skulle gå ut en sväng, köpa tidningen. Då ropade Jacob, - Nu kommer Tomten snart, så är det alltid när pappa ska gå ut en sväng. Och mycket riktigt kom Tomten men han hade bara varit där en liten stund när Micke kom tillbaka. Då blev det andra miner på barnen, mycket snopna. Ja i år kom det faktiskt en riktig Tomte till oss.

När kvällen blivit lite sen, barnen trötta efter allt ståhej och testande av nya leksaker som bl.a. bestod av vacker sång framförd av Tova i nya mikrofonen tackade vi för oss. Åkte hem och parkerade oss framför Tv:n, snart sov vi båda två.

Skönt att så många lediga dagar återstår.

God fortsättning alla vänner!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0